🎙پادکست کافیا | اخبار و اتفاقات دنیای قهوه
اپیزود 15 | انتشار: 2 آذر 403
🔻موضوعات
▫️ قهوه روبوستا چطور ویتنام جنگ زده رو نجات داد! 🇻🇳📈
▫️ ادعای دانشمندان اینستاگرامی:
قهوه رو با دارچین و کاکائو بزن، سر یه هفته لاغر میشی! 🤡🤡
▫️ موج اول و دوم و سوم قهوه رو اینجوری برا خودم جا انداختم
شما هم یاد بگیر 😉
————
🕑 9 دقیقه
#پادکست
بشنوید 👇
لینک سایر قسمتها
- پادکست | با افزایش قیمت قهوه و هزینههای اداره و اجاره کافه چه کنیم؟
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت اول اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت دوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت سوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت چهارم خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت پنجم- خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت ششم- تیر 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت هفتم – مهر 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 11- مهر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 12- آبان ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 13- آبان ماه 1403
- .پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 14- آبان ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 15- آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 16- آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 17- آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 18- آذر ماه 1403
متن این قسمت از اخبار هفتگی رو می تونید در پایین ببیینید و بخونید
سلام نوذری هستم و یه قسمت دیگه از پادکست کافیا با تازههای دنیای قهوه.
موضوعات اپیزود این هفته سه تاست:
- اول اینکه چطور قهوه روبوستا اقتصاد جنگ زده ویتنام را نجات داد
- بعد درباره کلیپهایی صحبت میکنیم که اخیراً ادعا میکنند که اگه قهوه رو با دارچین و کاکائو مصرف کنی تو یه هفته لاغرت میکنه
- و بعدم ماجرای موجهای قهوه موج اول موج دوم و موج سوم ببینیم اینا چیه
آیتم اول
ویتنام حدود ۲۰ سال توی جنگ بود. چه جنگ داخلی و چه جنگ خارجی که یه سمتش هم آمریکا بود میتونی تصور کنید کشوری که ۲۰ سال تو جنگ بوده اقتصاد چطور بوده جنگ که تموم شد و آمریکایی که رفتن ویتنام موند و خرابههای بعد از جنگ مخصوصاً اقتصاد درب و داغونش داریم درباره سالهای ۱۹۸۰ اینا صحبت میکنیم حدود سال ۶۰ خودمون ویتنام تا قبل از جنگ یک کشاورزی نصف و نیمهای داشت و به هر حال بد نبود امرار معاش میکردن برنج میکاش گردو داشت مقدار کمی هم قهوه بعد از جنگ اما خیلی از این زمینها و درختها و باغا خراب شده بود این بود که دیدن اگه بتونن روی قهوه تمرکز کنن جواب میده. چون قهوه مخصوصاً روبوستا میدونید خیلی مقاومه کلاً روبوستا گونی مقاومتریه به نسبت عربیکا و نگهداری و برداشتشم ارزونتره خلاصه نهضت پرورش قهوه روبوستا توی ویتنام شکل گرفت هزاران نیروی کارم رفتن سر باغهای قهوه و شروع کردن به کار کردن کار کردن و قهوه برداشت کردن و فروختن تا جایی که اون سالها سهم قهوه به تنهایی حدود یک سوم اقتصاد ویتنام شد. البته قهوه ربوستا یعنی ربوستا این قهوه ارزون و درجه دو یه تنه تونست اقتصاد ویتنام رو اون سالها نگه داره سرپا طوری که بعدها ویتنام شد دومین تولید کننده قهوه دنیا بعد از برزیل و اولین تولیدکننده روبوستا توی جهان ویتنام قطب روبستای دنیا شد و هنوزم هست و اقتصادش حالا جون گرفته و قهوه تنها یه بخش کوچیکی از اون اقتصاده شاید اگر روبوستا نبود ویتنام حالا حالاها فقیر میموند و احتمالاً بازار ایرانم پر از قهوه ویتنام نمیشد.
مطلب مرتبط: خرید قهوه عمده روبوستا
آیتم دوم
اخیراً یه سری کلیپهای توی تیک تاک ترند شده که یه ادعای جالب میکنن میگن اگه به قهوه دارچین و کمی کاکائو بزنی تو یه هفته لاغر میشی آزمایش این ادعا کار سختی نیست کافیه آدم یه هفته خودشو ببنده و قهوه و دارچین و کاکائو ببینه که وزن کم میکنه یا نه اما ببینیم نظر علمی پزشکی درباره این ادعاها چیه شاید کسی فردا اومد گفت نه یه هفته نه یک سال ببینیم اصلاً پزشکی میتونه قبل از هر کاری هر آزمایشی یه جوابی برای این ادعاها داشته باشه یا نه اصلاً این همه دانشگاه و. پژوهشگاه و دانشمند قبلا تونستن این ادعا رو تست کنن یا نه بله تست کردن. سالن هزاران تیم تخصصی توی حوزه تغذیه و لاغری و اینا توی مراکز علمی دنیا دارن کارشون همینه دیگه دارن تغییر میکنن آزمایش میکنن تست کنن جوابی که تا الان دارن احتمالاً بتونید حدس بزنید چیه جواب اینه بله قهوه خاصیت چربی سوزی داره اما کمی و فقط کمی بله دارچین خاصیت چربی سوزی داره اما کمی و فقط کمی بله کاکائو هم خاصیت چربی سوزی داره اما فقط یکم خلاصه اینکه ادعاهای این کلیپها و پیج اینستاگرامی و تیک تاکی اینا در حد همون تیک تاک و اینستاگرام عدهای به طمع سود و بعضیها هم به خاطر ویو یه ادعایی میکنن و تا هم به پولشون. من هم به ویوشون وگرنه اگه قرار بود دارویی به این ارزونی یعنی قهوه و یه مقدار دارچین و به این راحتی که عوارضم نداره آدمو لاغر کنه حتماً شرکتهای داروساز پول دوست و غول تو دنیا مثل فایزر و مرک و نمیدونم جانسون جانسون و کلی غول دیگه همینو با یه اسم عجیب و غریب میساختن و تو یه سال به یه میلیارد آدم چاق میفروختن و در شرکت میبستن و میرفتن با پولش عشق و حال خلاصه زودباور نباشید.
مطلب مرتبط: بهترین قهوه برای لاغری چیست؟ چطور قهوه مصرف کنیم تا لاغر شویم؟
آیتم سوم و آخر
آخرین آیتم درباره موجهای قهوه است
دوستانی که رفتن دوره قهوه دیدن یا اهل مطالعه هستند حتماً اینو میدونن اما منم گفتم بذار به زبون خودم یه دور اینو توضیح بدیم که موج اول و دوم قهوه چیه.
دنیا کلاً رو به پیشرفته همیشه هم بوده یه جا هم نمیمونه قهوه هم همینطور به خاطر همین دورانهای مختلفی رو پشت سر گذاشته یه زمانی مردم فقط میخواستن اول صبح یا وسط روزی استکان قهوه باشه بخورن و برن پی کار. مهم نبود چی باشه فقط قهوه باشه حتی اگه قهوه فوری باشه حتی اگه تلخ باشه حتی اگه هرچی با هر کیفیتی به این دوره میگن موج اول قهوه دورهای که همین که قهوه بود قهوهخوران خدا را شکر میکردن من اسم این دوره رو میزارم دوره مکافات اسم رسمی و چیزی نیستا همین جوری خودم اسم گذاری کردم به این علت که قشنگ یادمون بمونه داریم از چه دورهای و چه زمانی صحبت میکنیم چون موکپات که میدونی چه جوری به هر حال شما هر قهوه ای که بهش بدید آخرش یه نوشیدنی سیاه و تلخ میده بیرون پس این دوره شد موج اول قهوه
بعد که قهوه فراوان شد و در دسترس همه بود مردم دیدن نه قهوه هم خوبه بد داره رنگ دونه مهمه طعمش مهمه مهمه با چی دم اوری بشه. ایتالیایی اومدن شروع کردن برای قهوه دستگاه مختلف ساختن انواع اسپرسو سازها با امکانات مختلف با امکان فوم گیری و بعد پشت سرش کاپوچینو اومد لاته اومد و کلی نوشیدنی دیگه بر پایه قهوه مد شد و از همه مهمتر استارباکس اومد استارباکس تعریف قهوه رو و تعریف کافه رو عوض گفت قهوه فقط تو نوشیدنی سیاه نیست که خیلی ادا و اصول داره خیلی چیزای دیگه هم هست خیلی چیزای دیگه میشه باهاش درست کرد بیا من انواع این نوشیدنی رو بهتون بدم و شما پولشو به من بدید و این بود که یک رونقی گرفت بازار کافه روی کافه نشینی و کافه داری اسم موج اول رو من برای خودم گذاشتم موکاپات اگه بخوام به موج دوم یه اسم بدیم و اسم یک دستگاه روش. احتمالاً باید اسمشو بذاریم موج اسپرسو ساز یا اسپرسو ماشین.
بعد که مردم با انواع نوشیدنیهای قهوه آشنا شدند کافه رو شدن و سر هر کوچهای یه کافه باز شد قهوه دوباره یه سطح رفت. این بار قهوه نه فقط به عنوان یک کالا و نه فقط به عنوان نوشیدنی که به عنوان یه محصول فرهنگی و انسانی پیچیده و جالب بهش نگاه شد محصولی که یه مبدئی داره و مبدا مهمه پس اومدن به محل کشت قهوه به کشاورزایی که اون قهوه رو کشت میکنند و به گونه و نژاد همه قهوهها توجه کردند و دو اصطلاح خیلی رایج شد قهوههای اسپشیالیتی و قهوه سینگل اورجین و روشهای دماوری و ابزارهای دماوری جدیدی هم اختراع شد که مکسو سایفونس اوریگامی و کلی گجت دیگه محصول این دوران سوم هست به این موج میگن موج سوم و من اگه بخوام دوباره براش اسم بذارم میگم دوره کمکس که یادم بمونه این موج هم قهوه اسپشیالیتی رو با خودش آورد هم توجه به دونهها و هم حوصله و دقت و هنر توی دماوری مهم شد.
پایان.
چند مطلب پیشنهادی: