تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟ کافئین روبوستا بیشتر است یا عربیکا؟ کدامیک بهتر است؟
ما هم یک جواب خلاصه برای این سوالات آماده کردیم و هم یک جواب مفصل.
اگر وقت ندارید، جواب این سوالات را به صورت خلاصه بخوانید:
مهمترین نکات تفاوت عربیکا و روبوستا
- دو نژاد دانه قهوه داریم: عربیکا و روبوستا.
- عربیکا و روبوستا نژاد قهوه هستند. مثل نژاد انسان است که سیاهپوست داریم و سفید پوست.
- دانه های روبوستا تلخ هستند. اما دانه های عربیکا معمولاً به ترشی می زند (نه همیشه).
- کافئین دانه های روبوستا بیشتر از عربیکاست.
- قیمت دانه قهوه عربیکا بیشتر از روبوستاست.
- قهوههای توی بازار معمولاً ترکیبی از دانه های روبوستا و عربیکاست. به این ترکیب می گوییم میکس یا بلند (Blend)
- پرکافئین ترین میکس، میکس 100 درصد روبوستا هست. خیلی هم تلخ است.
- کم کافئین ترین میکس، میکس 100 درصد عربیکا هست. معمولاً ترش است.
وقت دارید؟
پس بیایید کاملتر درباره تفاوت عربیکا و روبوستا حرف بزنیم.
در کل، دو نژاد دانه قهوه وجود دارد: عربیکا و روبوستا.
تمام دانههای قهوه، یکی از این دو نژاد است.
دقت کنید منظورمان نوع نوشیدنی قهوه یا روش درست کردن آن نیست. بلکه نژاد دانههای قهوه است.
عکس دو نوع دانه قهوه عربیکا و روبوستا را در زیر ببینید:

فرق عربیکا با روبوستا در عمل چیست؟
- طعم دانه عربیکا معمولاً به ترشی میزند وطعم دانه های روبوستا به تلخی.
- دانه های عربیکا گرانتر از دانههای روبوستا هستند.
- دانه های روبوستا کافئین بیشتری دارند.
معمولاً هر بسته قهوه، ترکیبی از عربیکا و روبوستا است.
مثلاً در یک بسته قهوه ممکن است نصف آن عربیکا و نصف آن روبوستا باشد.
به این نوع قهوه می گویند 50-50.
یا مثلاً اگر 30 درصد قهوه ای عربیکا باشد و 70 درصد آن روبوستا، به آن می گویند 30-70 (هفتاد-سی).
نکته آموزشی:اگر دو عدد روی پاکت قهوه باشد، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.
برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه 10-90 (نود-ده) است، یعنی قهوهای که نود درصد آن عربیکاست و فقط ده درصد آن روبوستا است.
به نظرتان قهوه 90-10 گرانتر است یا 10-90 ؟
آفرین!
نود-ده گرانتر است. چون بیشتر آن عربیکاست و قهوه عربیکا گرانتر است.
کدامیک بهتر است، عربیکا یا روبوستا؟
همان طور که گفتیم قهوه نوع عربیکا خوش عطر و طعم تر از روبوستا است. و روبوستا هم کافیئنش بیشتر است.
به همین دلیل قهوه های بازار ترکیبی از هر دو نوع هستند.
به این ترکیب میکس می گوییم.
ممکن است شما میکس 30-70 را بپسندید و من میکس 70-30.
تجربه خودم را برایتان می گویم.
من ترکیب 50-50 را بیشتر می پسندم. هم خواص هر دو دانه را دارد و هم به نسبت ارزان است.
آیا ترک و فرانسه هم به صورت میکس است؟
اکثر نوشیدنی های قهوه، از جمله خانواده اسپرسو (تک، دوبل، لاته، کاپوچینو، آمریکانو) و همین طور قهوه ترک و فرانسه به صورت میکس هستند.
اما معمولاً برای درست کردن قهوه اسپرسو، چه با موکاپات و چه با اسپرسوساز، میکس های متنوع تری وجود دارد.
برای مثال: میکس 100 درصد روبوستا، 90 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 50-50، 70 درصد عربیکا، 80 درصد عربیکا و 100 درصد عربیکا.
اما برای قهوه ترک و قهوه فرانسه معمولاً دو سه نوع میکس استفاده می شود.
مثلاً 100 درصد روبوستا، 70 درصد روبوستا، 100 درصد عربیکا.
از کجا قهوه عربیکا و روبوستا بخریم؟
می توانید از قهوه فروشی های محل بخرید.
اگر می خواهید اینترنتی قهوه بخرید، روی هر کدام از لینک های زیر کلیک کنید و به صفحه محصولات بروید:
» خرید قهوه اسپرسو پرکافئین (روبوستا)
» راهنمای خرید قهوه: چه قهوه ای بخریم؟ چطور قهوه خوب را تشخیص دهیم؟
اطلاعات تخصصی درباره تفاوت عربیکا و روبوستا
آیا لازم است دانه عربیکا و روبوستا را دقیقاً بشناسم؟
اگر کافه دارید، یا باریستا هستید یا کارتان فروش قهوه است، بله باید بدانید.
اما اگر مصرف کننده قهوه هستید و نه فروشنده قهوه، خیلی نیازی ندارید.
در هر صورت اگر علاقنمدید تفاوت ظاهری دانه های عربیکا رو روبوستا را یاد بگیرید، ما به شما می گوییم.
تشخیص عربیکا و روبوستا از روی شکل ظاهری دانه ها
برای تشخیص عربیکا و روبوستا، 4 تا نشانه وجود دارد:
- شکل دانه
- شکل خط وسط دانه
- برآمدگی دو طرف خط وسط
- رنگ خط وسط دانه
نشانه اول- شکل دانه
اگه دانه گرد باشد، روبوستاست. و اگر کشیده و بیضی شکل باشد، عربیکاست.

تفاوت عربیکا و روبوستا نشانه اول
نشانه دوم- شکل خط وسط
اگه خط وسط منحنی باشد، عربیکاست.
اما اگر خط وسط صاف باشد، روبوستاست.
تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه دوم
نشانه سوم- برآمدگی دو طرف دانه
اگر دوطرف خط وسط برآمده باشد، روبوستاست (به زبان ساده لُپ داشته باشد).
و اگه دو طرف خط وسط تخت باشد، عربیکاست.

تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه سوم
نشانه چهارم- رنگ خط وسط
خط وسط عربیکا روشن است (سفید یا زرد)
اما خط وسط روبوستا، معمولاً تیره است (به رنگ خود دانه قهوه)

تفاوت عربیکا و روبوستا – نشانه چهارم
سوالی دارید؟
در پایین همین مطلب بپرسید. سوال و جواب های دیگران را هم می توانید بخوانید ↓
سلام ممنون از توضیحات کاملتون . در مورد roast دانه ها و تاثیرش روی مزه ی قهوه هم لطفا توضیح بدید🙏
سلام زنده باشید
این پست رو ببینید > رست قهوه یعنی چه؟
ممنون از توضیحات کامل و عالیتون🙏🌹
از این بهتر نمیشد توضیح داد واقعا عالی
مرسی از لطف شما 🙏
خوشحالم که براتون مفید بوده
خیلی عالی بود ممنون…
عالی بود ممنون از راهنمایی شما
واقعا عالی بود …لذت بردم…دمتون گرم…
دستتون درد نکنه…بهترینا نصیبتون بشه…همیشه سلامت و موفق باشید.
سلام مطالب بسیار جالب بودن ممنون از راهنمایی شما موفق باشید
سلام من مشکل ریفلاکس معده دارم باید از چه قهوه مناسب تر هست برای من
سلام
قهوه با درصد عربیکای کم، با رُست مدیوم (یعنی رنگ دانه ها تیره نباشد)
ب
سلام قهوه روبوستا چون ترشی کمتری دارد
سلام روز بخیر . یه سوال داشتم ایا قهوه فوری (نسکافه گلد یا کلاسیک ) هم نوع روبوستا و عربیکا اون مشخصه ؟
سلام
چیزی که من دیدم برند نسکافه روی بعضی از محصولاتش میزنه.
البته توی بازار خیلی کم دیدم.
سلام جناب نوذری عزیز
۱-من (هفتاد عربیکا سی روبوستا) میگیرم معمولا
راهنمایی میخواستم برای یک طعم و عطر باحال قهوه از چه کشورایی بگیرم
درست سلیقه ای اما یه پیشنهاد جذاب ازتون میخواستم که یکبار امتحان کنم قطعا با تجربه ی شما عاشقش میشم تلخ دوستم هستم
۲-بعد اینکه کسی که ازش میگیرم هربار میخوام یکم کافیینش بیشتر باشه یه قهوه که دانه هاش کاملا سوخته و دارکترینه ۱۰% اضافه میکنه فکر کنم برزیل زده بود، ایا طعم سوختگیه کافم از اونه؟ یا اینکه این کار اصلا خوبه؟
۳- اینکه شعله ی زیرموکاپات کم یا زیاد باشه روی طعم و اثر قهوه تاثیر داره؟
خیلی ممنونم ببخشید طولانی شد
سلام
حالا که اینقدر تروتمیز و با شماره سوالاتت رو پرسیدی منم همونجوری جواب میدم 👇
۱- وقتی میگی هفتاد عربیکا، یعنی کافئین نسبتاً پایین. اگه کافئین بیشتر بخوای یا باید درصد روبوستای بیشتر بگیری.
یا مقدار بیشتری قهوه بخوری. مثلا به جای یک فنجان دو فنجان.
۲- مزه واقعی قهوه ها با موکاپات خیلی مشخص نمیشه. پس نمی تونم ترکیب خوشمزه ای رو بهت معرفی کنم. ولی م باشم با شیر یا شکلات طعم رو بهتر می کنم.
۳- طعم سوختگی معمولاً از تیره بودن دونه هاست. البته اکه موکاپات زیاد روی آتیش بمونه این تلخی بیشتر هم میشه (قهوه میسوزه)
در کل شعله ملایم باشه، بهتره.
پس که اینطور …موکاپات من همیشه زیاد میمنود و قل میخورد یعنی همیشه میسوزوندمش پس….ممنونم از راهنماییتون….و ممنون از پیج مفید و باحالتون 🙏🏻
آب جوش بکن توی موکاپات و درشو باز بزار همین که آخر قهوه میرسه که کف آب میاد بالا سریع از روی گاز بردار و پایین موکاپات رو بگیر زیر آب سرد تا مرحله درست شدن قهوه به پایان برسه. اینطوری قهوه به هیچ عنوان نمیسوزه حتما امتحان کن ببین خوش طعم تر میشه یا نه
بهتر توموکوپاتت اب جوش بریزی که کمتر رو اجاق بمونه بعدش ریز و درشتی قهوه رو چک کن ببین توچه اندازه ای بهتر جواب میده من خودم اسیاب میکنم قبلا مغازه دارا میدادن ریز بود ومخصوص موکوپات ولی توموکوپات من جواب نداد من یک درجه درشت اسیاب کردم الان حال میکنم
متشکرم
سلام، ممنون از اطلاعاتی که دادین
ولی یه جا تناقض داشت تو اعلام درصدها.
بالاخره اولین عددی که به زبون میاد درصد روبوستا ست؟
چون نوشتید اولین عدد عربیکاست؟ اما بالاترش برعکس نوشتین
سلام
ممنون از توجهتون
استاندارد اینه که اول عربیکاگفته بشه، اما چون خیلی ها رعایت نمی کنن، بهتره دقیق بگیم.
مثلا بگیم: ۷۰ روبوستا یا ۲۰ عربیکا. اینجوری شنونده به اشتباه نمی افته.
عالی بود
خلاصه و مفید 👌🏻
عالی و کاملا اصولی. ممنون از زحماتتون
سلام ممنونم از مطلب بسیار عالی و کاربردی شما یک سوال مهم
آیا دانه های عربیکا و روبستا با توجه به درجه رست میتواند طعم و عطر برعکس داشته باشد؟
سلام
چه نکته خوبی گفتی
بله گاهی یک روبوستا با رست لایت به ترشی میزنه
و یک عربیکا با رست دارک رسماً تلخ میشه.
با سلام ممنون مطلب تون خیلی خوب بود یه سوال من رو قهوه بسته بندی قهوه فوری علامت پنج تا دانه قهوه دیدم که بسته به مدل چند تاش تو پره چند تاش کم رنگ
سلام
متوجه سوالتون نشدم
با سلام
بسیار سپاسگزارم از سایت خوبتون
جواب بسیاری از سوالاتی را که چند ماهه میخواستم یکجا گرفتم
( پاینده باشید )
سلام
خوشحالم آقا رضا 🙂
سپاس عالی بود
بی نظیر بود این مطلب مرسی ازشما
از راهنماییتون سپاسگزارم
خیلی خوب توضیح دادی.مرسی
سفید پوست و سیاه پوست یک نژاد هستند استاد . تفاوت رنگ پوست نژاد رو تغییر نمیده یک نژاد انسان داریم .
ابی خواستم یه جوری توی ذهنمون بمونه. شما پیشنهاد بده که به جای نژاد چی بگیم؟ 🙂
جناب روشنفکر، انسان ها هم نژاد های مختلف دارن از نظر ژنتیکی حساب کنی سیاه پوست و سفید پوست و… نژاد های مختلف انسان هستند همان طور که در سگ ها نژاد هاسکی و ژرمن متفاوتن هر دو سگن اما با نژاد متفاوت، حالا مثلا بین سفید پوست ها هم چند نوع نژاد طبقهبندی میشه کرد!
نحوه ارائه اطلاعات و محتوا بسیار عالی بود، خلاصه نویسی در ابتدای متن و سوال و جواب در طول متن . ممنون ؛ شاد و موفق باشید.
مرسی از شما زنده باشید
سلام ، من میخوام قهوه ۹۰ روبوستا و ۱۰ عربیکا درست کنم برای یک نفر اما نمی دونم تو موکاپات چند کاپه درست کنم. نه خیلی زیاد باشه که حالمو بد کنه نه خیلی کم باشه که اثر نداشته باشه لطفا جواب سئوالم رو در واتساپ به شماره ۰۹۹۲۳۰۲۹۵۸۶ ارسال کنید .
با تشکر
سلام
برای یک نفر توی موکاپات یک کاپ
معولا برای اکثر مردم یک کاپ هم اثر داره هم حالشون رو بد نمی کنه
سلام دوست عزیز این تجربه چندین ساله منه هیچ وقت موکوپات تک شات نگیرید چون یک شات کامل رو نمیده و از خوردن قهوه حال نمیکنید
سلام من یک نوع قهوه میخوام که اصلا مزه اش تلخ نباشه، مثل نسکافه باشه چه نوعی باید بخرم ؟
بستگی داره به اینکه چه وسیله ای توی خونه دارید
اما هر چی باشه، میتونید موقع خرید قهوه، بگید قهوه عربیکا میخوام.
قهوه عربیکا تلخ نیست
البته گاهی به ترشی میزنی که ممکنه بعضی ها خوششون نیاد
ضمناً قهوه سیاه (چه اسپرسو باشه، چه ترک، چه فرانسه و چه دمی) هیچوقت به شیرینی نسکافه نمیشه.
اگه میخواید قابل تحمل تر بشه، میتونید با شیر یا شکلات سرو کنید.
ممنون از اطلاعات مختصر و مفیدتون
سلام. من با یه چیز عجیب مواجه شدم. وقتی قهوه روبوستا میخورم خواب آلودگی شدید میگیرم ولی وقتی نسکافه(حتما هم باید مارک نسکافه باشه) میخورم کافین روم اثر میذاره و خوابم میپره. دلیلش چی میتونه باشه؟”؟”
سلام
سوال سختیه 🙂
علت خواب آلودگی بعد از قهوه کم شدن فشار خون هست.
اینجور مواقع یا باید دو فنحون پشت سر هم بخوری.
یا با فاصله. یعنی وقتی خواب آلودگی داره میاد سراغت
اگه دلیلش افت فشار خون باشه که دو تا فنجون بخورم بدتر میشه
مگه یک ساشه نسکافه کافیینش بیشتر از یک استکان قهوه ترکه؟
بخاطر حساسیت به کافئین زیاده..کافئین زیادی که میخوری بدتر خسته میشی با کافئین کم سرحال
جواب سوالاتم رو گرفتم از توضیحات خوبتون متشکرم
سلام.
ببخشید یه سوال داشتم
قهوه روبوستا توی جاهای مرتفع و در دامنه شیب کوه ها کشت میشد و عربیکا بر روی سطح زمین درسته ؟؟
سلام
برعکس 🙂
عربیکا در مناطق مرتفع تری رشد می کنه.
بسیار عالی. سپاس فراوان. خیلی یاد گرفتم🙏🏽
سلام خدمت شما.
من قبلا قهوه نمیخوردم تازه میخام شروع کنم.
دوستان پیشنهاد دادن موکاپات ۴ کاپ خریدم.
سوالم اینه اون قسمت مخزن قهوه رو که پر کردم فقط یک بار میشه از اون قهوه استفاده کرد؟ یا چند بار آب بریزیم و ازش استفاده کنیم؟
سلام
فقط یک بار. چون قهوه تبدیل به تفاله میشه و قابل استفاده نیست.
شما باید یک کاپ میخرید چون قهوه الکی هدر میره
سلام وقتتون بخیر
به نظرتون برای شروع ۵۰ ۵۰ بگیرم یا ۳۰ ۷۰؟
سلام
تفاوت زیادی نداره. اگه کافئین بیشتری میخواید با ۷۰ روبوستا شروع کنید.
من الان ادت کردم به ۷۰روبستاو۳۰عربیکا
وقتی ترکیب مساوی۵۰/۵۰میگیرم برام خیلی ملایم میاد
چطور بدانیم قهوه ۷۰ ۳۰ است
از روی ظاهر قهوه نمیشه فهمید.
اگه بسته بندی شده است، احتمالاً روش نوشته.
اگه فله است باید از فروشنده بپرسید.
سلام قهوه روبوستاتلخ یاهمون پرکافئین چنددرصدش بگیرم بهتره وضررکمترداشته باشه.
سلام
بستگی داره به خودتون که چقدر کافئین یا تلخی بخواین
پیشنهادم اینه با ۷۰ روبوستا شروع کنید.
سلام من دانه قهوه عربیکا خریدم. بامشخصات عربیکا مقایسه کردم تقریبن همون هست ولی خط وسط همرنگ دانه هست .ایا ممکن عربیکا نباشه؟ومیشه یه اسیاب برقی مناسب خانگی معرفی کنید.
سلام
از روی یک نشانه نمیشه فهمید.
اگه بقیه نشانه ها رو داره و خط وسط خمیده هست، احتمال زیاد عربیکاست.
آندیمند ۲۰۱۹ بخرید
قهوه اسپرسو چقدر باید آسیاب بشه؟
سلام من با موکاپات اسپرسو درست میکنم خیلیییییییییییییی تلخ و بد طعم میشه چی کار کنم؟؟؟ چه مارکی پیشنهاد میکنید؟
سلام
همراه با شکلات یا شیر بخورید.
من اینجور مواقع با شکلات تلخ باراکا میخورم و عالی میشه.
احتمالا درصد روبوستای بیشتری داره چون روبوستا تلخه باید درصد عربیکا بیشتر باشه مثلا اگه ۵۰ ۵۰ باشه خوبه ملایمه نصف عربیکا نصف روبوستا اون موقع تلخی اذیت کننده ای نداره و اینکه طعم عربیکا از روبوستا بهتره البته هر چقدر درصد عربیکا بیشتر باشه قیمت قهوه ی خریداری شده هم بالا میشه
روی شعله ی خیلی کم بزار
احتمالا موقع عصاره گیری میسوزه
سلام وقت بخیر
من تو هر قهوه فروشی میرم میکس ۱۰۰درصد عربیکا یا ۸۰درصد عربیکاشون روست روشن داره یا برعکس ۱۰۰درصد روبوستا و ۸۰درصد روبوستا روست تیره داره میخواستم بدونم هر چقدر روست روشنتر باشه عربیکاس و هر چقدر تیره باشه روبوستاس؟ یا اصلا ربطی نداره؟
سلام
روبوستا و عربیکا رو نمیشه از روی رنگ رست تشخیص داد. هر دانهای رو تقریباً هرطوری میشه رست داد.
بسیار ممنون از مطالب مفید و کاربردی و توضیح روان شما
سلام
من قهوه عربیکا رو با موکاپات دم میکنم ولی کف نمیکنه. چرا؟
لطفا راهنماییم کنین.
اگر میخواین کف کنه باید از کاغذ صافی یا دستمال کاغذی رویه قوه استفاده کنید
سلام
موکاپات کف نمی کنه. مگه اینکه موکاکرم اصل بخرید (قیمتش حدود ۷۰۰ هزار تومان هست)
خیلی ممنون
واقعا ممنون عالی توضیح دادید
چندتا سوال دارم ممنون میشوم پاسخ بدهید.
۱. آیا مقدار رست دادن دانه قهوه استانداردی دارد یا هر فروشنده ای به صورت تجربی و سلیقه ای رست میدهد؟
۲. تفاوت طعم و بوب اسم کشورهای مختلفی که روی قهوه میگزارند چیست؟ مثلا کلمبیا با هندوراس و … چه فرقی داره؟
۳. آیا فقط وقتی با فرنچ پرس یا دستگاه قهوه ساز قهوه تهیه بشه به اون میگن فرانسه یا به روش های دیگه دم کردن هم فرانسه میگن مثل کملس یا سایفون
۱-میزان رست دانه هرچه بیشتر باشه دانه قهوه رنگ تیره ای میگیره که بهش میگن دارک ، حد وسط رست دادن قهوه بهش میگن مدیوم ، و وقتی کم رست بشه بهش میگن لایت . برای این که خواص و طعم دلنشین تری داشته باشید لایت و مدیوم استفاده کنید.
۲- داخل بعضی کشور ها عربیکا و بعضی روبستا و بعضی هم هر دو تولید میشن ، مثلا کلمبیا عربیکا بزرگترین تولید کننده عربیکاست . هر کشور هم طعم یاد مختلفی داره که باید امتحان کنید و سلیقه خودتونو بسنجید.
۳- کمتر جایی کمکس و v60 و سایفون داره ، هرجا اینا رو داشت بگید مثلا با کمکس برام قهوه درست کنید ، قالبا وقتی فرانسه میگید اگر دستگاه قهوه فرانسه داشته باشه با اون درست میکنه اگر هم نه با فرنچ پرس
آفرین به آقا امین. ممنون از توضیحات خوبتون
سلام یک سوال خیلی مهم دارم:
من صبح که از خواب بیدار میشم بی حوصله و خواب الود هستم دوستان به من گفتن که اگر قهوه بخوری سرحال میشی و اون خواب آلودگی از بین میره…
۱)می خواستم بدونم چه قهوه ای باید تهیه کنم که سر صبح سر حال باشم؟؟؟
۲)الان از خارج از کشور چند مدل قهوه برای من آوردن که رو همش نوشته ۱۰۰در ۱۰۰عربیکا
آیا قهوه عربیکا اون سرحالی روبه من میده یا باید روبوستا تهیه کنم؟؟؟؟
لطفا جواب سوال من رو بدید…
اگر میشه یه پیام در واتساپ به من بدید که بهتر بتونم ازتون راهنمایی بگیرم برای من خیلی مهم
۰۹۳۵۶۶۳۱۳۶۸
سلام
جواب شما رو به ترتیب می نویسم:
۱) قهوه اسپرسو کافئینش بیشتر از بقیه نوشیدنیهای قهوه است.
۲) هرچی درصد روبوستا بیشتر باشه، کافئینش بیشتره.
سلام و عرض ادب
من پودر کافئین خریدم ولی نمیدونم مقدار مصرفش چطوری هست؟ مثلا قهوه گُلد تیپ اسپرسو که صد در صدش عربیکاست رو توی ی فنجون با آب جوش بخوام درست کنم چقدر از پودر کافئین رو باید اضافه کنم ؟!
پودر کافئین شبیه خود قهوه هست و خیلی هم تلخ
ممنون از شما
سلام
استفاده از پودر کافئین از نظر پزشکی توصیه نمیشه. به خاطر خطرات احتمالی که برای بعضی ها داره.
بنابراین من نمی تونم به شما کمک کنم.
سلام
قهوه ویتنام عربیکاس یا روبوستا
سلام
ویتنام هم روبوستا داره هم عربیکا. اما اغلب روبوستا هست.
طوری که وقتی کسی میگه ویتنام منظورش روبوستا هست (مگه اینکه دقیقاً بگه ویتنام عربیکا)
با سلام و خسته نباشید.ممنون بابت اطلاعات خوب و کامل و دقیقتون
ببخشید در مطلب بالا قسمتی که گفته شده (( مثلاً اگر ۳۰ درصد قهوه ای عربیکا باشد و ۷۰ درصد آن روبوستا، به آن می گویند ۳۰-۷۰ (هفتاد-سی).))
عدد اول که ۷۰ است پس باید عربیکا باشد چرا نوشته شده ۷۰ درصد ربوستا؟چون در پایین آن نوشته شده
(( نکته آموزشی:اگر دو عدد روی پاکت قهوه باشد، اولین عدد مربوط به عربیکا است و دومی مربوط به روبوستا.))
ولی در مثال پایین درست نوشته شده عدد اول که ۹۰ است عربیکا هست.
برای مثال، وقتی می گوییم یک قهوه ۱۰-۹۰ (نود-ده) است، یعنی قهوهای که نود درصد آن عربیکاست و فقط ده درصد آن روبوستا
سلام
احتمالاً من اشتباه نوشتم
شما اینجور درنظر بگیرید خیلی بهتره: حتماً عدد رو که میگید، نوعش رو هم بگید.
مثلاً بگید قهوه ۷۰ عربیکا ۳۰ روبوستا.
اینجوری هم برای شما و هم شنونده راحت تره.
سلام و عرض ادب استاد
میخواستم لطفا راهنماییم کنید برای رسوب زدایی و تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز خونگی
حتما باید از مواد مخصوص و محلول های موجود دربازار استفاده کرد یا از مواد طبیعی هم میشه جایگزین کرد( آبلیمو ، سرکه، جوش شیرین …)
لازم ب ذکر است دستگاه فاقد شستشوی خودکار بوده
و میبایست محلول داخل محفظه آب ریخته شود
متشکر
سلام خسته نباشید…من تا الان قهوه میکس میخوردم اما گفتم عربیکا خالص امتحان کنم ببینم چطوره اما وقتی خوردم مزش چندان فرقی نداشت و تلخ بود..یعنی همین رواله؟باید تلخ باشه کمی یا به من قالب کردن ؟!😬😬😂
سلام
عربیکا معمولاً به ترشی می زنه. مخصوصاً عربیکایی که قیمتش بالا باشه.
البته به میزان برشته شدن (رُست) هم بستگی داره. اگه تیره باشه، مزه اش تلخ میشه.
عزیز هم روبوستا و هم عربیکا تلخ هس اینک قهوه خور باشی یکم احساس ترشی قهوه میکنی ک برا عربیکاست
بهتره از فروشگاه معتبری خرید کنید
سلام بر شما
فوم روبوستا از نظر مقدار بیشتره.
اما فوم عربیکا معمولاً غلیظتره.
سلام
درجه آسیاب قهوه برای دستگاه اسپرسوساز
چ مقدار است؟
سلام
با درجه متوسط شروع کنید. اگه خیلی ریز شد (در حد آرد) درجه رو کمتر کنید تا درشت تر بزنه.
اگه خیلی درشت شد باید درجه رو بیشتر کنید.
دقت کنید که برای اسپرسوساز خانگی باید قهوه در حد نمک باشه (از آرد درشت تر).
سپاس
سلام وقت بخیر
ممنون بابت توضیحات کامل و پاسخگویی شما🙏
سوالی داشتم، فوم قهوه عربیکا بیشتر است یا روبوستا؟
سپاس
سلام بر شما
فوم روبوستا از نظر مقدار بیشتره.
اما فوم عربیکا معمولاً غلیظتره.
من توی منزل قهوه ۷۰ روبوسکا ۳۰ عربیکا را درست کردم بلافاصله بعد از خوردن سرم گیج رفت و حالم بد شد،آیا قهوه ایرادی داشته زیاد درست کردم؟درضمن قهوه رو جلوی خودم آسیاب کرد ولی اصلا بوی قهوه نمیده
اگه قهوه سالم بوده باشه، احتمالاً شما به کافئین بالا حساسیت دارید.
اگه میخواید قهوه بخورید، قهوه کم کافئین بخورید (درصد عربیکاش بالای ۵۰ باشه. مثلاً ۷۰ عربیکا یا حتی ۱۰۰ عربیکا)
سلام وقتتون بخیر بابت اطلاعات کاملی که د اختیار میزارید ممنون شما یک سوال من یک پودر قهوه میکس شده از ابادان گرفتم که هم طعمش و عطرش خوب بود البته میکس قهوه و کاکایو و …. بو د میخواستم بدونم که شما طرز تهیه این میکس رو میدونید راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
با توضیحاتی که دادین حدس میزنم قهوه عربی بوده (نه دله).
قهوه عربی که توی یمن و کویت و عربستان استفاده میشه، شامل قهوه و چند قلم ادویه است مثل هل و زنجبیل و غیره.
ممنون از توضیحات عالی کاملا قابل فهم و واضح
خواستید من میتونم ی پیچ قهوه عالی بهتون معرفی کنم
بسیار عالی و زیبا توضیح دادین ، سربلند باشی
سلام، میخوام برای خونه اسپرسو ساز بگیرم لطفا راهنمائی بفرمائید
سلام
اگه بودجه تون اجازه میده، دلونگی مدل ۸۵۰.
قیمتش حدود ۷ میلیون و ۷۰۰ هست. آسیاب سرخود داره و ظاهرش هم باکلاسه.
اگر نه، جیمیلای ۳۶۰۵ یا ۳۶۰۱. قیمتشون بین ۴ تا ۵ میلیون هست.
(قیمت ها مربوط به خرداد ۱۴۰۰ هست)
اگه بازهم بودجه نرسید، نوا ۱۴۰ بگیرید.
قیمت ها رو اینجا چک کنید » قیمت نوا ۱۴۰
ممنون از مطالب عالیه شما
برای منی که تازه وارد کافه شدم و علاقه ی شدید ب این کار دارم خیلی مفید بود🤝💙
آقا کلمبیا همونرقهوه ی عربیکاست ؟
بله.
کلمبیا جزو کشورهایی است که قهوه نژاد عربیکا رو پرورش میده.
عااااااااااااااااااااااااالی بود مرررررررررسسییییییییییییییییییی
خوشالم که اینقدر خوشتون اومده 😊 💐
واقعااااا عالی هستش توضیحاتتون
کدام قهوه برای لاغری بهتره عربیکا یا روبوستا
کافئین متابولیسم بدن رو در بیشتر افراد بالا میبره و از این طریق اثر لاغری خودشو اعمال میکنه،پس روبوستا که کافئین بالاتری داره بهتره،اما توجه کنید طبق تحقیقات این اثر بعد از مدتی کم میشه و نکته دوم در صورتی که میخواید لاغر بشید رژیم غذایی مناسب و ورزش از همه چیز مهمتره.
همون طور که آقای آرش هم گفتن، روبوستا کافئین بیشتری داره و چربی سوزیش بیشتره.
البته این تفاوت زیاد نیست.
سلام
از سایت عالی و جامع حوصله شما سپاسگزارم
میشه به طور کلی گفت که قهوه عربیکا آرامش بخش و قهوه روبوستا انرژی دهنده است ؟
در کل کدوم بهتره ؟
سلام ممنونم از لطف تون
نکته جالبی گفتید.
روبوستا به خاطر کافئین بالایی که داره انرژی و شوک بیشتری وارد می کنه. اما عربیکا (مخصوصاً دانه های با کیفیت عربیکا) حس و حال خوبی میده.
البته قهوه در کل برای ایجاد انرژی و حس خوب هست، و برای گرفتن آرامش شاید استفاده از دمنوش های آرامش بخش بهتر باشه.
سلام
کدام قهوه را استفاده کنم، که هم انرژی داشته باشه، هم تپش قلب ایجاد نکنه
من خیلی قهوه دوسدارم اما تپش قلب میگیرم
با تشکر از شما و مطالبتون
سلام
سعی کنید قهوه عربیکای خوب استفاده کنید.
مثلاً قهوه ای که مقدار زیادی دانه کلمبیا یا کنیا داشته باشه.
کافئین شون کمتره اما مشکل تپش قلب هم پیش نمیاد
سلام .من ۱۵ساله قهوه میخورم.منتها ی چیزیو نمیفهمم.وقتی خودم میخوام درست کنم آیا قهوه اول ۳ کاپ با سومین قهوش تو کافئین تفاوت داره؟
سلام
اگه منظورتون اینه که توی موکاپات سه کاپ قهوه میخورید و کاپ اول و کاپ سوم با هم فرق می کنه، جواب اینه که احتمالاً کاپ آخر غلیظ تره و احتمالاً کافئینش بیشتره.
اما نه در اون حدی که فکر می کنید. درواقع چون غلیظ تره احساس ما اینه که قوی تره.
سلام
خسته. نباشید
ترکیب ۸۰درصد ربوستا ۲۰درصد عربیکا
شامل ترکیب چه دانه هایی است
کافیین این میکس رو میتونیم کم یا زیاد کنیم
ممنون
با سلام و عرض تشکر برای مطالب مفیدتون
حروف M یا H یا … که بعد دون تک مثلا کلمبیایی میاد نشونه ی چی هستن ؟
واست اپ من شماره ی ایرانی نیست و نتونستم در قسمت تعبیهشده واردش کنم
۷۹۹۶۱۲۵۸۶۴۳+
سلام
دقیق نمی دونم، اما حدس میزنم گونه اون دونه رو نشون میده. چون کلمبیا گونه های مختلفی داره، سوپریمو، نارینو، هویلا …
راستی، موفق نشدم توی واتساپ بهتون پیام بدم. احتمالاً شماره اشتباه بود.
فقط میخوام تشکر کنم ،شما خیلی باحوصله و کامل توضیح دادید ،بنده ده سال هست مصرف کننده قهوه هستم و اینجا کلی چیز یاد گرفتم و معلومه که تمام اطلاعاتتون صد درصد درست و با مطالعه و تجربه هست
شما لطف دارید آقای فردیس 🌹🙏
سلام ترکیب علی کافه ترابیکا به چه صورت است
سلام
اطلاع ندارم. فرمول محصولات شرکتها معمولاً محرمانه است
سلام برای لاغری در طول روز چه میزان قهوه بهتره مصرف کنیم
سلام آقای نوذری عزیز..
من دیدم تقریبا اکثر کامنتا رو با حوصله و دقیق جواب دادین..خدا خیرتون بده..
من قهوه خور نبودم و به توصیه یکی از دوستان ۴ سالی هست شروع به استفاده از قهوه کردم که طبق توصیشون از قهوه ترک شاهسوند حدود یه سالی استفاده کردم..
بعد دیگه بصورت فله میگرفتم که اصطلاحا گلد یا کلاسیک میگفتن (که بگفته دوست عزیز قهوه فروشم یه نوع قهوه فراوری شده بود و فقط احتیاج به آبجوش داشتش..)
الان چن وقتی هست قهوه دون برند آروانا میگیرم ۸۰-۲۰ روبوستاست و اسیاب میکنم با فرنچ پرس و یه فرانسه خوب و خوش طعم توی محل کارم درست میکنم که عطر و طعمش هوش از سر همه میبره..اما درصد گیراییش خیییلی پایینه..فروشنده بهم گفت این درصد کافئینش بالاست..جوری کسل و خواب آلود میشم که شاید اگه اون قهوه رو نمیخوردم اینقد خوابم نمیومد..Lol
بنظرتون همین دون رو اسپرسو با موکاپاتش کنم گیراییش تغییری میکنه یا بصورت ترک و با جازوه..؟
توصیه خودتون چیه..؟
ممنون از حوصلتون بابت خوندن و جواب کامنتم..یاعلی
سلام
سه نکته رو خدمتتون عرض می کنم:
یک- اگه قهوه ای که درست می کنید، توی فنجان هم عطر خوبی داره، احتمال زیاد درصد عربیکاش بالاست. و طبیعتاً کافئیشن پایین.
دوم- اگه همین قهوه رو با موکاپات درست کنید، کافئینش بیشتر میشه اما نه خیلی.
سوم- اگر قهوه پرکافئین میخواید، باید قهوه با درصد بالای روبوستا بگیرید. مثلاً ۱۰۰ درصد.
اگه این قهوه رو با موکاپات درست کنید بیشترین کافئین رو بهتون میده. اگر هم با فرنچ پرس باشه، باز هم کافئین خوبی بهتون میده.
سلام و وقت شما بخیر
چگونه قهوه مرغوب را از غیر مرغوب تشخیص دهیم؟
و اگر امکان داره سایتی که بتونم عکس انواع قهوه و تفاوت ظاهری آنها را تشخیص بدهم محبت بفرمایید و معرفی نمائید
سپاسگذارم 🙏🌹🙏🌹🙏🌹
ما فروشنده قهوه هستیم کیفیت و قیمت عالی
سلام من قهوه خریدم فک میکنم عربیکاش زیاده دقیقا نمیدونم ولی بوی زیاد جالب نداره بوی گیاه میده میشه بدونم دلیلش چیه خیلیم تلخه
سلام
اگه خیلی تلخه و بوی جالبی نمیده. احتمالاً روبوستا هست، نه عربیکا.
بیشتر قهوه های روبوستا همینه. مزه تلخ و با بوی معمولی (البته اگه دانه قهوه تازه باشه، بوی نسبتاً خوبی داره)
با سلام برای شروع به کار قهوه خونه چه قهوه ای را انتخاب کنم متشکرم
سلام
برای یه کافه کوچیک، به دو تا میکس نیاز دارید. یکی پرکافیئن (روبوستا) و یکی لایت (عربیکا).
برای ماه اول از هرکدوم حدود ۱۰ کیلو.
اگه فروش قهوه خشک هم دارید، مقداری دون تک هم نیاز دارید. مثلاً بزریل، کلمبیا و ویتنام و اندونزی.
از هر کدوم ۵ کیلو برای ماه اول.
سلام خسته نباشید. ممنون از مطلب خوبتون
ببخشید من چندتا سوال داشتم.
۱.شما گفتید در فرانسه و ترک معمولا از یک نوع قهوه استفاده میشه
کدوم نوع؟ و اینکه گفتید معمولا اگر که خودمون فرانسه ای بخوایم که روبوستاش بیشتر باشه و عربیکا هم داشته باشه بازم میشه با این قهوه دم کنای فرانسه دمش کرد؟
ممنون میشم جواب بدید
سلام و تشکر از شما
فرانسه و ترک یا میتونه به صورت میکس هم باشه. اما تنوعش به اندازه میکس های اسپرسو نیست.
اگه کسی قهوه ترک یا فرانسه تلخ دوست داشته باشه، معمولاً اون ترک بیشتر از نوع روبوستا باید باشه
و اگه دوست داره تلخیش کمتر باشه و حتی به ترشی بزنه، توی اون قهوه وزن عربیکا بیشتره
شما میتونید بر اساس ذائقهتون نوع قهوه ترک و فرانسه موردنظرتون رو بگیرید.
اما همونطور که گفتم تنوع زیادی وجود نداره. در حد دو الی سه میکس.
سلام من تا الان استفاده نکردم پیشنهاد شما برا من که کوه هم زیاد میرم چیست ممنون
سلام
اگه میخواید توی کوه قهوه درست کنید و میل کنید، دو تا راه دارید:
۱- استفاده از قهوه فوری و کافی میکس (مثل نسکافه و علی کافه ترابیکا و …)
که فقط نیاز داره بریزید توی یه لیوان آبجوش و هم بزنید
۲- اگه میخواید قهوه طبیعی و سالن بخورید، میتونید موکاپات بگیرید و اسپرسو درست کنید. البته نیاز به آتیش دارید.
اگه آتیش ندارید اما آبجوش دارید، میتونید فرنچ پرس بگیرید و قهوه فرانسه درست کنید.
برای آشنایی با موکاپات و فرنچ پرس این دو تا مطلب رو ببینید↓
طرز تهیه اسپرسو
قهوه فرانسه چیست و چگونه قهوه فرانسه درست کنیم؟
حقیقتا سایتتون خیلی بد بود و خیلی آماتور بود اطلاعاتتون میای فرقشونو توی عمل کردشون مقایسه کنی بعد میگی عربیکا گرونتره؟خب معلومه گرونتره یا روبوستا کافئینش بیشتره یا طعمشون تلخ و ترشه!!
این اصلا مقایسه نیست و هیچ ربطی به عملکردشون نداره
خلاصه اطلاعاتتون رو زیاد کنید بعد وب بسازید
یه امت تکست های شما رو میخونن بچه بازی که نیست
سلام
ممنون از انتقادتون
کاش دقیقتر مشکلات رو می گفتین که بهبودش بدیم
مثلاً اینکه جای چه اطلاعاتی خالی بود؟ چه جنبه هایی رو باید میدیدیم و ندیدیم
بازهم ممنون از شما
سلام ، ممنون بابت پیج خوبتون و معذرت بابت انتقاد شدید ایشون ولی بنده یک انتقاد دارم و اونم اینه مثلا میزان کافئین هر کدوم رو مینوشتین بهتر بود ممنون
سلام خواهش می کنم
میزان دقیق کافئین هر دانه فقط در آزمایشگاه مشخص میشه.
آخه انتقاد دیگران چ ربطی بتو داره فضول پررو
داداش شما اگه بهتر بلدی توضیح بدی بسم الله. وگرنه انتقاد الکی نکن
جناب چپم حرفه ای شما خیلی حرفه ای آید باید تو مقالات دانشگاهی درباره قهوه بخونید مطلب درباره قهوه دیگه انتظار داری الان فرمول شیمیایی مواد درون قهوه مثل کافئین بگه ،سایت بسیار عالی
قهوه
از دانه شروع میشه که شکل خاصی داره
طعم خاصی داره
کافئین خاصی داره
راجب همش صحبت شد…. حتی قیمت
چیز دیگه ای به ذهنت میرسه یه جمله اینجا بگو ببینم چی میخوای؟ اگر نه هم برو یه جا دیگه که اطلاعاتش خوبه چون چپمونم نیستی یا ته تهش به چپمونی
سلام ببخشید من چنتا سوال دارم
۱-الان قهوه های خارجی خیلی گرون شدن! تو کرونا هم نمیتونم برای خرید قهوه زیاد بیرون برم…تو قهوه های بسته بندی از برندهای ایرانی اگر مصرف کردید میشه بگید کدوم برند مرغوب تر و اصل تر میزنه؟ (بن مانو، پندار،خاچیک،مولتی کافه،ست،سورن و…)
۲- من اگه قهوه رو به صورت پودر شده و بسته بندی تهیه کنم، بعد از بازکردن از روی رنگ و اینهاش نمیتونم درصد عربیکا و روبوستای اون و صداقت کارخانه رو بفهمم؟
یعنی درواقع رنگ دانه های عربیکا و روبوستا باهم فرق دارن؟
۳- اینطور که من شنیدم دانه های قهوه ای تیره فرانسه هستند و قهوه ای روشن ترک! درسته این موضوع؟
۴- توی مطالبتون نوشتید قهوه ترک از دانه های ۱۰۰% عربیکا تهیه میشه و دانه های عربیکا گران تر هستند اما چرا تو بازار خود قهوه های ترک قیمت پایین تری دارن نسبت به قهوه های اسپرسو (حاوی دانه های روبوستا)؟ و اینکه چرا من مزه ترشی قوه ترک رو حس نمیکنم؟ فقط بعدش معدم ترش میکنه…
مطالبتون عالی بودن خیلی چیزا یاد گرفتم ازتون بهتر بود از مضرات قهوه که باعث کاهش کلسیم و پوکی استخوان میشه مینوشتید
ممنون از وقتی که میذارید به سوالات جواب میدید منتظر پیام واتس اپ شماهستم
سلام
من تک تک جواب میدم:
🔹 ۱- در مورد برندهای ایرانی، راستش نمیشه نظر کلی داد
چون محصول به محصول فرق می کنه
پای ذائقه هم که بیاد وسط، سخت تر میشه. چون ممکنه من فلان قهوه برند ایکس رو بپسندم و شما یه قهوه دیگه رو.
اما اگه بخواید بهتون محصول خاصی رو پیشنهاد کنم، این لیست رو یه بررسی کنید:
◽قهوه فوری -> گلد مولتی کافه
◽قهوه ترک ->هارپاگ
◽اسپرسو پرکافئین -> بن مانو
◽اسپرسو لایت (عربیکا) -> میکس طلایی هارپاگ
—–
🔹 ۲- عربیکا و روبوستا رو نمیشه از روی رنگ تشخیص داد.
اگه به صورت دانه باشه، میشه از با نگاه کردن به یک مشت از اون دونه ها تشخیص داد، اما از روی قهوه آسیاب شده نمیشه.
درمورد اعتماد کردن به صداقت کارخونه، باید گفت ناچاریم حداقل یک بار تست کنیم.
اما اینو بدونید که شرکت های معتبر به ندرت عمداً اطلاعات غلط میدن. مگه اشتباه کنن.
بنابراین تا حد زیادی میشه به اطلاعات روی بسته ها اعتماد کرد.
—–
🔹۳ – تشخبص اینکه کدوم قهوه فرانسه است و کدوم ترک، خیلی راحته.

اونکه درشت آسیاب شده فرانسه هست و اونی که ریز آسیاب شده ترک. قهوه ترک مثل آرد میمونه. و قهوه فرانسه مثل شن و ماسه
👇👇
——
🔹۴ – درسته، قهوه عربیکا ترش هست و گرانتر
اما اونجا یه نکته رو از قلم انداختیم:
قهوه عربیکا نمونه های مختلفی داره. بعضی هاش بسیار ارزونه و مزه شون هم خیلی ترش نیست
اکثراً برای درست کردن قهوه ترک و فرانسه از این نوع دانه ها استفاده میشه.
حتی بعضی میکس های عربیکا هم با این روش ارزونتر درمیاد
اگه میخواید مزه واقعی قهوه عربیکا رو حس کنید، باید از فروشنده بخواهید عربیکای خوب بهتون بده.
مثلاً عربیکای کلمبیا، پرو یا مکزیک، اتیوپی، کنیا …
سلام خدمت شما
من دیروز رفتم قهوه ربوستا بخرم
گفتم قهوه ربوستا دارید گفت ربوستا به قهوه های تیره میگن
خلاصه عربیکا گفتم قهوه عربی بهم داد
اگه میشه یه راهنمایی کنید واسه خرید
بعد اگه میشه میکس کدوم قهوه ها کافیین بالا تری داره
سلام
اینکه قهوه تیره میشه قهوه روبوستا اشتباهه.
قهوه های روبوستا نژاد خاصی از قهوه هستند که میتونه تیره یا روشن باشه.
برای کافئین، هرچی درصد روبوستا بیشتر باشه، کافئینش بیشتره.
مثلاً میکس ۱۰۰ درصد روبوستا.
راستی، قهوه عربیکا هم یه نژاد دانه قهوه است و ربطی به قهوه عربی نداره.
قهوه عربی یه روش برای دم کردن قهوه است.
قهوه میکس ترک و کلمبیا چطوره
ببینید ترک یک نوع دونه نیست که بخواد با کلمبیا میکس بشه.
ترک میتونه ترکیبی از چند دونه باشه و وقتی خیلی ریز آسیاب بشه بهش میگیم ترک.
اما کلمبیا یک دونه خاص هست (البته چند نوع دونه داره)
با سلام و عرض خسته نباشید…
یع سوالی خیلی ذهنم و درگیر کرده…
من از لحاظ جسمانی لاغر هستم و روزانه دو فنجان قهوه روبوستا مصرف میکنم اسپرسو…
ولی نمیخام از اینی که هستم هم لاغر بشم..در کنار قهوه چی باید مصرف کنم که باعث لاغری نشه.ممنوتم
سلام
قهوه کمی خاصیت چربی سوزی داره
و ممکنه مصرفش باعث لاغری جزئی هم بشه و همین باعث میشه که افراد چاق از قهوه استقبال کنن
اما اینکه چی مصرف کنید که جلوی لاغری تون رو بگیره، راستش چیزی نمی دونم
قهوه لته بخورن هم کافئین میگیرن هم چاق میشن
پیشنهاد جالبیه
مخصوصاً اگه با شیرپرچرب باشه
با سلام و احترام
ممنونم از مطالب بسیار خوب و حرفه ای تون .
می خواستک خواهش کنم که داخل سایت تون روش تهیه ی انواع قهوه ها رو بگذارید . که مثلا قهوه تورک چطور درست میشه قهوه عربی اصل چطور درست میشه و قهوه ی فرانسه چطور قهوه ی سوئدی و قهوه ی موکا و غیره ..
در واقع هر هفته ما بگیه آموزش جدید رو توی سایت تون ببینیم که صفر تا صد یکنوع قهوه رو آموزش دادین. مثلا برای قهوه ی سوئدی چه نوع قهوه ای و به چه میزان و با چه وسیله ای و با چه رسیپی یی درست میشه.
در پایان تشکر از مطالب بسیار جامع تون
آرزو می کنم که به زودی تبدیل به یک دانشنامه ی جامع قهوه بشید و بسیار معروف . طوریکه وقتیکه خوی کافی شاپ نشستیم قبل از سفارش به دانشنامه قهوه ی شما رجوع کنیم پیروز و .شاد باشید
سلام بر شما
شما هم به ما لطف داشتید و هم پیشنهادات خیلی خوبی دادید
صمیمانه از شما تشکر می کنم 🌷🙏
کامنت شما رو با دقت خوندیم و حتماً به صورت جدی بهش فکر می کنیم
کدومش اسید کمتری داره؟
اسید عربیکا بیشتره.
علت مزه ترش عربیکا هم همینه.
و روبوستا اسید کمتری داره، و تلخ تر
راستی، به میزان اسید توی قهوه اصصلاحاً میگن اسیدیته
اسید قهوه هیچ ضرری نداره و بلکه از خواص اون هست.
چیزی مثل اسید توی مرکبات (نارنگی و پرتقال …)
قهوه عربیکا به خاطر اسیدیته به برخی از مزاجها سازگار نیست. و کسانی که سندرم روده تحریک پذیر دارن یا مشکلات گوارشی دارن نباید از این نوع قهوه استفاده کنند. چون باعث سوزش معده. رفلاکس و عوارضی در روده خواهد شد.
پس اگر قهوه میخورید و حالتون بد میشه نوع قهوتون رو عوض کنید و به جای اسپرسو از آمریکانو استفاده کنید تا غلظت قهوه کمتر باشه.
باز برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند پیشنهاد میکنم هرگز شیر به قهوشون اضافه نکنند. ترکیب شیر و قهوه به دلیل وجود لیپیدها باز هم حال شمارو بدتر میکنه.
ممنون از توضیحات تون آقای بنیامین 🙏🏻 🌹
سلام
دانه قهوه را میشه در آسیاب خانگی پودر کرد؟برای دستگاه اسپرسو
سلام
بستگی داره به تیغه های آسیاب.
اگه تیغه های قوی داشته باشه و شما برای آسیاب کامل نخود مشکلی ندارید، احتمال زیاد برای قهوه هم مناسبه
البته دقت کنید، در هر حال شما نمی تونید با آسیاب خونگی، دانه های قهوه رو یکدست آسیاب کنید.
بنابراین این کار فقط برای موکاپات، فرنچ پرس و قهوه ساز برقی جواب میده.
و برای اسپرسوساز مناسب نیست.
چرا عربیکا گران تر از روبوستا است؟
به دولیل:
اول، قهوه عربیکا معمولاً توی ارتفاعات بالا رشد می کنه و این کار رو برای کشاورزها سخت تر می کنه
دوم اینکه، دونه های عربیکا حساس تر از میوه های نوع روبوستا هستن و پرورش اون دردسرهای بیشتری داره.
بنابراین تولید و نگهداری و برداشت قهوه عربیکا گرونتر در میاد.
البته یه دلیل گرون بودنش هم به این دلیل هستش که آفت ها عربیکا رو بیشتر دوست دارن و هزینه کشاورز رو میبرن بالا.
روبوستا نسبت به آفت مقاوم تره و هزینه اش پایینتر میاد
کاملاً نکته درستیه
قهوه عربیکاست برا لاغری خوبه ؟ یا نه؟
قهوه برای لاغری خوبه، اما معجزه نمی کنه
تبلیغاتی که درباره قهوه عربیکا برای لاغری میشه، خیلی مطمئن نیست.
متخصص های تغذیه هم تایید نمی کنند.
شاید حتی با مواد ناسالم و مخدر ترکیب شده باشه.
یعنی قهوه اصلاً برای لاغری تاثیری نداره؟
چرا داره.
مخصوصاً اگه قبل از ورزش استفاده کنید
چون باعث میشه بیشتر ورزش کنید و بیشتر چربی بسوزونید
و اگه قهوه رو منظم مصرف کنید، سوخت و ساز بدن رو هم اتوماتیک بیشتر می کنه
اما باز هم عرض می کنم: قهوه فقط یک مکمل هست. نه یک داروی لاغری
کافئین بالا استرس زا میباشد؟
سلام دوست عزیز
بله کافئین زیاد روی عملکرد بدن تاثیر میذاره.
باعث تپش قلب و بی قراری و اضطراب میشه.
استرس هم از عوارض کافئین بالا هست.
بعضی وقتها که اسپرسو میخورم از بیرون بد حال میشم معده به هم میریزه تپش قلب وسر گیچه و …دلیلش چیه ؟
سلام
احتمالا قهوه ای که بیرون میخورید کافئین بالایی داره
بخاطر کافئین بالا بدن شما حساسیت نشون میده
استرس و تپش قلب و سرگیحه میگیرید
قهوه فشار خون رو بالا میبره چند درجه و شاید بعضی ها احساس بدی داشته باشن بعد مصرف ک همون تپش قلب هم همراهش داره.گاهی حتی افراد اشتباه فکر میکنن ک فشارشون پایین تر رفته اما درست برعکس.
دوست عزیز احتمالا هم طبعتون سرده و هم قهوه ای استفاده میکنید ۱۰۰ ربوستا هست ، سر گیجه هم ناشی از طبع سرد شما و سرد بودن ذات قهوه است
آیا تاریخ انقضا روی قهوه درست است ؟
قهوه در حالت عادی، یک سال تاریخ انقضا داره.
اما هرچی تازهتر باشه بهتره. عطر و طعم بهتری داره.
چطور مطمئین شویم قهوه مناسبی پودر شده
به طور کلی آسیاب مناسب برای هر نوع قهوه به این صورت هست:
* قهوه ترک » بسیار ریز در حد آرد
* قهوه اسپرسو » ریز
* قهوه فرانسه » نسبتاً درشت
توی مطلب زیر آسیاب مناسب برای هر قهوه رو با عکس میتونید ببینید ↓
» طرز تهیه قهوه
سلام عربیکا تلخ تره یا روبوستا
سلام وقتتون بخیر
در کل دونه روبوستا از عربیکا تلخ تره
هرچی درصد روبوستا در یه میکس بیشتر باشه، اون قهوه تلخ تر هست
بله درسته
روبوستا تلخ تره
روبستا
از لحاظ نوع ربوستا تلخ هست و عربیکا ترش
ولی هر کدام از این دو نوع رو به سه روش کلی رست میکنن. لایت. مدیوم. دارک. در روش لایت طعم و عطر قهوه بیشتر است و دانه ها سنگینتر و کافئین بیشتر دارند. و هر چه رست به سمت دارک پیش برود قهوه فقط تلختر میشود. خصوصیات دیگر را از دست میدهد. دانه های دارک سیاهتر و سبکتر هستند. طعم قهوه خام شباهت زیادی به لوبیا دارد و این فرایند رست کردن در درجه حرارت مناسب است که طعم و عطر قهوه را به وجود میآورد.
۹۰-۱۰ نود ده خونده میشند مجموعه از اعداد هرجا باشند چپ به راست خونده میشند
آقا نیما از توجه شما ممنونم 🙏🏼💐
اون قسمت رو درست کردیم 🙂
بله اصولش همینه که شما میگید، یعنی عدد اول میشه عربیکا و عدد دوم میشه روبوستا.
اما چون خیلی ها رعایت نمی کنند، بهتره حتماً بگیم که منظورمون چیه که طرف به اشتباه نیفته. مثلاً بگیم ۷۰ عربیکا، ۳۰ روبوستا.
یا اینکه فقط یکی از دو عدد رو بگیم. مثلاً بگیم ۷۰ عربیکا (شنونده دیگه خودش میدونه که اون ۳۰ درصد که نگفتیم همون روبوستا هست)
سلام و ممنون از جوابای دقیقتون
به نظر شما میشه بجای قهوه فوری که افزودنی داره از خود قهوه طبیعی استفاده بشه ینی دانه های قهوه رو پور کنیم بعد با آب جوش دم بیاریم درست مثل روش دم کردن قهوه فوری،
چون بنده دستگاه قهوه ساز و… ندارم.
ممنون
سلام آقا یونس
نه نمیشه.
چون قهوه دم کردنی توی آبجوش حل نمیشه. و قهوه فوری هم در واقع دستکاری شده وگرنه قهوه رو نمیشه توی آب حل کرد و حتماً باید با یه وسیله اون رو دم کنیم (مثلاً با جذوه، موکاپات، قهوه جوش و …)
این میشه دم کردن و نوع قهوه میشه ترک
فقط عربیکا.
من از طعم و عطر عربیکای خالص بیشتر خوشم میاد
🙏🌹
دقیققا مخصوصا اگه کلمبیا باشه
میخواستم بدونم طعم قهوه عربیکا تلخه؟من الان میخوام لاغر بشم از هر دوش بگیرم