تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟ کافئین روبوستا بیشتر است یا عربیکا؟ کدامیک بهتر است؟

ما هم یک جواب خلاصه برای این سوالات آماده کردیم و هم یک جواب مفصل.

اگر وقت ندارید، جواب این سوالات را به صورت خلاصه بخوانید:

مهم‌ترین نکات تفاوت عربیکا و روبوستا

  •  دو نژاد دانه قهوه داریم: عربیکا و روبوستا.
  • عربیکا و روبوستا نژاد قهوه هستند. مثل نژاد انسان است که سیاهپوست داریم و سفید پوست.
  • دانه های روبوستا تلخ هستند. اما دانه های عربیکا معمولاً به ترشی می زند (نه همیشه).
  • کافئین دانه های روبوستا بیشتر از عربیکاست.
  • قیمت دانه قهوه عربیکا بیشتر از روبوستاست.
  • قهوه‎های توی بازار معمولاً ترکیبی از دانه های روبوستا و عربیکاست. به این ترکیب می گوییم میکس یا بلند (Blend)
  • پرکافئین ترین میکس، میکس 100 درصد روبوستا هست. خیلی هم تلخ است.
  • کم کافئین ترین میکس، میکس 100 درصد عربیکا هست. معمولاً ترش است.

وقت دارید؟

پس بیایید کامل‌تر درباره تفاوت عربیکا و روبوستا حرف بزنیم.

در کل، دو نژاد دانه قهوه وجود دارد: عربیکا و روبوستا.

تمام دانه‌های قهوه، یکی از این دو نژاد است.

دقت کنید منظورمان نوع نوشیدنی قهوه یا روش درست کردن آن نیست. بلکه نژاد دانه‌های قهوه است.

عکس دو نوع دانه قهوه عربیکا و روبوستا را در زیر ببینید:

 

تفاوت قهوه عربیکا با روبوستا
یک نمونه دانه روبوستا در کنار یک دانه عربیکا

فرق عربیکا با روبوستا در عمل چیست؟

  • طعم دانه عربیکا معمولاً به ترشی می‌زند وطعم دانه های روبوستا به تلخی.
  • دانه ‌های عربیکا گرانتر از دانه‌های روبوستا هستند.
  • دانه ‌های روبوستا کافئین بیشتری دارند.

 

معمولاً هر بسته قهوه، ترکیبی از عربیکا و روبوستا است.

مثلاً در یک بسته قهوه ممکن است نصف آن عربیکا و نصف آن روبوستا باشد.
به این نوع قهوه می گویند 50-50.

یا مثلاً اگر 20 درصد قهوه ای عربیکا باشد و 80 درصد آن روبوستا، به آن می گویند 80-20 (بیست هشتاد یا گاهی برعکس هشتاد بیست).

[dt_quote animation=”none”]نکته آموزشی:  معمولاً بین اهل فن، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.[/dt_quote]

برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه 30-70 (هفتاد-سی) است، یعنی قهوه‌ای که هفتاد درصد آن عربیکاست و سی درصد آن روبوستا.

[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””]اما جالب اینجاست توی بازارو توی کافه‌ها وقتی می گوییم «هفتاد سی» همه یاد هفتاد روبوستا می افتند.[/dt_highlight]

حالا کدامیک درست تر است؟

به نظرم فرقی نمی کند. فقط موقع گفتن درصدها حواسمان باشد اسم دریاد را بگوییم. مثلا وقتی می گوییم هفتاد سی، حتماً پشتش تاکید کنیم که هفتاد عربیکا می خواهم. که شنونده اشتباه برداشت نکند.

سوال: به نظرتان قهوه 70-30 گرانتر است یا 30-70 ؟

آفرین! هفتاد عربیکا است. چون بیشتر آن عربیکاست و قهوه عربیکا گرانتر است.

کدامیک بهتر است، عربیکا یا روبوستا؟

همان طور که گفتیم قهوه نوع عربیکا خوش عطر و طعم تر از روبوستا است. و روبوستا هم کافیئنش بیشتر است.

به همین دلیل قهوه های بازار ترکیبی از هر دو نوع هستند.

به این ترکیب میکس می گوییم.

ممکن است شما میکس 30-70 را بپسندید و من میکس 70-30.

تجربه خودم را برایتان می گویم.

من ترکیب 50-50 را بیشتر می پسندم. هم خواص هر دو دانه را دارد و هم به نسبت ارزان است.

آیا ترک و فرانسه هم به صورت میکس است؟ 

اکثر نوشیدنی های قهوه، از جمله خانواده اسپرسو (تک، دوبل، لاته، کاپوچینو، آمریکانو) و همین طور قهوه ترک و فرانسه به صورت میکس هستند.

اما معمولاً برای درست کردن قهوه اسپرسو، چه با موکاپات و چه با اسپرسوساز، میکس های متنوع تری وجود دارد.

برای مثال: میکس 100 درصد روبوستا، 90 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 50-50، 70 درصد عربیکا، 80 درصد عربیکا و 100 درصد عربیکا.

اما برای قهوه ترک و قهوه فرانسه معمولاً دو سه نوع میکس استفاده می شود.

مثلاً 100 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 100 درصد عربیکا.

از کجا قهوه عربیکا و روبوستا بخریم؟

می توانید از قهوه فروشی های محل بخرید.

اگر می خواهید اینترنتی قهوه بخرید، روی هر کدام از لینک های زیر کلیک کنید و به صفحه محصولات بروید:

» خرید قهوه اسپرسو پرکافئین (روبوستا)

» خرید قهوه اسپرسو عربیکا

» خرید قهوه ترک

» خرید قهوه فرانسه

» راهنمای خرید قهوه: چه قهوه ای بخریم؟ چطور قهوه خوب را تشخیص دهیم؟

[dt_divider style=”thin” /]

اطلاعات تخصصی درباره تفاوت عربیکا و روبوستا

آیا لازم است دانه عربیکا و روبوستا را دقیقاً بشناسم؟

اگر کافه دارید، یا باریستا هستید یا کارتان فروش قهوه است، بله باید بدانید.

اما اگر مصرف کننده قهوه هستید و نه فروشنده قهوه، خیلی نیازی ندارید.

در هر صورت اگر علاقنمدید تفاوت ظاهری دانه های عربیکا رو روبوستا را یاد بگیرید، ما به شما می گوییم.

تشخیص عربیکا و روبوستا از روی شکل ظاهری دانه ها 

 

برای تشخیص عربیکا و روبوستا، 4 تا نشانه وجود دارد:

  1. شکل دانه
  2. شکل خط وسط دانه
  3. برآمدگی دو طرف خط وسط
  4. رنگ خط وسط دانه

نشانه اول- شکل دانه

اگه دانه گرد باشد، روبوستاست. و اگر کشیده و بیضی شکل باشد، عربیکاست.

تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه اول

تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه اول

نشانه دوم- شکل خط وسط

اگه خط وسط منحنی باشد، عربیکاست.

اما اگر خط وسط صاف باشد، روبوستاست.تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه دوم

تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه دوم

نشانه سوم- برآمدگی دو طرف دانه

اگر دوطرف خط وسط برآمده باشد، روبوستاست (به زبان ساده لُپ داشته باشد).
و اگه دو طرف خط وسط تخت باشد، عربیکاست.

تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه سوم

تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه سوم

نشانه چهارم- رنگ خط وسط

 خط وسط عربیکا روشن است (سفید یا زرد)

اما خط وسط روبوستا، معمولاً تیره است (به رنگ خود دانه قهوه)

تفاوت عربیکا و روبوستا - نشانه چهارم

تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه چهارم

 

سوالی دارید؟

در پایین همین مطلب بپرسید. سوال و جواب های دیگران را هم می توانید بخوانید ↓

3.9 98 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
301 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین .
Inline Feedbacks
View all comments
محمدداوود
23 روز قبل

سلام وعرض ادب بنده تازه دستگاه قهوه برای لبنیاتی گرفتم نمیدونم از چه قهوه ای استفاده کنم. دستگاه من نیمه صنعتی هست ممنون میشم اگه کسی بتونه راهنماییم کنه و بگه چطوری مشتری جذب کنم و چه سایز آسیابی برای نیمه صنعتی خوبه چون شریکم آسیاب درشت گرفته

سعادت
25 روز قبل

از نطر سردی و گرمی (خاصیت) کدام سرد و کدام گرمه؟

مایا
2 ماه قبل

سلام مرسی از راهنمایی و مطالب عالیتون اگر بخوام دستگاه اسپرسو ساز برای منزل بگیرم واسه منی که روزی ۲بار قهوه میخورم به نظرتون چه دستگاهی مناسب ؟ دلونگی خوبه ؟

علی
2 ماه قبل

سلام من فقط قبل باشگاه قهوه میخورم چه میکسی پیشنهاد میدین که بهتر باشه ترجیحا کافئین و چربی سوزی بالا تر ممنون

غلام
3 ماه قبل

خامه دهی کدام بیشت است

یوسف مولوی
3 ماه قبل

سلام وقت بخیر کافئین قهوه در دستگاه و موکوپات چقدر است؟

مهدی
1 سال قبل

قهوه فوری کلاسیک که خیلی خیلی تلخ باشه

ناشناس
5 ماه قبل
Reply to  مهدی

علی کافه

Soheilll
1 سال قبل

سلام جناب من پدرم تقریبا دو هفته هست ک معده ش درد میکنه و همچنین تقریبا ۱ سال هست ک ب صورت مداوم قهوه میخوره و حالا بخاطر معده دکتر گفته ک قهوه نخوره یا کمتر بخوره
ب نظر شما با این وضعیت که داره چ میکس قهوه‌‌ای رو بخوره بهتره؟
خودمم دانشجو هستم و هر روز صبح برای اینکه خوابم
بپره و سرحال شم قهوه میخورم برای خودم چ میکس قهوه ای استفاده کنم؟

ممنون میشم پاسخ بدید با تشکر از سایت خوبتون❤

Last edited 1 سال قبل by Soheilll
خسرو
1 سال قبل

ممنون از توضیحات کاملتون
پاینده باشید

ببعی
1 سال قبل

سلام . درصد ترکیب این دو تا قهوه توی قهوه فوری بلک گلد چطوریه و هر کدوم چند درصدن ؟

نتت
1 سال قبل

برای یه فرد معتاد به شیره کدوم بهتر است‌ روزی چند بار

وودی الن
1 سال قبل
Reply to  نتت

شما روزی ۳ بار تو چایی حل کن برو بالا🤝

شهرام
1 سال قبل

ممنون از توضیحات دقیق و زیباتون، میشه در مورد اینکه قهوه عربیکا یا روبوستای کدوم کشور خوبه توضیح بدین؟

Last edited 1 سال قبل by شهرام
فرهاد
1 سال قبل

خیلی سلیس و روان و عامیانه توضیح دادید. ممنون عالی

حسین
1 سال قبل

سلام و تشکر از مطالب کامل و مفیدتون
در نکته آموزشی نوشتین عدد اول عربیکا است
بعد بالاش نوشتین هفتاد سی یعنی ۳۰ درصد عربیکا
تناقض داره که؟ آخرش کدوم درسته؟

پرستو
1 سال قبل
Reply to  حسین

شما هفتاد سی رو ب عدد تصور کن یا بنویس میشه ۷۰ عربیکا ، ۳۰ روبوستا

عبدالله
1 سال قبل

سلام ، بسیار عالی ، واضح ، مختصر و دقیق و به بهترین نحو توضیح داده شده بود.

سپیده
1 سال قبل

سلام بسیار عالی و ممنون از شما

سلطان
1 سال قبل

عالی بود🙏

بهرام
1 سال قبل

چرا اسم عربیکا گذاشتن ؟

علی
1 سال قبل

ضمن تشکر باید بگم نحوه نگارش متن برام جالب بود.
شروع خوب
احترام به زمان مخاطب
بدون توضیحات اضافه
توضیح همراه با تصویر

فرشید
1 سال قبل

احسنت بر این مطلب موجز و مفید خصوصا شیوه ارائه مطلب عالی بود

مرجان
1 سال قبل

عالی بود ممنون

جواد
1 سال قبل

لطفا اگه میشه دمای مطلوب تهیه اسپرسو برای انواع ترکیبات را بفرمایید تا اسپرسو آماده شده عطر و طعمش حفظ بشه و نسوزه
ممنون میشم

Shah
1 سال قبل

سلام خسته نباشید برای یک دانش آموز کنکوری چه قهوه ای رو پیشنهاد میکنید
درصد ترکیباتش چه جوری باشه

مرتضی
1 سال قبل

خیلی ممنون قشنگ توضیح دادید.

داود
1 سال قبل

برای ایس لته روبوستا بهتر است یا عربیکا ؟ یا کدام میکس ؟ اونی که عام پسند تر و همه دوست دارن ؟

جواد
1 سال قبل
Reply to  داود

من با ترکیب۶۰،۴۰بهترین نتیجه رو گرفتم واسه لته
یعنی ۶۰عربیکا و ۴۰روبوستا

یلدا
4 ماه قبل
Reply to  داود

به نظر من برای قهوه های که قراره با شیر مخلوط بشن ترکیب ۷۰ /۳۰ ربوستا بهترین گزینس به این دلیل که طعم ترشی اگر زیاد باشه با شیر زیاد ترکیب جالبی نخواهد بود

فرهاد
1 سال قبل

دمتون گرم،مفصل وجامع کامل بود

مهدی نسیمی
1 سال قبل

سلام
فوم یا خامه قهوه عربیکا بیشتر هست یا روبوستا؟؟؟

فرزانه
1 سال قبل

سلام تشکر بابت اطلاعات ارزشمندتون
میشه لطف کنید یک برند قهوه ۱۰۰ عربیکا که ترشی کمتری داشته باشه رو بهم معرفی کنید؟ ممنونتون میشم

مهسا
2 سال قبل

سلام و ممنون از توضیحاتتون
من بعد از خوردن قهوه دچار افت قند می شم با اینکه معمولا هم با شیر می خورم دلیل خاصی می تونه داشته باشه؟

امیر
1 سال قبل
Reply to  مهسا

قهوه عربیکا خالص مصرف کن

...
2 سال قبل

سلام و وقت بخیر
خیلی عالی بود توضیحات فقط یه سوال دارم
برای یک کافی شاپ خوب چند درصد عربیکا باشه خوبه قهوه؟

جواد
1 سال قبل
Reply to  نوذری

ایول اینکاره هستید ممنون

کیان جعفری شهناز
2 سال قبل

یعنی خوشم اومد از مدل توضیح دادن کامل درست توضیح دادی دمتگرم

میثم حیدری
2 سال قبل

همه توضیحات اوکی بود به جز اون بالا عربیکا و روبوستا رو جابه جا گفتن

س.باقرزاده
2 سال قبل

بی نهایتت ممنونم از توضیحاتتون … سپاس

مهران
2 سال قبل

سلام ممنون بابت توضیحاتتون ممنون میشم بگید واسه اینکه اسپرسو با فوم خوب بخوایم بگیریم ترکیب کدوم بهتره

پرنیان
2 سال قبل

توضیحات عالی و کامل بود

ایمان
2 سال قبل

بسیار عالی و مفید.من تا الان هیچ اطلاعی از انواع قهوه نداشتم.ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید👏🙏

الهام
2 سال قبل

خیلی عالی و کامل، خیلی چیزا یاد گرفتم سپاسگزارم

مرتضی
2 سال قبل

بسیار ساده و خلاصه و کاملاً واضح/ همیشه برقرار باشید
دمتون گرم

نادر
2 سال قبل

توضیحات تان بسیار عالی بود.👍

نشاط
2 سال قبل

مرسی از توضیحاتتون،عالی بود.

محمد
2 سال قبل

سبک نوشتن خوب و توجه به وقت خواننده و از همه مهمتر کامل بودن توضیحاتتون
خیلی عالی بود ممنونم ❤️

میترا
2 سال قبل

سلام ممنون از توضیحات کاملتون . در مورد roast دانه ها و تاثیرش روی مزه ی قهوه هم لطفا توضیح بدید🙏

مهسا
2 سال قبل

ممنون از توضیحات کامل و عالی‌تون🙏🌹

طغرل
2 سال قبل

از این بهتر نمیشد توضیح داد واقعا عالی

Atish
2 سال قبل

خیلی عالی بود ممنون…

آنا
2 سال قبل

عالی بود ممنون از راهنمایی شما

امیر حسین
2 سال قبل

واقعا عالی بود …لذت بردم…دمتون گرم…
دستتون درد نکنه…بهترینا نصیبتون بشه…همیشه سلامت و موفق باشید.

طاهری
2 سال قبل

سلام مطالب بسیار جالب بودن ممنون از راهنمایی شما موفق باشید

تورج
2 سال قبل

سلام من مشکل ریفلاکس معده دارم باید از چه قهوه مناسب تر هست برای من

محمد
2 سال قبل
Reply to  نوذری

با سلام ببخشید مگر نه اینکه عربیکای کم یعنی روبیستای بیشتر و روبیستای بیشتر هم قطعا یعنی کافئین بیشتر پس کافئین برای ریفلاکس معده مناسب نیست

رعنا
2 سال قبل
Reply to  تورج

ب

Last edited 2 سال قبل by رعنا
سهیل
2 سال قبل
Reply to  تورج

سلام قهوه روبوستا چون ترشی کمتری دارد

اشکان
2 سال قبل

سلام روز بخیر . یه سوال داشتم ایا قهوه فوری (نسکافه گلد یا کلاسیک ) هم نوع روبوستا و عربیکا اون مشخصه ؟

Noizymamz
2 سال قبل

سلام جناب نوذری عزیز
۱-من (هفتاد عربیکا سی روبوستا) میگیرم معمولا
راهنمایی میخواستم برای یک طعم و عطر باحال قهوه از چه کشورایی بگیرم
درست سلیقه ای اما یه پیشنهاد جذاب ازتون میخواستم که یک‌بار امتحان کنم قطعا با تجربه ی شما عاشقش میشم تلخ دوستم هستم

۲-بعد اینکه کسی که ازش میگیرم هربار میخوام یکم کافیینش بیشتر باشه یه قهوه که دانه هاش کاملا سوخته و دارکترینه ۱۰% اضافه میکنه فکر کنم برزیل زده بود، ایا طعم سوختگیه کافم از اونه؟ یا اینکه این کار اصلا خوبه؟
۳- اینکه شعله ی زیرموکاپات کم یا زیاد باشه روی طعم و اثر قهوه تاثیر داره؟

خیلی ممنونم ببخشید طولانی شد

Last edited 2 سال قبل by Noizymamz
Noizymamz
2 سال قبل
Reply to  نوذری

پس که اینطور …موکاپات من همیشه زیاد میمنود و قل میخورد یعنی همیشه میسوزوندمش پس….ممنونم از راهنماییتون….و ممنون از پیج مفید و باحالتون 🙏🏻

علی
2 سال قبل
Reply to  Noizymamz

آب جوش بکن توی موکاپات و درشو باز بزار همین که آخر قهوه میرسه که کف آب میاد بالا سریع از روی گاز بردار و پایین موکاپات رو بگیر زیر آب سرد تا مرحله درست شدن قهوه به پایان برسه. اینطوری قهوه به هیچ عنوان نمیسوزه حتما امتحان کن ببین خوش طعم تر میشه یا نه

طغرل
2 سال قبل
Reply to  Noizymamz

بهتر تو‌موکوپاتت اب جوش بریزی که کمتر رو اجاق بمونه بعدش ریز و درشتی قهوه رو چک کن ببین تو‌چه اندازه ای بهتر جواب میده من خودم اسیاب میکنم قبلا مغازه دارا میدادن ریز بود ومخصوص موکوپات ولی تو‌موکوپات من جواب نداد من یک درجه درشت اسیاب کردم الان حال میکنم

حسین
2 سال قبل

متشکرم

بهرام
2 سال قبل

سلام، ممنون از اطلاعاتی که دادین
ولی یه جا تناقض داشت تو اعلام درصدها.
بالاخره اولین عددی که به زبون میاد درصد روبوستا ست؟
چون نوشتید اولین عدد عربیکاست؟ اما بالاترش برعکس نوشتین

محسن
2 سال قبل

عالی بود
خلاصه و مفید 👌🏻

امیر
2 سال قبل

عالی و کاملا اصولی. ممنون از زحماتتون

مهدی
2 سال قبل

سلام ممنونم از مطلب بسیار عالی و کاربردی شما یک سوال مهم
آیا دانه های عربیکا و روبستا با توجه به درجه رست میتواند طعم و عطر برعکس داشته باشد؟

آرمین الوندی
2 سال قبل

با سلام ممنون مطلب تون خیلی خوب بود یه سوال من رو قهوه بسته بندی قهوه فوری علامت پنج تا دانه قهوه دیدم که بسته به مدل چند تاش تو پره چند تاش کم رنگ

رضا
2 سال قبل

با سلام
بسیار سپاسگزارم از سایت خوبتون
جواب بسیاری از سوالاتی را که چند ماهه میخواستم یکجا گرفتم
( پاینده باشید )

داوود
2 سال قبل

سپاس عالی بود

پارسا
2 سال قبل

بی نظیر بود این مطلب مرسی ازشما

فرهاد
2 سال قبل

از راهنماییتون سپاسگزارم

شلر
2 سال قبل

خیلی خوب توضیح دادی‌.مرسی

ابی
2 سال قبل

سفید پوست و سیاه پوست یک نژاد هستند استاد .‌ تفاوت رنگ پوست نژاد رو تغییر نمیده یک نژاد انسان داریم .

سعید
2 سال قبل
Reply to  ابی

جناب روشنفکر، انسان ها هم نژاد های مختلف دارن از نظر ژنتیکی حساب کنی سیاه پوست و سفید پوست و… نژاد های مختلف انسان هستند همان طور که در سگ ها نژاد هاسکی و ژرمن متفاوتن هر دو سگن اما با نژاد متفاوت، حالا مثلا بین سفید پوست ها هم چند نوع نژاد طبقه‌بندی میشه کرد!

رزی
1 سال قبل
Reply to  ابی

پسرم انسان نژاد نیست. انسان گونه است. نژاد یعنی همان که گفته می شود سیاه یا زرد یا سفید…

خودم
4 ماه قبل
Reply to  ابی

شنونده بایدعاقل باشه

ندا
2 سال قبل

نحوه ارائه اطلاعات و محتوا بسیار عالی بود، خلاصه نویسی در ابتدای متن و سوال و جواب در طول متن . ممنون ؛ شاد و موفق باشید.

امیرمهدی
2 سال قبل

سلام ، من میخوام قهوه ۹۰ روبوستا و ۱۰ عربیکا درست کنم برای یک نفر اما نمی دونم تو موکاپات چند کاپه درست کنم. نه خیلی زیاد باشه که حالمو بد کنه نه خیلی کم باشه که اثر نداشته باشه لطفا جواب سئوالم رو در واتساپ به شماره ۰۹۹۲۳۰۲۹۵۸۶ ارسال کنید .
با تشکر

طغرل
2 سال قبل

سلام دوست عزیز این تجربه چندین ساله منه هیچ وقت موکوپات تک شات نگیرید چون یک شات کامل رو نمیده و از خوردن قهوه حال نمیکنید

زهرا
2 سال قبل

سلام من یک نوع قهوه میخوام که اصلا مزه اش تلخ نباشه، مثل نسکافه باشه چه نوعی باید بخرم ؟

سید نیما قادری
2 سال قبل

ممنون از اطلاعات مختصر و مفیدتون

علیرضا
2 سال قبل

سلام. من با یه چیز عجیب مواجه شدم. وقتی قهوه روبوستا میخورم خواب آلودگی شدید میگیرم ولی وقتی نسکافه(حتما هم باید مارک نسکافه باشه) میخورم کافین روم اثر میذاره و خوابم میپره. دلیلش چی میتونه باشه؟”؟”

علیرضا
2 سال قبل
Reply to  نوذری

اگه دلیلش افت فشار خون باشه که دو تا فنجون بخورم بدتر میشه

علیرضا
2 سال قبل
Reply to  نوذری

مگه یک ساشه نسکافه کافیینش بیشتر از یک استکان قهوه ترکه؟

امیرحسین
2 سال قبل
Reply to  علیرضا

بخاطر حساسیت به کافئین زیاده..کافئین زیادی که میخوری بدتر خسته میشی با کافئین کم سرحال

سارا
2 سال قبل

جواب سوالاتم رو گرفتم از توضیحات خوبتون متشکرم

ارتین
2 سال قبل

سلام.
ببخشید یه سوال داشتم
قهوه روبوستا توی جاهای مرتفع و در دامنه شیب کوه ها کشت میشد و عربیکا بر روی سطح زمین درسته ؟؟

سودابه لاهوتی
3 سال قبل

بسیار عالی. سپاس فراوان. خیلی یاد گرفتم🙏🏽

مجید
3 سال قبل

سلام خدمت شما.
من قبلا قهوه نمیخوردم تازه میخام شروع کنم.
دوستان پیشنهاد دادن موکاپات ۴ کاپ خریدم.
سوالم اینه اون قسمت مخزن قهوه رو که پر کردم فقط یک بار میشه از اون قهوه استفاده کرد؟ یا چند بار آب بریزیم و ازش استفاده کنیم؟

ممسعود
2 سال قبل
Reply to  مجید

شما باید یک کاپ میخرید چون قهوه الکی هدر میره

ریشه
3 سال قبل

سلام وقتتون بخیر
به نظرتون برای شروع ۵۰ ۵۰ بگیرم یا ۳۰ ۷۰؟

طغرل
2 سال قبل
Reply to  نوذری

من الان ادت کردم به ۷۰روبستاو۳۰عربیکا
وقتی ترکیب مساوی۵۰/۵۰میگیرم برام خیلی ملایم میاد

عرفان
3 سال قبل

چطور بدانیم قهوه ۷۰ ۳۰ است

m.j
3 سال قبل

سلام قهوه روبوستاتلخ یاهمون پرکافئین چنددرصدش بگیرم بهتره وضررکمترداشته باشه.

وحیده 09141187713
3 سال قبل

سلام من دانه قهوه عربیکا خریدم. بامشخصات عربیکا مقایسه کردم تقریبن همون هست ولی خط وسط همرنگ دانه هست .ایا ممکن عربیکا نباشه؟ومیشه یه اسیاب برقی مناسب خانگی معرفی کنید.

سجاد
2 سال قبل

آندیمند ۲۰۱۹ بخرید

Morteza
3 سال قبل

قهوه اسپرسو چقدر باید آسیاب بشه؟

علیرضا
3 سال قبل

سلام من با موکاپات اسپرسو درست میکنم خیلیییییییییییییی تلخ و بد طعم میشه چی کار کنم؟؟؟ چه مارکی پیشنهاد میکنید؟

Sajjad
3 سال قبل
Reply to  علیرضا

احتمالا درصد روبوستای بیشتری داره چون روبوستا تلخه باید درصد عربیکا بیشتر باشه مثلا اگه ۵۰ ۵۰ باشه خوبه ملایمه نصف عربیکا نصف روبوستا اون موقع تلخی اذیت کننده ای نداره و اینکه طعم عربیکا از روبوستا بهتره البته هر چقدر درصد عربیکا بیشتر باشه قیمت قهوه ی خریداری شده هم بالا میشه

sajjad
3 سال قبل
Reply to  علیرضا

روی شعله ی خیلی کم بزار
احتمالا موقع عصاره گیری میسوزه

حسین
3 سال قبل

سلام وقت بخیر
من تو هر قهوه فروشی میرم میکس ۱۰۰درصد عربیکا یا ۸۰درصد عربیکاشون روست روشن داره یا برعکس ۱۰۰درصد روبوستا و ۸۰درصد روبوستا روست تیره داره میخواستم بدونم هر چقدر روست روشنتر باشه عربیکاس و هر چقدر تیره باشه روبوستاس؟ یا اصلا ربطی نداره؟

علی
3 سال قبل

بسیار ممنون از مطالب مفید و کاربردی و توضیح روان شما

Morteza
3 سال قبل

سلام
من قهوه عربیکا رو با موکاپات دم میکنم ولی کف نمیکنه. چرا؟
لطفا راهنماییم کنین.

علی
3 سال قبل
Reply to  Morteza

اگر میخواین کف کنه باید از کاغذ صافی یا دستمال کاغذی رویه قوه استفاده کنید

Morteza
3 سال قبل
Reply to  نوذری

خیلی ممنون

م ک
3 سال قبل

واقعا ممنون عالی توضیح دادید

محمود
3 سال قبل

چندتا سوال دارم ممنون میشوم پاسخ بدهید.
۱. آیا مقدار رست دادن دانه قهوه استانداردی دارد یا هر فروشنده ای به صورت تجربی و سلیقه ای رست میدهد؟
۲. تفاوت طعم و بوب اسم کشورهای مختلفی که روی قهوه میگزارند چیست؟ مثلا کلمبیا با هندوراس و … چه فرقی داره؟
۳. آیا فقط وقتی با فرنچ پرس یا دستگاه قهوه ساز قهوه تهیه بشه به اون میگن فرانسه یا به روش های دیگه دم کردن هم فرانسه میگن مثل کملس یا سایفون

امین
3 سال قبل
Reply to  محمود

۱-میزان رست دانه هرچه بیشتر باشه دانه قهوه رنگ تیره ای میگیره که بهش میگن دارک ، حد وسط رست دادن قهوه بهش میگن مدیوم ، و وقتی کم رست بشه بهش میگن لایت . برای این که خواص و طعم دلنشین تری داشته باشید لایت و مدیوم استفاده کنید.
۲- داخل بعضی کشور ها عربیکا و بعضی روبستا و بعضی هم هر دو تولید میشن ، مثلا کلمبیا عربیکا بزرگترین تولید کننده عربیکاست . هر کشور هم طعم یاد مختلفی داره که باید امتحان کنید و سلیقه خودتونو بسنجید.
۳- کمتر جایی کمکس و v60 و سایفون داره ، هرجا اینا رو داشت بگید مثلا با کمکس برام قهوه درست کنید ، قالبا وقتی فرانسه میگید اگر دستگاه قهوه فرانسه داشته باشه با اون درست میکنه اگر هم نه با فرنچ پرس

بهرام
3 سال قبل

سلام یک سوال خیلی مهم دارم:
من صبح که از خواب بیدار میشم بی حوصله و خواب الود هستم دوستان به من گفتن که اگر قهوه بخوری سرحال میشی و اون خواب آلودگی از بین میره…
۱)می خواستم بدونم چه قهوه ای باید تهیه کنم که سر صبح سر حال باشم؟؟؟
۲)الان از خارج از کشور چند مدل قهوه برای من آوردن که رو همش نوشته ۱۰۰در ۱۰۰عربیکا
آیا قهوه عربیکا اون سرحالی رو‌به من میده یا باید روبوستا تهیه کنم؟؟؟؟
لطفا جواب سوال من رو بدید…
اگر میشه یه پیام در واتساپ به من بدید که بهتر بتونم ازتون راهنمایی بگیرم برای من خیلی مهم
۰۹۳۵۶۶۳۱۳۶۸

احمد
3 سال قبل

سلام و عرض ادب
من پودر کافئین خریدم ولی نمیدونم مقدار مصرفش چطوری هست؟ مثلا قهوه گُلد تیپ اسپرسو که صد در صدش عربیکاست رو توی ی فنجون با آب جوش بخوام درست کنم چقدر از پودر کافئین رو باید اضافه کنم ؟!
پودر کافئین شبیه خود قهوه هست و خیلی هم تلخ
ممنون از شما

حسین
3 سال قبل

سلام
قهوه ویتنام عربیکاس یا روبوستا

علی
3 سال قبل

با سلام و خسته نباشید.ممنون بابت اطلاعات خوب و کامل و دقیقتون
ببخشید در مطلب بالا قسمتی که گفته شده (( مثلاً اگر ۳۰ درصد قهوه ای عربیکا باشد و ۷۰ درصد آن روبوستا، به آن می گویند ۳۰-۷۰ (هفتاد-سی).))

عدد اول که ۷۰ است پس باید عربیکا باشد چرا نوشته شده ۷۰ درصد ربوستا؟چون در پایین آن نوشته شده

(( نکته آموزشی:اگر دو عدد روی پاکت قهوه باشد، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.))

ولی در مثال پایین درست نوشته شده عدد اول که ۹۰ است عربیکا هست.
برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه ۱۰-۹۰ (نود-ده) است، یعنی قهوه‌ای که نود درصد آن عربیکاست و فقط ده درصد آن روبوستا

محمد
3 سال قبل

سلام‌ و عرض ادب استاد
میخواستم لطفا راهنماییم کنید برای رسوب زدایی و تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز خونگی
حتما باید از مواد مخصوص و محلول های موجود دربازار استفاده کرد یا از مواد طبیعی هم میشه جایگزین کرد( آبلیمو ، سرکه، جوش شیرین …)
لازم ب ذکر است دستگاه فاقد شستشوی خودکار بوده
و میبایست محلول داخل محفظه آب ریخته شود
متشکر

Ftme
3 سال قبل

سلام خسته نباشید…من تا الان قهوه میکس میخوردم اما گفتم عربیکا خالص امتحان کنم ببینم چطوره اما وقتی خوردم مزش چندان فرقی نداشت و تلخ بود..یعنی همین رواله؟باید تلخ باشه کمی یا به من قالب کردن ؟!😬😬😂

سیاوش
3 سال قبل
Reply to  Ftme

عزیز هم روبوستا و هم عربیکا تلخ هس اینک قهوه خور باشی یکم احساس ترشی قهوه میکنی ک برا عربیکاست

طغرل
2 سال قبل
Reply to  Ftme

بهتره از فروشگاه معتبری خرید کنید

محمد
3 سال قبل

سلام
درجه آسیاب قهوه برای دستگاه اسپرسوساز
چ مقدار است؟

حسین
2 سال قبل
Reply to  نوذری

سپاس

محمد
3 سال قبل

سلام وقت بخیر
ممنون بابت توضیحات کامل و پاسخگویی شما🙏
سوالی داشتم، فوم قهوه عربیکا بیشتر است یا روبوستا؟
سپاس

آرش
3 سال قبل

من توی منزل قهوه ۷۰ روبوسکا ۳۰ عربیکا را درست کردم بلافاصله بعد از خوردن سرم گیج رفت و حالم بد شد،آیا قهوه ایرادی داشته زیاد درست کردم؟درضمن قهوه رو جلوی خودم آسیاب کرد ولی اصلا بوی قهوه نمیده

مهدی
3 سال قبل

سلام وقتتون بخیر بابت اطلاعات کاملی که د اختیار میزارید ممنون شما یک سوال من یک پودر قهوه میکس شده از ابادان گرفتم که هم طعمش و عطرش خوب بود البته میکس قهوه و کاکایو و …. بو د میخواستم بدونم که شما طرز تهیه این میکس رو میدونید راهنمایی کنید ممنون میشم

الهام
3 سال قبل

ممنون از توضیحات عالی کاملا قابل فهم و واضح

سعید
3 سال قبل
Reply to  الهام

خواستید من میتونم ی پیچ قهوه عالی بهتون معرفی کنم

محمد
3 سال قبل

بسیار عالی و زیبا توضیح دادین ، سربلند باشی

Mohammad Kalami
3 سال قبل

سلام، میخوام برای خونه اسپرسو ساز بگیرم لطفا راهنمائی بفرمائید

محمد
3 سال قبل

ممنون از مطالب عالیه شما
برای منی که تازه وارد کافه شدم و علاقه ی شدید ب این کار دارم خیلی مفید بود🤝💙

عرفان
3 سال قبل

آقا کلمبیا همونرقهوه ی عربیکاست ؟

لیلی
3 سال قبل

عااااااااااااااااااااااااالی بود مرررررررررسسییییییییییییییییییی

حلما
2 سال قبل
Reply to  نوذری

واقعااااا عالی هستش توضیحاتتون

kh k
4 سال قبل

کدام قهوه برای لاغری بهتره عربیکا یا روبوستا

آرش
4 سال قبل
Reply to  kh k

کافئین متابولیسم بدن رو در بیشتر افراد بالا میبره و از این طریق اثر لاغری خودشو اعمال میکنه،پس روبوستا که کافئین بالاتری داره بهتره،اما توجه کنید طبق تحقیقات این اثر بعد از مدتی کم میشه و نکته دوم در صورتی که میخواید لاغر بشید رژیم غذایی مناسب و ورزش از همه چیز مهمتره.