برای راه اندازی کافه، علاوه بر اسپرسوساز و آسیاب، نیاز به وسایل جانبی دیگری هم دارید.
در این مقاله لیست لوازم و تجهیزات جانبی کافه را به شما معرفی می کنیم.
دقت کنید که این وسایل فقط برای نوشیدنی های گرم هستند و شامل نوشیدنی های سرد و ساندویچ و وافل و غیره نمی شود.
لیست لوازم کافه
- اسپرسوساز (ماشین اسپرسو)
- آسیاب
- ترازو (اسکیل)
- سیلو
- تمپر مت
- ناک باکس
- سختی سنج آب
- پیچر
- کتل
- اپرون (پیش بند)
- فرنچ پرس
- کمکس
- وی سیکستی V60
1- اسپرسوساز (ماشین اسپرسو)
درباره انواع آسپرسوساز و نحوه انتخاب اسپرسوساز صنعتی یا نیمه صنعتی دو مطلب مجزا نوشتیم. زیر روی آنها در زیر کلیک کنید.
خرید اسپرسوساز برای مغازه، صنعتی بخریم یا نیمه صنعتی؟ چه مارکی؟
تفاوت اسپرسوساز نیمه اتومات و تمام اتومات
2- آسیاب
برای خرید یک آسیاب خوب برای کافه، نوشته زیر را بخوانید:
راهنمای خرید آسیاب قهوه برای کافه و قهوه فروشی
3- ترازو (اسکیل)
دو نوع ترازو در کافه نیاز است.
یک نوع همان ترازوی دیجیتال است که در مغازه ها می بینیم.
این ترازو برای وزن کردن قهوه و فروش به مشتری کاربرد دارد.
نوع دوم ترازو، یک ترازوی کوچک و حساس است که به آن اسکیل می گوییم (Scale).
کاربرد اسکیل
اسکیل دو کاربرد دارد:
١- برای اندازه گیری وزن دقیق قهوه
٢- اندازه گیری زمان عصاره گیری



تجهیزات و لوازم کافه – اسکیل



تجهیزات و لوازم کافه – اسکیل در حین استفاده
مارک های معروف اسکیل در بازار
- برند هاریو Hario
- برند اِل بینز L Beans
قیمت اسکیل در بازار ایران
مارک های معروف، از یک میلیون تومان شروع می شود. و مارک های چینی از 500 هزار تومان.
(قیمت ها مربوط به فروردین 1400 است)
4- سیلو
از سیلو برای نگهداری دانه های قهوه استفاده می شود. اما یک مزیت دیگر هم دارد. به زیبایی دکور کافه شما کمک می کند.



تجهیزات و لوازم کافه – سیلو
سیلوها دو شکل مختلف دارند:
- استوانه ای
- چهارگوش
جنس سیلوها
سیلوها یا شیشه ای هستند یا تماماً فلزی که این فلز معمولاً برنج هست.
وزن سیلوها
دو نوه سیلو در بازار رایج است. سه کیلوی و پنج کیلویی.
البته سیلوهایی ده کیلویی هم وجود دارد اما کمتر استفاده می شود.
عکس های زیر انواع سیلوها را نشان می دهد:



تجهیزات و لوازم کافه – نمونه سیلوی پنج کیلویی



تجهیزات و لوازم کافه – نمونه سیلوی فلزی
قیمت سیلو
قیمت سیلوی سه کیلویی از 300 هزار تومان به بالاست.
5- تمپر مَت (زیر تمپری)
کاربردهای تمپر مت:
1- جایی تمیز برای گذاشتن تمپر و یک زیری راحت برای تمپ کردن قهوه
2- جلوگیری از ایجاد خط و خش روی تمپر و پرتافیلتر



تجهیزات و لوازم کافه – تمپرمت



تجهیزات و لوازم کافه – تمپرمت در حین استفاده
قیمت تمپر مت
قیمت تمپرمَت خارجی از 200 هزار تومان به بالاست و تمپر مت ایرانی و چینی از 100 هزار تومان.
6- ناک باکس
ناک باکس یک وسیله ساده است برای ریختن تفاله های قهوه.



تجهیزات و لوازم کافه – ناک باکس
انواع ناک باکس:
یک نوع ناک باکس شبیه سطل است که روی میز قرار داده می شود
و یک نمونه راهم میتوانید توی میز جا بدهید.



تجهیزات و لوازم کافه – ناک باکس سطلی



تجهیزات و لوازم کافه – ناک باکس توکار
7- سختی سنج
بعضی آب ها املاح زیادی دارند. این املاح باعث تغییر مزه آب و در نتیجه تغییر مزه قهوه شما می شود.
سختی سنج وسیله ای است که به شما کمک می کند میزان املاح آب را اندازه گیری کنید.
برای اسپرسو، باید سختی آب 18 باشد.



تجهیزات و لوازم کافه -سختی سنج



تجهیزات و لوازم کافه -سختی سنج در حین استفاده
قیمت سختی سنج
قیمت سختی سنج حدود 100 هزار تومان است.
8- پیچِر یا شیرجوش
برای درست کردن نوشیدنی هایی که با شیر درست می شوند (مثل لاته و کاپوچینو) نیاز داریم شیر را بجوشانیم.
برای این کار از ظرفی پارچ مانند به نام پیچر یا شیرجوش استفاده می کنیم.
جنس پیچر
جنس پیچر معمولاً استیل است. و گاهی روکش پلاستیکی هم دارد.
قیمت پیچر
قیمت پیچر حدوداً 150 هزار تومان است.



تجهیزات و لوازم کافه – پیچر



تجهیزات و لوازم کافه – پیچر در حین استفاده
9- کتری (کِتِل)
بعضی از نوشیدنیها نیاز به آبجوش دارند. مثلاً آمریکانو، چای ماسالا، کافی میکس و غیره.
کتل یا همان کتری برای آماده کردن آبجوش در کافه ها استفاده می شود.
فرق کتل با کتری های معمولی
برای درست کردن قهوه فرانسه (با فرنچ پرس) و قهوه دمی (با کمکس یا v60) باید آب به صورت جریانی ملایم و یکسان روی قهوه ریخته شود.
این کار با کتری های معمولی چای خوری راحت نیست. بنابراین در کافه ها از کتل استاندارد استفاده می شود.



تجهیزات و لوازم کافه – کتل
انواع کتل
دو نوع کتل داریم: کتل ساده و کتل برقی.
کتل ساده برای تنظیم دمای آب باید یک دماسنچ داشته باشیم و هروقت به دمای موردنظر رسیدیم، کتل را برداریم.
اما کتل های برقی خودشان دماسنج دارند و هروقت به دمای تنظیم شده برسد به طور خودکار خاموش می شود.



تجهیزات و لوازم کافه – کتل برقی
10- اپرون (پیش بند)
لباس باریستا و کافه من باید مثل یک آشپز تمیز و حرفه ای باشد.
یکی از این لباسها، اِپرون یا پیش بند است.
به روپوشی که باریستاها در کافه استفاده می کنند، اِپرون گفته می شود.



تجهیزات و لوازم کافه – اپرون



تجهیزات و لوازم کافه – اپرون تن باریستا
این مطلب ادامه دارد…
سوالی دارید؟ اینجا بنویسید ↓