تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟ کافئین روبوستا بیشتر است یا عربیکا؟ کدامیک بهتر است؟
ما هم یک جواب خلاصه برای این سوالات آماده کردیم و هم یک جواب مفصل.
اگر وقت ندارید، جواب این سوالات را به صورت خلاصه بخوانید:
مهمترین نکات تفاوت عربیکا و روبوستا
- دو نژاد دانه قهوه داریم: عربیکا و روبوستا.
- عربیکا و روبوستا نژاد قهوه هستند. مثل نژاد انسان است که سیاهپوست داریم و سفید پوست.
- دانه های روبوستا تلخ هستند. اما دانه های عربیکا معمولاً به ترشی می زند (نه همیشه).
- کافئین دانه های روبوستا بیشتر از عربیکاست.
- قیمت دانه قهوه عربیکا بیشتر از روبوستاست.
- قهوههای توی بازار معمولاً ترکیبی از دانه های روبوستا و عربیکاست. به این ترکیب می گوییم میکس یا بلند (Blend)
- پرکافئین ترین میکس، میکس 100 درصد روبوستا هست. خیلی هم تلخ است.
- کم کافئین ترین میکس، میکس 100 درصد عربیکا هست. معمولاً ترش است.
وقت دارید؟
پس بیایید کاملتر درباره تفاوت عربیکا و روبوستا حرف بزنیم.
در کل، دو نژاد دانه قهوه وجود دارد: عربیکا و روبوستا.
تمام دانههای قهوه، یکی از این دو نژاد است.
دقت کنید منظورمان نوع نوشیدنی قهوه یا روش درست کردن آن نیست. بلکه نژاد دانههای قهوه است.
عکس دو نوع دانه قهوه عربیکا و روبوستا را در زیر ببینید:
فرق عربیکا با روبوستا در عمل چیست؟
- طعم دانه عربیکا معمولاً به ترشی میزند وطعم دانه های روبوستا به تلخی.
- دانه های عربیکا گرانتر از دانههای روبوستا هستند.
- دانه های روبوستا کافئین بیشتری دارند.
معمولاً هر بسته قهوه، ترکیبی از عربیکا و روبوستا است.
مثلاً در یک بسته قهوه ممکن است نصف آن عربیکا و نصف آن روبوستا باشد.
به این نوع قهوه می گویند 50-50.
یا مثلاً اگر 20 درصد قهوه ای عربیکا باشد و 80 درصد آن روبوستا، به آن می گویند 80-20 (بیست هشتاد یا گاهی برعکس هشتاد بیست).
[dt_quote animation=”none”]نکته آموزشی: معمولاً بین اهل فن، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.[/dt_quote]برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه 30-70 (هفتاد-سی) است، یعنی قهوهای که هفتاد درصد آن عربیکاست و سی درصد آن روبوستا.
[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””]اما جالب اینجاست توی بازارو توی کافهها وقتی می گوییم «هفتاد سی» همه یاد هفتاد روبوستا می افتند.[/dt_highlight]حالا کدامیک درست تر است؟
به نظرم فرقی نمی کند. فقط موقع گفتن درصدها حواسمان باشد اسم دریاد را بگوییم. مثلا وقتی می گوییم هفتاد سی، حتماً پشتش تاکید کنیم که هفتاد عربیکا می خواهم. که شنونده اشتباه برداشت نکند.
آفرین! هفتاد عربیکا است. چون بیشتر آن عربیکاست و قهوه عربیکا گرانتر است.
کدامیک بهتر است، عربیکا یا روبوستا؟
همان طور که گفتیم قهوه نوع عربیکا خوش عطر و طعم تر از روبوستا است. و روبوستا هم کافیئنش بیشتر است.
به همین دلیل قهوه های بازار ترکیبی از هر دو نوع هستند.
به این ترکیب میکس می گوییم.
ممکن است شما میکس 30-70 را بپسندید و من میکس 70-30.
تجربه خودم را برایتان می گویم.
من ترکیب 50-50 را بیشتر می پسندم. هم خواص هر دو دانه را دارد و هم به نسبت ارزان است.
آیا ترک و فرانسه هم به صورت میکس است؟
اکثر نوشیدنی های قهوه، از جمله خانواده اسپرسو (تک، دوبل، لاته، کاپوچینو، آمریکانو) و همین طور قهوه ترک و فرانسه به صورت میکس هستند.
اما معمولاً برای درست کردن قهوه اسپرسو، چه با موکاپات و چه با اسپرسوساز، میکس های متنوع تری وجود دارد.
برای مثال: میکس 100 درصد روبوستا، 90 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 50-50، 70 درصد عربیکا، 80 درصد عربیکا و 100 درصد عربیکا.
اما برای قهوه ترک و قهوه فرانسه معمولاً دو سه نوع میکس استفاده می شود.
مثلاً 100 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 100 درصد عربیکا.
از کجا قهوه عربیکا و روبوستا بخریم؟
می توانید از قهوه فروشی های محل بخرید.
اگر می خواهید اینترنتی قهوه بخرید، روی هر کدام از لینک های زیر کلیک کنید و به صفحه محصولات بروید:
» خرید قهوه اسپرسو پرکافئین (روبوستا)
» راهنمای خرید قهوه: چه قهوه ای بخریم؟ چطور قهوه خوب را تشخیص دهیم؟
[dt_divider style=”thin” /]اطلاعات تخصصی درباره تفاوت عربیکا و روبوستا
آیا لازم است دانه عربیکا و روبوستا را دقیقاً بشناسم؟
اگر کافه دارید، یا باریستا هستید یا کارتان فروش قهوه است، بله باید بدانید.
اما اگر مصرف کننده قهوه هستید و نه فروشنده قهوه، خیلی نیازی ندارید.
در هر صورت اگر علاقنمدید تفاوت ظاهری دانه های عربیکا رو روبوستا را یاد بگیرید، ما به شما می گوییم.
تشخیص عربیکا و روبوستا از روی شکل ظاهری دانه ها
برای تشخیص عربیکا و روبوستا، 4 تا نشانه وجود دارد:
- شکل دانه
- شکل خط وسط دانه
- برآمدگی دو طرف خط وسط
- رنگ خط وسط دانه
نشانه اول- شکل دانه
اگه دانه گرد باشد، روبوستاست. و اگر کشیده و بیضی شکل باشد، عربیکاست.
تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه اول
نشانه دوم- شکل خط وسط
اگه خط وسط منحنی باشد، عربیکاست.
اما اگر خط وسط صاف باشد، روبوستاست.
تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه دوم
نشانه سوم- برآمدگی دو طرف دانه
اگر دوطرف خط وسط برآمده باشد، روبوستاست (به زبان ساده لُپ داشته باشد).
و اگه دو طرف خط وسط تخت باشد، عربیکاست.
تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه سوم
نشانه چهارم- رنگ خط وسط
خط وسط عربیکا روشن است (سفید یا زرد)
اما خط وسط روبوستا، معمولاً تیره است (به رنگ خود دانه قهوه)
تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه چهارم
سوالی دارید؟
در پایین همین مطلب بپرسید. سوال و جواب های دیگران را هم می توانید بخوانید ↓
سلام وعرض ادب بنده تازه دستگاه قهوه برای لبنیاتی گرفتم نمیدونم از چه قهوه ای استفاده کنم. دستگاه من نیمه صنعتی هست ممنون میشم اگه کسی بتونه راهنماییم کنه و بگه چطوری مشتری جذب کنم و چه سایز آسیابی برای نیمه صنعتی خوبه چون شریکم آسیاب درشت گرفته
از نطر سردی و گرمی (خاصیت) کدام سرد و کدام گرمه؟
سلام مرسی از راهنمایی و مطالب عالیتون اگر بخوام دستگاه اسپرسو ساز برای منزل بگیرم واسه منی که روزی ۲بار قهوه میخورم به نظرتون چه دستگاهی مناسب ؟ دلونگی خوبه ؟
سلام
بله سالها براتون کار می کنه 👍
سلام من فقط قبل باشگاه قهوه میخورم چه میکسی پیشنهاد میدین که بهتر باشه ترجیحا کافئین و چربی سوزی بالا تر ممنون
به فروشنده بگید قهوه پرکافئین میخوام. قهوه های روبوستا کافئین بیشتری داره.
خامه دهی کدام بیشت است
روبوستا کرمای بیشتری داره.
سلام وقت بخیر کافئین قهوه در دستگاه و موکوپات چقدر است؟
کافئین اسپرسو معمولاً بالاست. فرقی نمیکنه با چه دستگاهی.
اگه میخوای کافئین بیشتری داشته باشه، باید مقدار قهوه رو بیشتر کنی.
اگه میخوای کمتر باشه، باید به فروشنده بگی قهوه صددرصد عربیکا بهت بده.
قهوه فوری کلاسیک که خیلی خیلی تلخ باشه
علی کافه
سلام جناب من پدرم تقریبا دو هفته هست ک معده ش درد میکنه و همچنین تقریبا ۱ سال هست ک ب صورت مداوم قهوه میخوره و حالا بخاطر معده دکتر گفته ک قهوه نخوره یا کمتر بخوره
ب نظر شما با این وضعیت که داره چ میکس قهوهای رو بخوره بهتره؟
خودمم دانشجو هستم و هر روز صبح برای اینکه خوابم
بپره و سرحال شم قهوه میخورم برای خودم چ میکس قهوه ای استفاده کنم؟
ممنون میشم پاسخ بدید با تشکر از سایت خوبتون❤
سلام
معده درد بستگی داره چی باشه.
اگه با ترشی قهوه و اسیدیته مشکل دارن، یه چیز میشه پیشنهاد داد، اگه با کافئین مشکل دارن یه چیز دیگه.
اگه وضع معده پدر در حدیه متخصص گفتن قهوه نخورن، به نظرم از خود متخصص راهنمایی بگیرید
اما درباره خودت
جوابت ساده است: میکس پرکافئین 🙂
هرچی کافئین بالاتر، انرژی بیشتر
البته من خودم زمانی مثل شما بودم، اما الان صبحم رو با میکس متوسط شروع می کنم (مثلا ۵۰-۵۰ یا حتی ۷۰ عربیکا)
هم خوابم میپره هم به کافئین خیلی زیاد عادت نمی کنم (عادت خوبی نیست)
ممنون از توضیحات کاملتون
پاینده باشید
سلام . درصد ترکیب این دو تا قهوه توی قهوه فوری بلک گلد چطوریه و هر کدوم چند درصدن ؟
سلام
علی کافه مدل «بلک گولد» روبوستای بالایی داره. شاید صد درصد.
کلاً توی قهوه های فوری و مخصوصاً مدل های سیاه و کلاسیک، به خاطر اینکه ارزون دربیاد از قهوه های روبوستا بیشتر استفاده میشه.
حتی شرکت نسکافه هم همین کار رو میکنه.
برای یه فرد معتاد به شیره کدوم بهتر است روزی چند بار
شما روزی ۳ بار تو چایی حل کن برو بالا🤝
در این حد میدونم که هرچه کافئین بیشتر و تلخ تر بهتر. یعنی درصد روبوستاش بیشتر باشه و رُستش تیره تر.
برای مصرفش هم هروقت هوس کردین.
ممنون از توضیحات دقیق و زیباتون، میشه در مورد اینکه قهوه عربیکا یا روبوستای کدوم کشور خوبه توضیح بدین؟
زنده باشید
اگه قیمت رو ملاک قرار بدیم، بین عربیکاها قهوه های اتیوپی، کنیا، کلمبیا بالاتر هستند.
و بین روبوستاها، کشورهای افریقایی (مثل اوگاندا و کامرون ) و کشورهای آمریکای جنوبی (مثل برزیل و هندوراس) قهوه های روبوستاشون گرونتر از آسیایی (مثل ویتنام و اندونزی) هست
اما ممکنه صرفا بحث قیمت نباشه و طعم یک قهوه ارزونتر ما رو خوشحال تر کنه. که اون دیگه میشه بحث سلیقه و هرکی سلیقه ای داره.
خیلی سلیس و روان و عامیانه توضیح دادید. ممنون عالی
سلام و تشکر از مطالب کامل و مفیدتون
در نکته آموزشی نوشتین عدد اول عربیکا است
بعد بالاش نوشتین هفتاد سی یعنی ۳۰ درصد عربیکا
تناقض داره که؟ آخرش کدوم درسته؟
شما هفتاد سی رو ب عدد تصور کن یا بنویس میشه ۷۰ عربیکا ، ۳۰ روبوستا
سلام ، بسیار عالی ، واضح ، مختصر و دقیق و به بهترین نحو توضیح داده شده بود.
سلام بسیار عالی و ممنون از شما
عالی بود🙏
چرا اسم عربیکا گذاشتن ؟
ضمن تشکر باید بگم نحوه نگارش متن برام جالب بود.
شروع خوب
احترام به زمان مخاطب
بدون توضیحات اضافه
توضیح همراه با تصویر
احسنت بر این مطلب موجز و مفید خصوصا شیوه ارائه مطلب عالی بود
عالی بود ممنون
لطفا اگه میشه دمای مطلوب تهیه اسپرسو برای انواع ترکیبات را بفرمایید تا اسپرسو آماده شده عطر و طعمش حفظ بشه و نسوزه
ممنون میشم
سلام خسته نباشید برای یک دانش آموز کنکوری چه قهوه ای رو پیشنهاد میکنید
درصد ترکیباتش چه جوری باشه
خیلی ممنون قشنگ توضیح دادید.
برای ایس لته روبوستا بهتر است یا عربیکا ؟ یا کدام میکس ؟ اونی که عام پسند تر و همه دوست دارن ؟
کلاً همراه با شیر عربیکا طعم بهتری میده
مثلاً ۷۰ عربیکا یا ۱۰۰ عربیکا
من با ترکیب۶۰،۴۰بهترین نتیجه رو گرفتم واسه لته
یعنی ۶۰عربیکا و ۴۰روبوستا
به نظر من برای قهوه های که قراره با شیر مخلوط بشن ترکیب ۷۰ /۳۰ ربوستا بهترین گزینس به این دلیل که طعم ترشی اگر زیاد باشه با شیر زیاد ترکیب جالبی نخواهد بود
دمتون گرم،مفصل وجامع کامل بود
سلام
فوم یا خامه قهوه عربیکا بیشتر هست یا روبوستا؟؟؟
همون طور که توی مقاله اومده روبوستا
سلام تشکر بابت اطلاعات ارزشمندتون
میشه لطف کنید یک برند قهوه ۱۰۰ عربیکا که ترشی کمتری داشته باشه رو بهم معرفی کنید؟ ممنونتون میشم
سلام
از بین خارجی ها، برندهای ایتالیایی معمولاً رست تیره تری دارند و ترشی کمتر.
اما ایرانی هم میتونید پیدا کنید. به شرط اینکه رستش تیره باشه. از فروشنده بخواهید.
سلام و ممنون از توضیحاتتون
من بعد از خوردن قهوه دچار افت قند می شم با اینکه معمولا هم با شیر می خورم دلیل خاصی می تونه داشته باشه؟
قهوه عربیکا خالص مصرف کن
سلام و وقت بخیر
خیلی عالی بود توضیحات فقط یه سوال دارم
برای یک کافی شاپ خوب چند درصد عربیکا باشه خوبه قهوه؟
سلام
معمولاً به دوستان پیشنهاد می کنیم سه تا میکس داشته باشید:
یکی فول کافئین (۱۰۰ روبوستا) یکی پرکافئین (مثلا ۷۰ روبوستا معروف به هفتاد سی) و یکی هم پرعربیکا ( مثلا ۷۰ عربیکا یا ۱۰۰ عربیکا)
ایول اینکاره هستید ممنون
یعنی خوشم اومد از مدل توضیح دادن کامل درست توضیح دادی دمتگرم
زنده باشی
مرسی از شما 🌹
همه توضیحات اوکی بود به جز اون بالا عربیکا و روبوستا رو جابه جا گفتن
بی نهایتت ممنونم از توضیحاتتون … سپاس
سلام ممنون بابت توضیحاتتون ممنون میشم بگید واسه اینکه اسپرسو با فوم خوب بخوایم بگیریم ترکیب کدوم بهتره
سلام
هرچی درصد روبوستا بیشتر باشه، فوم بیشتری میده.
توضیحات عالی و کامل بود
بسیار عالی و مفید.من تا الان هیچ اطلاعی از انواع قهوه نداشتم.ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید👏🙏
خیلی عالی و کامل، خیلی چیزا یاد گرفتم سپاسگزارم
بسیار ساده و خلاصه و کاملاً واضح/ همیشه برقرار باشید
دمتون گرم
دم شما هم گرم که با کامنتت به ما روحیه میدی 🌹 🙂
توضیحات تان بسیار عالی بود.👍
مرسی از توضیحاتتون،عالی بود.
سبک نوشتن خوب و توجه به وقت خواننده و از همه مهمتر کامل بودن توضیحاتتون
خیلی عالی بود ممنونم ❤️
سلام ممنون از توضیحات کاملتون . در مورد roast دانه ها و تاثیرش روی مزه ی قهوه هم لطفا توضیح بدید🙏
سلام زنده باشید
این پست رو ببینید > رست قهوه یعنی چه؟
ممنون از توضیحات کامل و عالیتون🙏🌹
از این بهتر نمیشد توضیح داد واقعا عالی
مرسی از لطف شما 🙏
خوشحالم که براتون مفید بوده
خیلی عالی بود ممنون…
عالی بود ممنون از راهنمایی شما
واقعا عالی بود …لذت بردم…دمتون گرم…
دستتون درد نکنه…بهترینا نصیبتون بشه…همیشه سلامت و موفق باشید.
سلام مطالب بسیار جالب بودن ممنون از راهنمایی شما موفق باشید
سلام من مشکل ریفلاکس معده دارم باید از چه قهوه مناسب تر هست برای من
سلام
قهوه با درصد عربیکای کم، با رُست مدیوم (یعنی رنگ دانه ها تیره نباشد)
با سلام ببخشید مگر نه اینکه عربیکای کم یعنی روبیستای بیشتر و روبیستای بیشتر هم قطعا یعنی کافئین بیشتر پس کافئین برای ریفلاکس معده مناسب نیست
سلام
به نظرم مشکلی که برای دوستمون پیش اومد، به خاطر رست تیره بوده و نه کافئین.
چون در هر حال قهوه کافئین داره چه عربیکا و چه روبوستا.
بعد از کافئین، دو چیز ممکنه روی رفلاکس معده تاثیر داشته باشه:
یکی تیره بودن قهوه، و یکی میزان بالای اسیدیته (که توی عربیکا بیشتره)
نتیجه: کسی که رفلاکس داره، بهتره قهوه با رست روشن و با درصد عربیکای پایین مصرف کنه
اگه بازم اذیت شد، باید از پزشک متخصص کمک بگیره.
ب
سلام قهوه روبوستا چون ترشی کمتری دارد
سلام روز بخیر . یه سوال داشتم ایا قهوه فوری (نسکافه گلد یا کلاسیک ) هم نوع روبوستا و عربیکا اون مشخصه ؟
سلام
چیزی که من دیدم برند نسکافه روی بعضی از محصولاتش میزنه.
البته توی بازار خیلی کم دیدم.
سلام جناب نوذری عزیز
۱-من (هفتاد عربیکا سی روبوستا) میگیرم معمولا
راهنمایی میخواستم برای یک طعم و عطر باحال قهوه از چه کشورایی بگیرم
درست سلیقه ای اما یه پیشنهاد جذاب ازتون میخواستم که یکبار امتحان کنم قطعا با تجربه ی شما عاشقش میشم تلخ دوستم هستم
۲-بعد اینکه کسی که ازش میگیرم هربار میخوام یکم کافیینش بیشتر باشه یه قهوه که دانه هاش کاملا سوخته و دارکترینه ۱۰% اضافه میکنه فکر کنم برزیل زده بود، ایا طعم سوختگیه کافم از اونه؟ یا اینکه این کار اصلا خوبه؟
۳- اینکه شعله ی زیرموکاپات کم یا زیاد باشه روی طعم و اثر قهوه تاثیر داره؟
خیلی ممنونم ببخشید طولانی شد
سلام
حالا که اینقدر تروتمیز و با شماره سوالاتت رو پرسیدی منم همونجوری جواب میدم 👇
۱- وقتی میگی هفتاد عربیکا، یعنی کافئین نسبتاً پایین. اگه کافئین بیشتر بخوای یا باید درصد روبوستای بیشتر بگیری.
یا مقدار بیشتری قهوه بخوری. مثلا به جای یک فنجان دو فنجان.
۲- مزه واقعی قهوه ها با موکاپات خیلی مشخص نمیشه. پس نمی تونم ترکیب خوشمزه ای رو بهت معرفی کنم. ولی م باشم با شیر یا شکلات طعم رو بهتر می کنم.
۳- طعم سوختگی معمولاً از تیره بودن دونه هاست. البته اکه موکاپات زیاد روی آتیش بمونه این تلخی بیشتر هم میشه (قهوه میسوزه)
در کل شعله ملایم باشه، بهتره.
پس که اینطور …موکاپات من همیشه زیاد میمنود و قل میخورد یعنی همیشه میسوزوندمش پس….ممنونم از راهنماییتون….و ممنون از پیج مفید و باحالتون 🙏🏻
آب جوش بکن توی موکاپات و درشو باز بزار همین که آخر قهوه میرسه که کف آب میاد بالا سریع از روی گاز بردار و پایین موکاپات رو بگیر زیر آب سرد تا مرحله درست شدن قهوه به پایان برسه. اینطوری قهوه به هیچ عنوان نمیسوزه حتما امتحان کن ببین خوش طعم تر میشه یا نه
بهتر توموکوپاتت اب جوش بریزی که کمتر رو اجاق بمونه بعدش ریز و درشتی قهوه رو چک کن ببین توچه اندازه ای بهتر جواب میده من خودم اسیاب میکنم قبلا مغازه دارا میدادن ریز بود ومخصوص موکوپات ولی توموکوپات من جواب نداد من یک درجه درشت اسیاب کردم الان حال میکنم
متشکرم
سلام، ممنون از اطلاعاتی که دادین
ولی یه جا تناقض داشت تو اعلام درصدها.
بالاخره اولین عددی که به زبون میاد درصد روبوستا ست؟
چون نوشتید اولین عدد عربیکاست؟ اما بالاترش برعکس نوشتین
سلام
ممنون از توجهتون
استاندارد اینه که اول عربیکاگفته بشه، اما چون خیلی ها رعایت نمی کنن، بهتره دقیق بگیم.
مثلا بگیم: ۷۰ روبوستا یا ۲۰ عربیکا. اینجوری شنونده به اشتباه نمی افته.
عالی بود
خلاصه و مفید 👌🏻
عالی و کاملا اصولی. ممنون از زحماتتون
سلام ممنونم از مطلب بسیار عالی و کاربردی شما یک سوال مهم
آیا دانه های عربیکا و روبستا با توجه به درجه رست میتواند طعم و عطر برعکس داشته باشد؟
سلام
چه نکته خوبی گفتی
بله گاهی یک روبوستا با رست لایت به ترشی میزنه
و یک عربیکا با رست دارک رسماً تلخ میشه.
با سلام ممنون مطلب تون خیلی خوب بود یه سوال من رو قهوه بسته بندی قهوه فوری علامت پنج تا دانه قهوه دیدم که بسته به مدل چند تاش تو پره چند تاش کم رنگ
سلام
متوجه سوالتون نشدم
با سلام
بسیار سپاسگزارم از سایت خوبتون
جواب بسیاری از سوالاتی را که چند ماهه میخواستم یکجا گرفتم
( پاینده باشید )
سلام
خوشحالم آقا رضا 🙂
سپاس عالی بود
بی نظیر بود این مطلب مرسی ازشما
از راهنماییتون سپاسگزارم
خیلی خوب توضیح دادی.مرسی
سفید پوست و سیاه پوست یک نژاد هستند استاد . تفاوت رنگ پوست نژاد رو تغییر نمیده یک نژاد انسان داریم .
ابی خواستم یه جوری توی ذهنمون بمونه. شما پیشنهاد بده که به جای نژاد چی بگیم؟ 🙂
جناب روشنفکر، انسان ها هم نژاد های مختلف دارن از نظر ژنتیکی حساب کنی سیاه پوست و سفید پوست و… نژاد های مختلف انسان هستند همان طور که در سگ ها نژاد هاسکی و ژرمن متفاوتن هر دو سگن اما با نژاد متفاوت، حالا مثلا بین سفید پوست ها هم چند نوع نژاد طبقهبندی میشه کرد!
پسرم انسان نژاد نیست. انسان گونه است. نژاد یعنی همان که گفته می شود سیاه یا زرد یا سفید…
شنونده بایدعاقل باشه
نحوه ارائه اطلاعات و محتوا بسیار عالی بود، خلاصه نویسی در ابتدای متن و سوال و جواب در طول متن . ممنون ؛ شاد و موفق باشید.
مرسی از شما زنده باشید
سلام ، من میخوام قهوه ۹۰ روبوستا و ۱۰ عربیکا درست کنم برای یک نفر اما نمی دونم تو موکاپات چند کاپه درست کنم. نه خیلی زیاد باشه که حالمو بد کنه نه خیلی کم باشه که اثر نداشته باشه لطفا جواب سئوالم رو در واتساپ به شماره ۰۹۹۲۳۰۲۹۵۸۶ ارسال کنید .
با تشکر
سلام
برای یک نفر توی موکاپات یک کاپ
معولا برای اکثر مردم یک کاپ هم اثر داره هم حالشون رو بد نمی کنه
سلام دوست عزیز این تجربه چندین ساله منه هیچ وقت موکوپات تک شات نگیرید چون یک شات کامل رو نمیده و از خوردن قهوه حال نمیکنید
سلام من یک نوع قهوه میخوام که اصلا مزه اش تلخ نباشه، مثل نسکافه باشه چه نوعی باید بخرم ؟
بستگی داره به اینکه چه وسیله ای توی خونه دارید
اما هر چی باشه، میتونید موقع خرید قهوه، بگید قهوه عربیکا میخوام.
قهوه عربیکا تلخ نیست
البته گاهی به ترشی میزنی که ممکنه بعضی ها خوششون نیاد
ضمناً قهوه سیاه (چه اسپرسو باشه، چه ترک، چه فرانسه و چه دمی) هیچوقت به شیرینی نسکافه نمیشه.
اگه میخواید قابل تحمل تر بشه، میتونید با شیر یا شکلات سرو کنید.
ممنون از اطلاعات مختصر و مفیدتون
سلام. من با یه چیز عجیب مواجه شدم. وقتی قهوه روبوستا میخورم خواب آلودگی شدید میگیرم ولی وقتی نسکافه(حتما هم باید مارک نسکافه باشه) میخورم کافین روم اثر میذاره و خوابم میپره. دلیلش چی میتونه باشه؟”؟”
سلام
سوال سختیه 🙂
علت خواب آلودگی بعد از قهوه کم شدن فشار خون هست.
اینجور مواقع یا باید دو فنحون پشت سر هم بخوری.
یا با فاصله. یعنی وقتی خواب آلودگی داره میاد سراغت
اگه دلیلش افت فشار خون باشه که دو تا فنجون بخورم بدتر میشه
مگه یک ساشه نسکافه کافیینش بیشتر از یک استکان قهوه ترکه؟
بخاطر حساسیت به کافئین زیاده..کافئین زیادی که میخوری بدتر خسته میشی با کافئین کم سرحال
جواب سوالاتم رو گرفتم از توضیحات خوبتون متشکرم
سلام.
ببخشید یه سوال داشتم
قهوه روبوستا توی جاهای مرتفع و در دامنه شیب کوه ها کشت میشد و عربیکا بر روی سطح زمین درسته ؟؟
سلام
برعکس 🙂
عربیکا در مناطق مرتفع تری رشد می کنه.
بسیار عالی. سپاس فراوان. خیلی یاد گرفتم🙏🏽
سلام خدمت شما.
من قبلا قهوه نمیخوردم تازه میخام شروع کنم.
دوستان پیشنهاد دادن موکاپات ۴ کاپ خریدم.
سوالم اینه اون قسمت مخزن قهوه رو که پر کردم فقط یک بار میشه از اون قهوه استفاده کرد؟ یا چند بار آب بریزیم و ازش استفاده کنیم؟
سلام
فقط یک بار. چون قهوه تبدیل به تفاله میشه و قابل استفاده نیست.
شما باید یک کاپ میخرید چون قهوه الکی هدر میره
سلام وقتتون بخیر
به نظرتون برای شروع ۵۰ ۵۰ بگیرم یا ۳۰ ۷۰؟
سلام
تفاوت زیادی نداره. اگه کافئین بیشتری میخواید با ۷۰ روبوستا شروع کنید.
من الان ادت کردم به ۷۰روبستاو۳۰عربیکا
وقتی ترکیب مساوی۵۰/۵۰میگیرم برام خیلی ملایم میاد
چطور بدانیم قهوه ۷۰ ۳۰ است
از روی ظاهر قهوه نمیشه فهمید.
اگه بسته بندی شده است، احتمالاً روش نوشته.
اگه فله است باید از فروشنده بپرسید.
سلام قهوه روبوستاتلخ یاهمون پرکافئین چنددرصدش بگیرم بهتره وضررکمترداشته باشه.
سلام
بستگی داره به خودتون که چقدر کافئین یا تلخی بخواین
پیشنهادم اینه با ۷۰ روبوستا شروع کنید.
سلام من دانه قهوه عربیکا خریدم. بامشخصات عربیکا مقایسه کردم تقریبن همون هست ولی خط وسط همرنگ دانه هست .ایا ممکن عربیکا نباشه؟ومیشه یه اسیاب برقی مناسب خانگی معرفی کنید.
سلام
از روی یک نشانه نمیشه فهمید.
اگه بقیه نشانه ها رو داره و خط وسط خمیده هست، احتمال زیاد عربیکاست.
آندیمند ۲۰۱۹ بخرید
قهوه اسپرسو چقدر باید آسیاب بشه؟
سلام من با موکاپات اسپرسو درست میکنم خیلیییییییییییییی تلخ و بد طعم میشه چی کار کنم؟؟؟ چه مارکی پیشنهاد میکنید؟
سلام
همراه با شکلات یا شیر بخورید.
من اینجور مواقع با شکلات تلخ باراکا میخورم و عالی میشه.
احتمالا درصد روبوستای بیشتری داره چون روبوستا تلخه باید درصد عربیکا بیشتر باشه مثلا اگه ۵۰ ۵۰ باشه خوبه ملایمه نصف عربیکا نصف روبوستا اون موقع تلخی اذیت کننده ای نداره و اینکه طعم عربیکا از روبوستا بهتره البته هر چقدر درصد عربیکا بیشتر باشه قیمت قهوه ی خریداری شده هم بالا میشه
روی شعله ی خیلی کم بزار
احتمالا موقع عصاره گیری میسوزه
سلام وقت بخیر
من تو هر قهوه فروشی میرم میکس ۱۰۰درصد عربیکا یا ۸۰درصد عربیکاشون روست روشن داره یا برعکس ۱۰۰درصد روبوستا و ۸۰درصد روبوستا روست تیره داره میخواستم بدونم هر چقدر روست روشنتر باشه عربیکاس و هر چقدر تیره باشه روبوستاس؟ یا اصلا ربطی نداره؟
سلام
روبوستا و عربیکا رو نمیشه از روی رنگ رست تشخیص داد. هر دانهای رو تقریباً هرطوری میشه رست داد.
بسیار ممنون از مطالب مفید و کاربردی و توضیح روان شما
سلام
من قهوه عربیکا رو با موکاپات دم میکنم ولی کف نمیکنه. چرا؟
لطفا راهنماییم کنین.
اگر میخواین کف کنه باید از کاغذ صافی یا دستمال کاغذی رویه قوه استفاده کنید
سلام
موکاپات کف نمی کنه. مگه اینکه موکاکرم اصل بخرید (قیمتش حدود ۷۰۰ هزار تومان هست)
خیلی ممنون
واقعا ممنون عالی توضیح دادید
چندتا سوال دارم ممنون میشوم پاسخ بدهید.
۱. آیا مقدار رست دادن دانه قهوه استانداردی دارد یا هر فروشنده ای به صورت تجربی و سلیقه ای رست میدهد؟
۲. تفاوت طعم و بوب اسم کشورهای مختلفی که روی قهوه میگزارند چیست؟ مثلا کلمبیا با هندوراس و … چه فرقی داره؟
۳. آیا فقط وقتی با فرنچ پرس یا دستگاه قهوه ساز قهوه تهیه بشه به اون میگن فرانسه یا به روش های دیگه دم کردن هم فرانسه میگن مثل کملس یا سایفون
۱-میزان رست دانه هرچه بیشتر باشه دانه قهوه رنگ تیره ای میگیره که بهش میگن دارک ، حد وسط رست دادن قهوه بهش میگن مدیوم ، و وقتی کم رست بشه بهش میگن لایت . برای این که خواص و طعم دلنشین تری داشته باشید لایت و مدیوم استفاده کنید.
۲- داخل بعضی کشور ها عربیکا و بعضی روبستا و بعضی هم هر دو تولید میشن ، مثلا کلمبیا عربیکا بزرگترین تولید کننده عربیکاست . هر کشور هم طعم یاد مختلفی داره که باید امتحان کنید و سلیقه خودتونو بسنجید.
۳- کمتر جایی کمکس و v60 و سایفون داره ، هرجا اینا رو داشت بگید مثلا با کمکس برام قهوه درست کنید ، قالبا وقتی فرانسه میگید اگر دستگاه قهوه فرانسه داشته باشه با اون درست میکنه اگر هم نه با فرنچ پرس
آفرین به آقا امین. ممنون از توضیحات خوبتون
سلام یک سوال خیلی مهم دارم:
من صبح که از خواب بیدار میشم بی حوصله و خواب الود هستم دوستان به من گفتن که اگر قهوه بخوری سرحال میشی و اون خواب آلودگی از بین میره…
۱)می خواستم بدونم چه قهوه ای باید تهیه کنم که سر صبح سر حال باشم؟؟؟
۲)الان از خارج از کشور چند مدل قهوه برای من آوردن که رو همش نوشته ۱۰۰در ۱۰۰عربیکا
آیا قهوه عربیکا اون سرحالی روبه من میده یا باید روبوستا تهیه کنم؟؟؟؟
لطفا جواب سوال من رو بدید…
اگر میشه یه پیام در واتساپ به من بدید که بهتر بتونم ازتون راهنمایی بگیرم برای من خیلی مهم
۰۹۳۵۶۶۳۱۳۶۸
سلام
جواب شما رو به ترتیب می نویسم:
۱) قهوه اسپرسو کافئینش بیشتر از بقیه نوشیدنیهای قهوه است.
۲) هرچی درصد روبوستا بیشتر باشه، کافئینش بیشتره.
سلام و عرض ادب
من پودر کافئین خریدم ولی نمیدونم مقدار مصرفش چطوری هست؟ مثلا قهوه گُلد تیپ اسپرسو که صد در صدش عربیکاست رو توی ی فنجون با آب جوش بخوام درست کنم چقدر از پودر کافئین رو باید اضافه کنم ؟!
پودر کافئین شبیه خود قهوه هست و خیلی هم تلخ
ممنون از شما
سلام
استفاده از پودر کافئین از نظر پزشکی توصیه نمیشه. به خاطر خطرات احتمالی که برای بعضی ها داره.
بنابراین من نمی تونم به شما کمک کنم.
سلام
قهوه ویتنام عربیکاس یا روبوستا
سلام
ویتنام هم روبوستا داره هم عربیکا. اما اغلب روبوستا هست.
طوری که وقتی کسی میگه ویتنام منظورش روبوستا هست (مگه اینکه دقیقاً بگه ویتنام عربیکا)
با سلام و خسته نباشید.ممنون بابت اطلاعات خوب و کامل و دقیقتون
ببخشید در مطلب بالا قسمتی که گفته شده (( مثلاً اگر ۳۰ درصد قهوه ای عربیکا باشد و ۷۰ درصد آن روبوستا، به آن می گویند ۳۰-۷۰ (هفتاد-سی).))
عدد اول که ۷۰ است پس باید عربیکا باشد چرا نوشته شده ۷۰ درصد ربوستا؟چون در پایین آن نوشته شده
(( نکته آموزشی:اگر دو عدد روی پاکت قهوه باشد، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.))
ولی در مثال پایین درست نوشته شده عدد اول که ۹۰ است عربیکا هست.
برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه ۱۰-۹۰ (نود-ده) است، یعنی قهوهای که نود درصد آن عربیکاست و فقط ده درصد آن روبوستا
سلام
احتمالاً من اشتباه نوشتم
شما اینجور درنظر بگیرید خیلی بهتره: حتماً عدد رو که میگید، نوعش رو هم بگید.
مثلاً بگید قهوه ۷۰ عربیکا ۳۰ روبوستا.
اینجوری هم برای شما و هم شنونده راحت تره.
سلام و عرض ادب استاد
میخواستم لطفا راهنماییم کنید برای رسوب زدایی و تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز خونگی
حتما باید از مواد مخصوص و محلول های موجود دربازار استفاده کرد یا از مواد طبیعی هم میشه جایگزین کرد( آبلیمو ، سرکه، جوش شیرین …)
لازم ب ذکر است دستگاه فاقد شستشوی خودکار بوده
و میبایست محلول داخل محفظه آب ریخته شود
متشکر
سلام خسته نباشید…من تا الان قهوه میکس میخوردم اما گفتم عربیکا خالص امتحان کنم ببینم چطوره اما وقتی خوردم مزش چندان فرقی نداشت و تلخ بود..یعنی همین رواله؟باید تلخ باشه کمی یا به من قالب کردن ؟!😬😬😂
سلام
عربیکا معمولاً به ترشی می زنه. مخصوصاً عربیکایی که قیمتش بالا باشه.
البته به میزان برشته شدن (رُست) هم بستگی داره. اگه تیره باشه، مزه اش تلخ میشه.
عزیز هم روبوستا و هم عربیکا تلخ هس اینک قهوه خور باشی یکم احساس ترشی قهوه میکنی ک برا عربیکاست
بهتره از فروشگاه معتبری خرید کنید
سلام بر شما
فوم روبوستا از نظر مقدار بیشتره.
اما فوم عربیکا معمولاً غلیظتره.
سلام
درجه آسیاب قهوه برای دستگاه اسپرسوساز
چ مقدار است؟
سلام
با درجه متوسط شروع کنید. اگه خیلی ریز شد (در حد آرد) درجه رو کمتر کنید تا درشت تر بزنه.
اگه خیلی درشت شد باید درجه رو بیشتر کنید.
دقت کنید که برای اسپرسوساز خانگی باید قهوه در حد نمک باشه (از آرد درشت تر).
سپاس
سلام وقت بخیر
ممنون بابت توضیحات کامل و پاسخگویی شما🙏
سوالی داشتم، فوم قهوه عربیکا بیشتر است یا روبوستا؟
سپاس
سلام بر شما
فوم روبوستا از نظر مقدار بیشتره.
اما فوم عربیکا معمولاً غلیظتره.
من توی منزل قهوه ۷۰ روبوسکا ۳۰ عربیکا را درست کردم بلافاصله بعد از خوردن سرم گیج رفت و حالم بد شد،آیا قهوه ایرادی داشته زیاد درست کردم؟درضمن قهوه رو جلوی خودم آسیاب کرد ولی اصلا بوی قهوه نمیده
اگه قهوه سالم بوده باشه، احتمالاً شما به کافئین بالا حساسیت دارید.
اگه میخواید قهوه بخورید، قهوه کم کافئین بخورید (درصد عربیکاش بالای ۵۰ باشه. مثلاً ۷۰ عربیکا یا حتی ۱۰۰ عربیکا)
سلام وقتتون بخیر بابت اطلاعات کاملی که د اختیار میزارید ممنون شما یک سوال من یک پودر قهوه میکس شده از ابادان گرفتم که هم طعمش و عطرش خوب بود البته میکس قهوه و کاکایو و …. بو د میخواستم بدونم که شما طرز تهیه این میکس رو میدونید راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
با توضیحاتی که دادین حدس میزنم قهوه عربی بوده (نه دله).
قهوه عربی که توی یمن و کویت و عربستان استفاده میشه، شامل قهوه و چند قلم ادویه است مثل هل و زنجبیل و غیره.
ممنون از توضیحات عالی کاملا قابل فهم و واضح
خواستید من میتونم ی پیچ قهوه عالی بهتون معرفی کنم
بسیار عالی و زیبا توضیح دادین ، سربلند باشی
سلام، میخوام برای خونه اسپرسو ساز بگیرم لطفا راهنمائی بفرمائید
سلام
اگه بودجه تون اجازه میده، دلونگی مدل ۸۵۰.
قیمتش حدود ۷ میلیون و ۷۰۰ هست. آسیاب سرخود داره و ظاهرش هم باکلاسه.
اگر نه، جیمیلای ۳۶۰۵ یا ۳۶۰۱. قیمتشون بین ۴ تا ۵ میلیون هست.
(قیمت ها مربوط به خرداد ۱۴۰۰ هست)
اگه بازهم بودجه نرسید، نوا ۱۴۰ بگیرید.
قیمت ها رو اینجا چک کنید » قیمت نوا ۱۴۰
ممنون از مطالب عالیه شما
برای منی که تازه وارد کافه شدم و علاقه ی شدید ب این کار دارم خیلی مفید بود🤝💙
آقا کلمبیا همونرقهوه ی عربیکاست ؟
بله.
کلمبیا جزو کشورهایی است که قهوه نژاد عربیکا رو پرورش میده.
عااااااااااااااااااااااااالی بود مرررررررررسسییییییییییییییییییی
خوشالم که اینقدر خوشتون اومده 😊 💐
واقعااااا عالی هستش توضیحاتتون
کدام قهوه برای لاغری بهتره عربیکا یا روبوستا
کافئین متابولیسم بدن رو در بیشتر افراد بالا میبره و از این طریق اثر لاغری خودشو اعمال میکنه،پس روبوستا که کافئین بالاتری داره بهتره،اما توجه کنید طبق تحقیقات این اثر بعد از مدتی کم میشه و نکته دوم در صورتی که میخواید لاغر بشید رژیم غذایی مناسب و ورزش از همه چیز مهمتره.
همون طور که آقای آرش هم گفتن، روبوستا کافئین بیشتری داره و چربی سوزیش بیشتره.
البته این تفاوت زیاد نیست.