قبل از هرچیزی باید این نکته را بگویم که منظورم از کافه در اینجا، هر نوع مغازه ای است که قهوه سرو می کند. ممکن است یک کافه تریا باشد، قهوه فروشی باشد یا کافی شاپ.
همچنین دقت کنید که در این مطلب اشاره ای به غذا و ساندویچ و سایر خوراکی ها نمی کنم و تنها درباره نوشیدنی های گرم (با قهوه یا شیر) صحبت می کنیم.
قبل از شروع، لیست نوشیدنی های گرم که در این مطلب آنها به آنها اشاره می کنیم را ببینید:
اقلام مهم در منوی یک کافه (نوشیدنی های گرم)
- اسپرسو سینگل (یا همان تک)
- اسپرسو دبل (یا همان دوبل)
- آمریکانو
- لته (یا لاته)
- کاپوچینو
- قهوه ترک
- قهوه فرانسه (تهیه شده با فرنچ پرس)
- قهوه فوری (کافی میکس، کاپوچینو فوری و …)
- هات چاکلت
- چای ماسالا
- چای لاته
- چای
- سایر نوشیدنی های قهوه
حالا تک تک این موارد را توضیح می دهیم.
1- اسپرسو (سینگل)
ساده ترین شکل اسپرسو، اسپرسوی تک یا سینگل است. حجم یک شات اسپرسوی استاندارد حدود 35 میلی لیتر است (حدوداً یک سیام لیتر).
مقدار پودر قهوه لازم برای درست کردن یک اسپرسوی تک، حدود 7 الی 10 گرم است.
2- اسپرسوی دبل
حجم اسپرسوی دوبل یا دبل تقریباً دو برابر اسپرسوی سینگل است. یعنی حدود 60 میلی لیتر. (یک پانزدهم لیتر)
مقدار پودر قهوه لازم برای درست کردن یک شات اسپرسوی دبل، حدود 14 الی 18 گرم است.
کافئین اسپرسوی دبل 1/5 الی 2 برابر اسپرسوی سینگل است.
3- آمریکانو
آمریکانو ترکیب اسپرسو با آبجوش است.
معمولاً در آمریکانو ابتدا یک شات اسپرسو درست می کنند و سپس تقربیاً دو برابر آن آبجوش اضافه می کنند.
البته می توان آمریکانوی دوبل هم درست کرد. یعنی به جای اسپرسوی تک، اسپرسوی دوبل در فنجان بریزیم. در این صورت غلظت و کافئین قهوه بیشتر می شود.
نکته: اگر ابتدا آبجوش بریزیم و سپس قهوه را به آن اضافه کنیم، نوشیدنی دیگری به اسم لانگ بلک درست می شود! البته اگر من به آن همان آمریکانو می گویم.
اتفاقاً من خودم همیشه اینجوری آمریکانو را درست می کنم. چون در این حالت کرم قهوه از بین نمی رود. زیرا در آمریکانوی استاندارد وقتی آب را روی قهوه میریزیم خامه آن از بین می رود.
راستی من گاهی برای خودم داخل آمریکانو نبات می اندازم. شما هم برای مشتریان تان این کار را امتحان کنید. مخصوصاً برای افرادی که طبع شان سرد است و ممکن است بعد از خوردن قهوه دل درد بگیرند.
4- لاته یا لته
لاته ترکیب اسپرسو و شیر داغ شده و کف شیر است.
وقتی شیر را با لوله بخار دستگاه اسپرسو داغ نی کنیم، روی آن کف ایجاد می شود. به کف شیر فوم گفته می شود. اگر شیر و فوم را روی فنجان اسپرسو اضافه کنیم می شود لاته.
اغلب مردم معمولاً لته را هم به خاطر ترکیب شدنش با شیر ( که هم خاصیت دارد و هم خوشمزه است) دوست دارند. و هم به خاطر طرح روی فنجان. که به آن آرت (یعنی طرح هنری) می گویند.
5- کاپوچینو
کاپوچینو هم ترکیب اسپرسو است با شیر. با ای تفاوت که مقدار فوم آن از لاته بیشتر است. گاهی روی فنجان کاپوچینو مقداری پودر کاکائو یا شکلات هم اضافه می کنند تا هم تزیین شود و هم خوشمزه تر شود.
بسیار خوب. تا الان نوشیدنی های بر پایه اسپرسو را توضیح دادیم.
از فضای اسپرسو خارج می شویم و می رویم سمت سایر انواع نوشیدنی های قهوه.
6- قهوه ترک
قهوه ترک، برخلاف اسپرسو که با روش عصاره گیری درست می شود، به روش دم کردن به عمل می آید.
اگر پودر قهوه خیلی آسیاب شده را در ظرفی مسی بجوشانیم می شود قهوه ترک.
به این ظرف مسی جذوه Jezve گفته می شود (جِذوه نه جُزوه)
البته این همه قهوه ترک نیست. درست کردن قهوه ترک قلق دارد که باید سعی کنید یاد بگیرید.
7- قهوه فرانسه
برای درست کردن قهوه فرانسه دو راه وجود دارد: یکی با قهوه ساز برقی (که در آمریکا منظور از قهوه همین است). و یکی با فرنچ پرس. که روشی فرانسوی برای درست کردن قهوه است.

یک نمونه قهوه ساز برقی
در کافه ها معمولاً برای درست کردن قهوه فرانسه از فرنچ پرس استفاده می شود. اینطور نیاز به قهوه ساز برقی هم ندارید.

قهوه فرانسه که با فرنچ پرس درست شده
یک ایده: سعی کنید قهوه فرانسه را ظرفش پیش مشتری بگذارید. چون مشتری خودش در درست کردن قهوه هم نقش دارد و برایش تجربه جالبی است. کافی است مراحل اولیه را خودتان انجام داده و از مشتری بخواهید قبل از سرو دسته فرنچ پرس را پایین فشار دهد و برای خودش قهوه بریزد.
8- قهوه فوری
تمام انواع نوشیدنی که که تا حالا گفتیم، باید برای آماده شدن قهوه زمانی را با دستگاه با قهوه جوش صرف می کردید.
نوشیدنی هایی که برای درست کردن آن نیاز به وسیله خاصی نباشد، قهوه فوری می گوییم. مانند کافی میکس، کاپوچینوی فوری، هات چاکلت و غیره.
معمولاً در منزل یا در مسافرت، قهوه های فوری را به این صورت درست می کنند که مقدار مشخصی پودر را در لیوان می ریزند و بعد به آن آبجوش اضافه می کنند و هم می زنند.
اما اگر می خواهید یک قهوه فوری حرفه ای و خوشمزه تر درست کنید، بهتر است به جای آبجوش از شیر استفاده کنید.
کافی است شیر را گرم کرده و روی پودر بریزید. سپس با همزن هم بزنید.
نکته: کاپوچینو فوری را با کاپوچینوی اصلی اشتباه نگیرید. کاپوچینوی اصلی با اسپرسو درست می شود. اما کاپوچینوی فوری با پودر کاپوچینو و نیاز به اسپرسو ندارد.
9- هات چاکلت
هات چاکلت هم یک نوشیدنی گرم و فوری است. این نوشیدنی هم مثل چای بقیه نوشیدنی های فوری به عمل می آید. یعنی کافی است پودر هات چاکت را توی لیوان ریخته و به آن شیر گرم اضافه کنید و هم بزنید.
10- چای ماسالا
چتی ماسالا یک نوع نوشیدنی گرم و فوری است. این چای ترکیبی از ادویه های گرم است. شامل هل، زنجبیل، دارچین، میخک و چیزهای دیگر. پودر چای ماسالا را آماده از بازار بخرید و سعی نکنید خودتان آن را بسازید.
برای تهیه نوشیدنی چای ماسالا بهتر است به جای آبجوش از شیر گرم استفاده کنید. یعنی شیر را گرم کرده، روی پودر چای ماسالا بریزید و هم بزنید. همین.
11- چای لته
این چای هم مثل چای ماسالا از ترکیبی از ادویه های گرم درست می شود. اما به جای خود شیر، فوم شیر را روی پودر می ریزند.
12- چای
منظورم همان چای خودمان ایرانی هاست. بعضی از مشتریان ممکن است از هیچ نوشیدنی دیگری به جز چای تازه دم لذت نبرند.
13- سایر نوشیدنی های گرم
در ادامه اسم بعضی از نوشیدنی هایی که کمتر استفاده می شود را جهت اطلاع می نویسم:
- لانگو (اسپرسوی پر آب)
- ریستِرتو (اسپرسوی کم آب)
- ماکیاتو (نوشیدنی شامل شیر در پایین + اسپرسو + کف شیر در بالا)
————-
سلام
میخاستم نظرتونو در مورد دستگاه های سن رمو زویی بدونم
کیفیت قابل قبوله؟عصاره خوبی میده؟ممنون میشم کمک کنین
سلام
بله دستگاه خوبیه. به شرطی که یا نو باشه یا مدل بالا (مثلا ۳-۲ سال کار کرده باشه)
اکثر سن رموهای دست فروشندهها استوک با چند سال کارکرد هست که عملاً عمر مفیدشون به سر اومده.
مدلش که فک کنم پایینه
اما میگه دستگاه در حده و اینکه سرویس شده تحویل میده .
تا ۱۰۰ تومن شما چه دستگاهی پیشنهاد میدین ؟
زیر صدتومن دستگاه با سن بالا گیرت میاد که ریسکش بالاست
مگه اینکه تک گروپ کم کارکرد گیرت بیاد
نتیجه: مدل پایین رو پیشنهاد نمی کنم، هیچ دستگاهی، مگه دیگه واقعاً مجبور بشی.
اگرم مجبور شدی، لااقل از جایی بگیر که خودش تعمیر کنه و برای تعمیر دم دست باشه
چون برای دستگاه مدل پایین، به زودی به تعمیر نیاز پیدا می کنی
ممنون از سایت پر محتوا تون من قرار تو یه کافه استخدام بشم مطالبتون واقعاً مفید بود
با آرزوی موفقیت و یادگیری مستمر ☺️👏🏻
درود بر شما ، جسارتا من پروانه کافه تریا دارم ، و مغازم مسیر تردد مسافر هست، میتونم ابمیوه و بستنی داشته باشم ایا؟؟؟ اگه منبع قانونی هم باشه بهتره
سلام
به طور کلی کافه تریا میتونه آبمیوه و بستنی هم داشته باشه. چون مجوز هردوتاشون مربوط به یک اتحادیه هست.
قهوه ترک هم جزو منو اصلی هست ، قهوه عربی هم تا حدودی
بله کاملا درسته.
ممنون از تذکر درست شما.
سلام خسته نباشید خوردن روزانه یک فنجان ۱۵۰ میلی لیتری قهوه فرانسه کم کافئین برای نوجوانان مشکل بوجود می آورد؟
سلام
بهتره نوجوان کمتر از ۱۸ ساله به قهوه عادت نکنه.
این توصیه متخصصان هست.
سلام کلاس اموزشی کی دوباره هست برای ثبت نام شماره تلفن یا موبایل با ادرس لطف کنید وهزینه اموزش هم بگویید ممنون
سلام
فعلاً کلاس آموزشی نداریم.