قبل از هرچیزی باید این نکته را بگویم که منظورم ازمنو کافه در اینجا، هر نوع مغازه ای است که قهوه سرو می کند. ممکن است یک کافه تیک اوی، کافی شاپ سالن دار یا یک قهوه فروشی کوچک باشد
همچنین دقت کنید که در این مطلب اشاره ای به غذا و ساندویچ و سایر خوراکی ها نمی کنم و فقط درباره نوشیدنی های گرم صحبت می کنیم.
قبل از شروع، لیست نوشیدنی های گرم که در این مطلب آنها به آنها اشاره می کنیم را ببینید:
اقلام مهم در منوی یک کافه (نوشیدنی های گرم)
- اسپرسو سینگل (یا همان تک)
- اسپرسو دبل (یا همان دوبل)
- آمریکانو
- لاته
- کاپوچینو
- قهوه ترک
- قهوه فرانسه (تهیه شده با فرنچ پرس)
- قهوه فوری (کافی میکس، کاپوچینو فوری و …)
- هات چاکلت
- چای ماسالا
- چای لاته
- چای سیاه
- سایر نوشیدنی های قهوه
حالا تک تک این موارد را توضیح می دهیم.
1- اسپرسو (سینگل)
کافه بدون اسپرسو معنی ندارد. اسپرسو در همه منوهای کافه ها و کاف شاپ ها پای ثابت است.
ساده ترین شکل اسپرسو، اسپرسوی تک یا سینگل است. حجم یک شات اسپرسوی استاندارد حدود 35 میلی لیتر است (حدوداً یک سیام لیتر).
مقدار پودر قهوه لازم برای درست کردن یک اسپرسوی تک، حدود 10 الی 12 گرم است.
لینک پیشنهادی: اسپرسو تک و دوبل چیست؟ تفاوت سینگل و دبل به زبان ساده
2- اسپرسوی دبل
اگر در منو کافه اسپرسوی تک دارید، حتماً دوبل یا دبل هم دارید.
حجم اسپرسوی دبل تقریباً دو برابر اسپرسوی سینگل است. یعنی حدود 60 میلی لیتر. (یک پانزدهم لیتر)
مقدار پودر قهوه لازم برای درست کردن یک شات اسپرسوی دبل، حدود 14 الی 18 گرم است.
کافئین اسپرسوی دبل 1/5 الی 2 برابر اسپرسوی سینگل است.
لینک پیشنهادی: اسپرسو تک و دوبل چیست؟ تفاوت سینگل و دبل به زبان ساده
3- آمریکانو
آمریکانو مهمان آمریکایی منوی کافی شاپ هاست. آمریکانو ترکیب اسپرسو با آبجوش است.
معمولاً در آمریکانو ابتدا یک شات اسپرسو درست می کنند و سپس تقربیاً دو برابر آن آبجوش اضافه می کنند.
البته می توان آمریکانوی دوبل هم درست کرد. یعنی به جای اسپرسوی تک، اسپرسوی دوبل در فنجان بریزیم. در این صورت غلظت و کافئین قهوه بیشتر می شود.
نکته: اگر ابتدا آبجوش بریزیم و سپس قهوه را به آن اضافه کنیم، نوشیدنی دیگری به اسم لانگ بلک درست می شود! البته اگر من به آن همان آمریکانو می گویم 🙂
اتفاقاً من خودم همیشه اینجوری آمریکانو را درست می کنم. چون در این حالت کرم قهوه از بین نمی رود. زیرا در آمریکانوی استاندارد وقتی آب را روی قهوه میریزیم خامه آن از بین می رود.
راستی من گاهی برای خودم داخل آمریکانو نبات می اندازم. شما هم برای مشتریان تان این کار را امتحان کنید. مخصوصاً برای افرادی که طبع شان سرد است و ممکن است بعد از خوردن قهوه دل درد بگیرند.
4- لاته
لاته معروفترین عضو شیری منوی کافه هاست. ترکیب اسپرسو و شیر داغ شده و کف شیر است.
وقتی شیر را با لوله بخار دستگاه اسپرسو داغ می کنیم، روی آن کف ایجاد می شود. به کف شیر فوم گفته می شود. اگر شیر و فوم را روی فنجان اسپرسو اضافه کنیم می شود لاته.
البته درست کردن یک لاته حرفهای و مخصوصاً زدن لاته آرت نیاز به آموزش دارد. حتماً یادش بگیرید.
راستی، لاته درست تر است یا لته؟
تلفظ ایتالیایی و درست آن لاته است. اما اگر کسی گفت لته هم اشتباه نکرده. هرچند حرفهایها میگویند لاته 🙂
5- کاپوچینو
کاپوچینو هم عضو محبوب دیگری در منوی کافی شاپ هست. کاپچینو هم مثل لاته، ترکیب اسپرسو است با شیر و فوم شیر.
قبلاً می گفتند فرق کاپوچینو با لاته در این است که فوم کاپوچینو بیشتر است. اما الان اینطور جا افتاده که هردو مثل هم هستند، با این فرق که مقدار شیر لاته بیشتر از مقدار شیر کاپچینو است.
کاپوچینوی استاندارد حدود 130 میلی لیتر شیر دارد و لاته حدود 230 میلی لیتر.
گاهی روی فنجان کاپوچینو مقداری پودر کاکائو یا شکلات هم اضافه می کنند تا هم تزیین شود و هم خوشمزهتر.
اگر درباره سایز فنجان ها و نوشیدنی ها گیج شدید مطلب زیر را ببینید 🙂
لینک پیشنهادی» سایز استاندارد فنجان قهوه با عکس: اندازه شات اسپرسو و لیوان لاته
6- موکا
موکا ترکیب قهوه و شیر و شکلات است. دقیقتر می شود لاته + سیروپ شکلات
مقدار سیروپ حدود یک دهم حجم لاته است. مثلا اگر لاته 300 سی سی باشد، 30 سی سی سیروپ اضافه کنید.
بسیار خوب. تا الان نوشیدنی های بر پایه اسپرسو را توضیح دادیم.
از فضای اسپرسو خارج می شویم و می رویم سمت سایر انواع نوشیدنی های قهوه.
7- قهوه ترک
قبلاً قهوه ترک را فقط در تهران و بعضی استانها میدیدیم. اما الان در منوی اکثر کافه ها هست.
قهوه ترک، برخلاف اسپرسو که با روش عصاره گیری درست می شود، به روش دم کردن به عمل می آید.
اگر پودر قهوه خیلی آسیاب شده را در ظرفی مسی بجوشانیم می شود قهوه ترک.
به این ظرف مسی جذوه Jezve گفته می شود (جِذوه درست است، نه جُزوه 🙂 )
بعضی ها برای دم کردن قهوه ترک بعضی ها به جای گاز، از قهوه ساز شنی استفاده می کنند. پیشنهاد ما هم همین است. چون حرارت را به صورت یکنواخت و یک دست به قهوه می رساند. باکلاستر هم هست.
البته درست کردن قهوه ترک قلق دارد که باید سعی کنید یاد بگیرید.
لینک پیشنهادی: چطور قهوه ترک درست کنیم؟ کاملترین آموزش درست کردن قهوه ترک
7- قهوه فرانسه
این یکی توی منوی کافهها کمتر از بقیه طرفدار دارد و بیشتر در خانه ها سرو می شود.
برای درست کردن قهوه فرانسه دو راه وجود دارد: یکی با قهوه ساز برقی (که در آمریکا منظور از قهوه همین است). و یکی با فرنچ پرس. که روشی فرانسوی برای درست کردن قهوه است.
در کافه ها معمولاً برای درست کردن قهوه فرانسه از فرنچ پرس استفاده می شود. اینطور نیاز به قهوه ساز برقی هم ندارید.
یک ایده: سعی کنید قهوه فرانسه را ظرفش پیش مشتری بگذارید. چون مشتری خودش در درست کردن قهوه هم نقش دارد و برایش تجربه جالبی است. کافی است مراحل اولیه را خودتان انجام داده و از مشتری بخواهید قبل از سرو دسته فرنچ پرس را پایین فشار دهد و برای خودش قهوه بریزد.
لینک پیشنهادی: قهوه فرانسه چیست و چگونه قهوه فرانسه درست کنیم؟
از اینجا به بعد در منو قهوه نداریم. سایر آیتمهای گرم منوی کافه شامل هات چاکلت، چای ماسالا، چای لاته و چای سیاه هستند.
8- هات چاکلت
هات چاکلت نوشیدنی محبوب بچههاست. کافی است پودر هات چاکت را توی لیوان ریخته و به آن شیر گرم اضافه کنید و هم بزنید.
برای اینکه فوم داشته باشد، شیر را با استیم وند (لوله بخار) دستگاه گرم کنید. یعنی پودر هات چاکلت را در لیوان بریزید، بعد شیر بریزید و بعد با بخار دستگاه گرم کنید.
لینک پیشنهادی: راهنمای کامل هات چاکلت برای کافه داران : از خرید تا سرو
9- چای ماسالا
چای ماسالا یک نوع نوشیدنی گرم و پرادویه است و مناسب فصل سرما. این چای ترکیبی از ادویه های گرم است. شامل هل، زنجبیل، دارچین، میخک و چیزهای دیگر.
پودر چای ماسالا را معمولاً آماده از بازار میخرند.
برای درست کردن ماسالا هم بهتر است به جای آبجوش از شیر گرم استفاده کنید.
برای اینکه فوم داشته باشد، شیر را با استیم وند (لوله بخار) دستگاه گرم کنید. یعنی ماسالا را در لیوان بریزید، بعد شیر بریزید و بعد با بخار دستگاه گرم کنید.
لینک پیشنهادی: ترکیبات چای لاته شامل چیست؟ فرقش با ماسالا و ثعلب چیست؟
10- چای لته
چای لاته در واقع یک جور چای شیر است با چند ادویه دیگر.
این چای هم مثل چای ماسالا از ترکیبی از ادویه های گرم درست می شود.
بهتر است چای لاته را هم با شیر و بخار دستگاه درست کنید. تا بافت و فوم بهتری داشته باشد.
لینک پیشنهادی: ترکیبات چای لاته شامل چیست؟ فرقش با ماسالا و ثعلب چیست؟
11- چای سیاه
همان چای خودمان است. بعضی از مشتریان ممکن است از هیچ نوشیدنی دیگری به جز چای تازه دم لذت نبرند. پس چای را هم حتماً توی منوی کافه داشته باشید.
12- سایر نوشیدنی های گرم
در ادامه اسم بعضی از نوشیدنی هایی که کمتر استفاده می شود را جهت اطلاع می نویسم:
- لانگو (اسپرسوی پر آب)
- ریستِرتو (اسپرسوی کم آب)
- ماکیاتو (اول یک لایه شیر بعد، اسپرسو و بعد فوم شیر در بالا. ال
منوی نوشیدنی های برپایه اسپرسو
با توجه به اهمیت خانواده اسپرسو در منوی کافه ها، لیست نوشیدنی های برپایه اسپرسو رو برای شما یکجا اوردیم.
در جلوی هرکدام رسپی (دستور دم آوری) ساده هرکدام هم گفته شده.
————
مفیدومثمرثمربودمچکرم
سلام
میخاستم نظرتونو در مورد دستگاه های سن رمو زویی بدونم
کیفیت قابل قبوله؟عصاره خوبی میده؟ممنون میشم کمک کنین
سلام
بله دستگاه خوبیه. به شرطی که یا نو باشه یا مدل بالا (مثلا ۳-۲ سال کار کرده باشه)
اکثر سن رموهای دست فروشندهها استوک با چند سال کارکرد هست که عملاً عمر مفیدشون به سر اومده.
مدلش که فک کنم پایینه
اما میگه دستگاه در حده و اینکه سرویس شده تحویل میده .
تا ۱۰۰ تومن شما چه دستگاهی پیشنهاد میدین ؟
زیر صدتومن دستگاه با سن بالا گیرت میاد که ریسکش بالاست
مگه اینکه تک گروپ کم کارکرد گیرت بیاد
نتیجه: مدل پایین رو پیشنهاد نمی کنم، هیچ دستگاهی، مگه دیگه واقعاً مجبور بشی.
اگرم مجبور شدی، لااقل از جایی بگیر که خودش تعمیر کنه و برای تعمیر دم دست باشه
چون برای دستگاه مدل پایین، به زودی به تعمیر نیاز پیدا می کنی
ممنون از سایت پر محتوا تون من قرار تو یه کافه استخدام بشم مطالبتون واقعاً مفید بود
با آرزوی موفقیت و یادگیری مستمر ☺️👏🏻
درود بر شما ، جسارتا من پروانه کافه تریا دارم ، و مغازم مسیر تردد مسافر هست، میتونم ابمیوه و بستنی داشته باشم ایا؟؟؟ اگه منبع قانونی هم باشه بهتره
سلام
به طور کلی کافه تریا میتونه آبمیوه و بستنی هم داشته باشه. چون مجوز هردوتاشون مربوط به یک اتحادیه هست.
قهوه ترک هم جزو منو اصلی هست ، قهوه عربی هم تا حدودی
بله کاملا درسته.
ممنون از تذکر درست شما.
سلام خسته نباشید خوردن روزانه یک فنجان ۱۵۰ میلی لیتری قهوه فرانسه کم کافئین برای نوجوانان مشکل بوجود می آورد؟
سلام
بهتره نوجوان کمتر از ۱۸ ساله به قهوه عادت نکنه.
این توصیه متخصصان هست.
سلام کلاس اموزشی کی دوباره هست برای ثبت نام شماره تلفن یا موبایل با ادرس لطف کنید وهزینه اموزش هم بگویید ممنون
سلام
فعلاً کلاس آموزشی نداریم.