آیا انواع قهوه را میشناسید؟
میدانید فرق اسپرسو با بقیه قهوهها چیست؟ قهوه ترک با فرانسه چه فرقی دارد؟
در این مطلب همه اینها را یاد میگیرید.
نکته: طرز تهیه قهوه را در مطلب دیگری به صورت کامل آموزش دادهایم.
قبل از شروع یک داستان جالب برایتان تعریف میکنم.
داستان جالب کشف قهوه توسط چند بز!
یک روز چوپانی آفریقایی متوجه میشود یکی از بزغالههایش بعد از خوردن برگهای یک بوته، شنگول میشود و بالا و پایین میپرد.
چوپان تعجب کرد. رفت تا ببیند این چه علفی بوده که بزغاله ناقلا را این طور هوایی کرده.
آن گیاه، چیزی مثل این بود:
آن بوته، درخت قهوه بود و آن دانه های خوشرنگ هم دانهی قهوه.
دوستان ما در شیراز این داستان را به صورت یک کلیپ موزیکال جالب درآودند. ببینید:
خلاصه وقتی ماجرای چوپان و بزهایش به گوش دیگران رسید، گفتند چرا خودمان نخوریم و کیف نکنیم؟
از آن روز، قهوه تبدیل شد به یک نوشیدنی محبوب و باحال.
مردم با خوردنش انرژی می گرفتند و به کارهایشان می رسیدند. خستگی شان در می رفت و خندان و شاداب می شدند.
مکان هایی درست کردند که عصرها دور هم جمع شوند. نام این مکان ها شد کافه و بعد کافیشاپ.
انواع قهوه
به طور کلی 5 نوع نوشیدنی قهوه داریم:
- قهوه ترک
- قهوه فرانسه
- اسپرسو (و خانواده آن شامل لاته و کاپوچینو)
- قهوه دمی
- قهوه فوری

انواع قهوه
یک سوال: جریان عربیکا و روبوستا چیه؟
عربیکا و روبوستا در واقع نوع و نژاد دانه قهوه است، نه نوع نوشیدنی قهوه.
پس ما هم نوع نوشیدنی قهوه داریم که روشی برای آماده کردن قهوه است (مثل اسپرسو و ترک و فرانسه) و هم نوع دانه قهوه (که میشود عربیکا و روبوستا).
دانه عربیکا کمی به ترشی میزند و کافئینش پایین است.
اما دانه روبوستا تلخ است و کافئینش بالاست.
اگر علاقمندید بدانید فرق عربیکا و روبوستا چیست، مطلب زیر را بخوانید:
تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟
در ادامه هر کدام از انواع قهوه را توضیح میدهیم.
1- قهوه ترک
قهوه ترک، قهوهای است سنتی که با آن فال قهوه هم میگیرند.
این قهوه 600 سال قبل در دربار پادشاه عثمانی (ترکیه امروزی) رواج پیدا کرد.
قهوه ترک در ظرف مخصوصی به نام جِذوه درست میشود (jezve).
جذوه را معمولاً روی اجاق یا شن میگذارند و قهوه را هم میزنند تا جوش بیاید.
عکس جذوه را پایین میبینید:

جذوه- قهوه جوش مخصوص تهیه قهوه ترک
قهوه ترک از قهوه فرانسه غلیظ تر و از قهوه اسپرسو رقیقتر است.
در قهوه ترک معمولاً لایهای از کف نسبتا غلیظ دیده میشود.
در قهوه ترک، مقداری از آن در استکان تهنشین میشود، بنابراین فال قهوه را با فقط قهوه ترک میگیرند.
>> آموزش کامل تهیه قهوه ترک را اینجا میتوانید ببینید
2- قهوه فرانسه
قهوه فرانسه، قهوه ای است نسبتاً رقیق. و برخلاف اسپرسو که در فنجان های کوچک سرو می شود، در فنجان بزرگ یا لیوان مصرف می شود.
نکته دیگر اینکه در قهوه ترک و عربی، قهوه را با حرارت شعله یا زغال می جوشانیم، اما در قهوه فرانسه خبری از شعله مستقیم نیست.
قهوه فرانسه چقدر کافئین دارد؟
قهوه فرانسه هم کم است و هم زیاد!
کافئین قهوه فرانسه در حالت عادی کمتر از بقیه قهوهها است. چون رقیق است. اما اگر یک لیوان بزرگ بخورید، کافئین بیشتری به بدنتان میرسد.
مثلاً کافئین یک فنجان اسپرسو، سه برابر یک فنجان قهوه فرانسه است. اما چون قهوه فرانسه معمولاً در فنجان بزرگ مصرف می شود، در مجموع کافئینش از اسپرسو و بقیه قهوهها بیشتر می شود.
نکته: کافئین قهوه تا حد زیاد به نوع دانه های قهوه هم بستگی دارد. هر چه درصد روبوستا در یک بسته قهوه بیشتر باشد، کافئین آن بیشتر است.
چه کشورهایی قهوه فرانسه مصرف میکنند؟
چیزی که ما به عنوان قهوه فرانسه می شناسیم، در کشورهای دیگر با اسم قهوه فیلتری هم میشناسند.
این نوع قهوه در آمریکا و اروپا طرفداران بسیاری دارد. مخصوصاً در وعده صبحانه.
یعنی همان طور که ما ایرانیها معمولاً صبح مان را با چای شروع می کنیم، آنها موتورشان را با قهوه فرانسه روشن می کنند.
اما در طول یک روز کاری، اسپرسو محبوبیت بیشتری دارد.
قهوه فرانسه بخوریم یا نه؟
قهوه فرانسه برای پذیرایی از مهمان بسیار عالی است. زیرا می توانیم مثل چای، توی ظرف قوری مانند بریزیم و از مهمانها پذیرایی کنیم. دیرتر هم سرد و کهنه میشود.
قهوه فرانسه را می توان چندین ساعت در قوری گرم نگهداشت.
دستگاههای تهیه قهوه فرانسه
برای تهیه قهوه فرانسه معمولا از دو ابزار استفاده می شود: فرنچ پرس (French press) و قهوه ساز برقی.
عکس فرنچ پرس را در زیر میبینید:

فرنچ پرس- مخصوص تهیه قهوه فرانسه
این دستگاه از یک بدنه اصلی، یک درپوش و یک اهرم پرس تشکیل شده است.
قیمت یک فرنچ پرس خوب بین صد تا صد و پنجاه هزار تومان است. (قیمت چند نمونه فرنچ پرس در دیجی کالا)
این هم تصویر قهوهساز برقی (مخصوص قهوه فرانسه)

یک نمونه قهوه ساز
3- قهوه اسپرسو
یکی از محبوبترین قهوهها، اسپرسو است. روشی که در کمترین زمان ممکن با فشار بالای آب تهیه میشود.

قهوه اسپرسو
مهم ترین دلیل محبوبیت اسپرسو این است که اسپرسو بیشترین طعم ممکن را از دانه قهوه می گیرد و به عبارتی غلیظ ترین نوع قهوه است.
به همین دلیل، کسانی که دوست دارند طعم واقعی و عمیق قهوه را تجربه کنند از طرفداران اسپرسو هستند. همچنین نوشیدنیهای زیادی با پایه اسپرسو وجود دارد که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
اسپرسو با دو روش درست میشود:
تهیه اسپرسو با موکاپات و تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز.
قیمت یک موکاپات سه کاپ (با ظرفیت سه فنجان) در حدود 50 هزار تومان است (لیست قیمت انواع موکاپات)
به موکاپات، اسپرسوساز روگازی هم گفته می شود
برای تهیه یک شات اسپرسو ما به 7 الی 8 گرم قهوه نیاز داریم. این قهوه باید به گونه ای آسیاب شده باشد که وقتی آن را لمس می کنید دقیقا مانند نمک باشد. البته قهوه مخصوص اسپرسو را می توانید از مغازه های مربوط خریداری کنید.
شات: مقدار قهوه ای که در یک فنجان کوچک مخصوص اسپرسو ریخته و میل می شود.

یک شات اسپرسو
تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز
در صورتی که بخواهید اسپرسو را با سرعت بیشتری تهیه کنید می توانید یک دستگاه اسپرسوساز برقی (یا ماشین اسپرسو) بخرید.
دستگاه های اسپرسو ساز ظاهری شبیه به شکل زیر دارند.

دستگاه اسپرسوساز
قیمت یک اسپرسوساز بسته به مدل آن، از یک میلیون تومان به بالاست.
نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو (خانواده اسپرسو)
دبل اسپرسو یا اسپرسوی دوبل
همانوطور که از نام آن پیداست دبل اسپرسو از دو شات اسپرسو تشکیل شده است، به عبارت ساده تر یعنی ترکیب دو فنجان اسپرسو معمولی در یک فنجان.
لاته
برای تهیه قهوه لاته به اسپرسو شیر داغ را اضافه می کنند. حرفه ای ها روی کف شیر تشکیل شده روی لاته طرح های جذابی را درست می کنند که به آن لاته آرت می گویند.
کاپوچینو
کاپوچینو تقریبا مانند لاته است با این تفاوت که مقدار کمتری شیر دارد و کف شیر بیشتری روی آن تشکیل شده است. معمولا روی کاپوچینو را با پودر شکلات می پوشانند.
ماکیاتو
ماکیاتو از یک شات اسپرسو به علاوه مقدار زیادی کف شیر روی آن تشکیل شده است که این کف تا سر فنجان میرسد. برای تهیه کف شیر نیز از دستگاه اسپرسوساز استفاده می شود.
آمریکانو
آمریکانو از اضافه کردن آب داغ به یک شات اسپرسو به دست می آید. این نوع قهوه توسط سربازان آمریکایی در جنگ جهانی دوم ابداع شد که نمی توانستند طعم تند و قوی اسپرسو را تحمل کنند.
موکا
از اضافه کردن مقداری شکلات آب شده و سپس شیر به یک شات اسپرسو موکا به دست می آید. روی آن نیز پوشیده از کف شیر و پودر شکلات است. موکا از محبوب ترین مشتقات اسپرسو است.
در پایین عکس نوشیدنیهای خانواده اسپرسو را میبینید:
4- قهوه دمی
قهوههای دمی جدیدترین نوع روش تهیه قهوه است. به این روش فیلتری هم گفته میشود.
در این روش پودر قهوه را به صورت قطرهای با استفاده از یک فیلتر دم میکنند.
در قهوه دمی، یک فیلتر پارچهای یا کاغذی داریم. پودر قهوه را روی فلیتر میریزیم. بعد آب جوش کمکم از میان پودر قهوه عبور میکند و قهوه از داخل فیلتر داخل یک ظرف ریخته میشود.
دو دستگاه اصلی برای درست کردن قهوه دمی وجود دارد:
کمکس (chemex)
کمکس در واقع نام دستگاهی است که قهوه به وسیله آن درست می شود (عکس زیر)
وی سیکستی (V60)
قهوه دمی چه مزهای است؟
مزه اصلی قهوه با قهوه دمی حس میشود. نه به این معنی که بقیه قهوهها مزه ندارد، بلکه قهوه دمی به خاطر نوع دانههای قهوه و نحوه دمآوری طعم خاصی دارد.
قهوه دمی طرفداران خاصی دارد.
دانههای قهوه برای روش دمی، معمولاً صددردصد عربیکاست و روبوستا ندارد.
5- قهوه فوری
همان طور که از اسمش پیداست ساده ترین روش تهیه قهوه است.
برای تهیه قهوه فوری کافی است آن را داخل آب جوش بریزید و هم بزنید.
در ایران قهوه فوری را معمولا با نام نسکافه یا کافی میکس می شناسند. البته اما نسکافه نام قهوه فوری است که توسط شرکت نستله تولید میشود.
قهوه فوری چطور است؟ بخوریم یا نه؟
نسکافه و کلاً قهوه فوری، عطر و طعم خوبی دارد و آمادهکردنش هم راحت است.
اما کافئین قهوه فوری بهاندازه قهوه دمی و اسپرسو نیست. تازه، افزودنی هم دارد.
به علاوه، نسکافه گرانتر از قهوه است.
چه نسکافه دانهای بخرید و چه شیشهای، قهوهای که خودتان درست کنید، ارزانتر، سالمتر و مفیدتر از قهوه فوری است.
آیا میخواهید طرز تهیه انواع قهوه را هم ببینید؟
این مقاله را بخوانید: چطور قهوه درست کنیم؟ کاملترین دستور طرز تهیه قهوه در اینترنت
این هم یک مقاله درباره خرید انواع قهوه: راهنمای خرید قهوه: چه قهوه ای بخریم؟ چطور قهوه خوب را تشخیص دهیم؟
سلام من ۱۱سالمه و نمیدونم چه نوع قهوه ای برای من مناسب است؟
سلام
بهتره شما قهوه های فوری ۳ در ۱ مصرف کنی
مثلا نسکافه یا کاپوچینوهای توی سوپرمارکت ها
مطالبتون کامل ، عالی ، ساده و قابل فهمه
ممنون از شما🌻
خیلی عالی توضیح دادین
لطفا میزان غلظت و اسیدیته را با رسم شکل و نمودار هم توصیح بدین 😄
مرسی انیشتین جان
پروفایل هر قهوه باید توی آزمایشگاه بررسی بشه. چون ممکنه ترکیباتشون باهم فرق کنه.
اتفاقا ما نمودار بعضی از محصولات خودمون رو رسم کردیم

اینجا یکیش رو میذارم ببینی 👇
پروفایل میکس مشکی (فول کافئین مناسب اسپرسو)
سلام یعنی در هیچ سایت و هیچ مقاله ای آنقدر کامل در مورد قهوه اطلاعات کسب نکرده بودم ممنون از شما🙏
چوپان اهل اتیوپی بوده
خیلی مختصر و مفید تشکر
عالی و واضح توضیح دادید
مفید بود
چقدر عالی توضیح دادید
عاااااااالی بود
متشکرم
چوپان اهل اتیوپی بوده.
خیلی خیلی عالی توضیح داده بودین،اطلاعات کاملا صحیح،خلاصه و مفید.
واقعا عالی بود 💯💯💯
عالی بود ممنون ..کلی حس خوب گرفتم مهربونا
مرسی بسیار کامل بود فکر میکردم هیچوقت در مورد قهوه هیچی نمیفهمم😁الان کلی چیز در مورد قهوه میدونم ممنوننننننننم
عالیه 🙂
خیلی خیلی ممنونم ازتون . خسته نباشید
سلام
خیلی خیلی مطالب خوبی بود واقعا عالی بود منی که اصلا از قهوه هیچ اطلاعاتی نداشتم الان همه چی رو میدونم
تشکر از سایت خوبتون🙏
با سلام
لطفا تفاوت انواع قهوه های دمی را از نظر طعم، میزان تلخی و اسیدیته و غلظت در یک مقایسه توضیح دهید. با تشکر
دمتون گرم عالی مختصر و مفید
باعرض سلام وادب واحترام لطفا وخواهشن اگرممکنه بهترین دستگاه اسپرسوسازخانگی رابفرمائیدکدام آست باتشکر سپاس ازشما بزرگواران چون حداگثرمصرف روزانه سه فنجان میباشد
تشکر فراوان از اطلاعات بسیارخوبی و مفیدی که انتقال دادید برای من که از قهوه اطلاعات نداشتم و دنبالش بودم بسیار کاربردی بود 🙏
سلام خسته نباشید
من تا الان قهوه نمیخوردم اما حالا میخوام قهوه به جای چای سبز استفاده کنم چون اصلا چای سیاه نمیخورم من توضیحات سایت شما رو خواندم واقعا اطلاعاتم رو نسبت به قهوه زیاد کرد خیلی ممنونم. حالا سوالاتی دارم که میخوام راهنمایی کنید قهوه ای مناسب برای خودم از سایت تهیه کنم.
سوال اول اینکه برای قهوه ترک میتونم از شیر جوش استفاده کنم چون موجود دارم؟
وسوال دوم من بدنسازی کار میکنم یه قهوه ترک واسه قبل ورزش میخوام که روبوستا ی اون ۱۰۰درصد باشه و بیشترین کافئین رو داشته باشه و تلخیش هم اذییت نکنه دقیقاً چه گزینه هایی پیشنهاد میکنید؟
وسوال سوم قهوه ترکی میخوام که بتونم همیشه به جای چای ۳/۴وعده در روز بخورم و عطر و مزه خوبی داشته باشه و تلخیش زیاد اذییت نکنه واسه این چه پیشنهاد هایی دارید؟
سوال چهارم هم اینکه شیر رو کی باید به قهوه اضافه کنیم اگه خواسته باشیم با قهوه شیر بخوریم؟
لطفاً برند هایی رو بهم پیشنهاد کنید که از لحاظ سلامتی مشتری خوب باشه کارشون و قیمت مناسب هم باشه خیلی ممنون میشم هرچه سریعتر پاسخ بدین🙏🏻🙏🏻🙏🏻.
١- قهوه ترک با شیرجوش خوب درنمیاد
٢- ما قهوه ترک ١٠٠ درصد روبوستا نداریم
به جاش میتونید اسپرسو ١٠٠ ٪ روبوستا مصرف کنید
یا ترک را از سایتهای دیگه تهیه کنید
٣- ما کلا یه نمونه ترک داریم
عطر و طعمش رو خودمون قبول داریم
برای اطمینان بیشتر میتونید خارجی بگیرید
برند مهمترین افندی
توی گوگل بزنید میاره.
با سلام و وقت بخیر. تشکر از مطالب خوب و انتقال تجربیاتتون. من ۲ تا سوال داشتم
اول اینکه من قهوه بسته بندی لاوازا خریدم به رنگ طوسی به نام QUAL ROSSA تاریخی که روش نوشته برای ۲ماهه دیگست. تاریخ تولی هم نداره میخواست ببینم این تاثیری روی طم قهوه داره. هیچ مشخصه دیگه ای هم رو بسته نیست از کجا بدونیم اصل هست یا تقلبی داره اصلا؟
دوم اینکه همین قهوه طعم ترش و طلخی داره فروشنده میگفت ۷۰ عربیکا و ۳۰ روبوستا است. اما من طعمش رو دوست ندارم در ضمن دنبال قهوه کم کافئن هستم. چه مارکی و چه ترکیبی بگیرم. در صد رُست رو روی بسته بندی از کجا بفهمم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
جواب ندادین؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام
جواب سوال اول:
قهوه های خارجی امکان تقلبی بودن داره. تنها راهش اینه که از فروشنده معتبر بگیرید.
درباره تاریخ انقضا نه مشکلی نداره. تا هروقت تاریخ داره مصرف داره.
جواب سوال دوم:
مزه ترشی این قهوه به خاطر درصد عربیکای بالای اون هست. کافئینش هم پایینه.
پیشنهاد می کنم ۷۰ روبوستا بگیرید. یا حتی بیشتر ۱۰۰ روبوستا (اما تلخه)
درباره مارک، اگر میخواید خارجی بگیرید ایلی و لاوازا خوبه.
ایرانی هم بستگی داره به فروشنده که چیز خوب بهتون بده و البته به ذائقه خودتون.
بهتره بگید یک شات براتون درست کنه، اگه خوب بود از همون بخرید
سلام وعرض ادب.درفروشگاهها دانه های قهوه به اسم اسپرسو. ترک وفرانسه عرضه میشه .بنده دستگاه اسپروساز دارم. میخواستم ببینم اگر دانه های ترک وفرانسه را به اندازه دستگاه آسیاب کنم امکان عصاره گیری دستگاه ورداره یانه.اصلا اساس نامگذاری دانه هاچیه؟ممنون از لطف شما.
سلام
اصطلاحاتی مثل اسپرسو، ترک و فرانسه فقط به نحوه درست کردن قهوه (دم آوری) اشاره دارند و ربطی به دانه قهوه نداره. اما درجه آسیاب هرکدوم فرق داره.
یعنی شما هر نوع دانه قهوه ای رو میتونید بگیرید و با درجه مناسب برای اسپرسو، ترک یا فرانسه آسیاب کنید.
سلام کدووم نوع از قهوه عطر و بوی بیشتری داره؟ عربیکا یا روبوستا
سلام
به طور کلی عطر و بوی عربیکا بیشتر و دلپسند تر هست.
مخصوصاً زمانی که تازه آسیاب شده باشه. و مخصوصاً اگه با فرنچ پرس یا کمکس دم کنید.
باسلام وتشکر از مطالبتون اینطور که من متوجه شدم اختلاف قهوه اسپرسو وفرانسه به درصد روبوستا وعربیکای اونها مربوطه که در اسپرسو درصد روبوستا بالاتره وبا نحوه خاص آماده کردنش عصاره قهوه بطور کامل وارد نوشیدنی میشه. درسته؟
سلام
معمولاً ترک و فرانسه رو با درصد مشخصی از دانه های عربیکا درست میکنن، مثلا ۷۰ درصد عربیکاد و ۳۰ درصد روبوستا.
اما اسپرسو خیلی متنوع هست. از ۱۰۰ درصد روبوستا تا ۱۰۰ درصد عربیکا.
صرف نظر از روش تهیه قهوه اسپرسو و فرانسه که متفاوت است آیا نوع قهوه آنها هم باهم فرق دارد؟
هم بله و هم نه!
فرق می کنه، چون معمولاً ترک و فرانسه رو با درصد مشخصی از دانه های عربیکا درست میکنن، اما اسپرسو خیلی متنوع هست. از ۱۰۰ درصد روبوستا تا ۱۰۰ درصد عربیکا.
و فرق نمی کنه، چون میشه هرنوع قهوه ای رو با تنظیم آسیاب مناسب برای هر نوع دستگاهی آماده کرد و ازش نوشیدنی موردنظر رو ساخت (ترک، اسپرسو، فرانسه …)
نتیجه:
اگه شما مقداری میکس دونه قهوه در اختیار داشته باشین،
اون رو میتونید خیلی ریز کنید و باهاش قهوه ترک درست کنید (با جذوه)
یا کمی درشت تر آسیاب کنید و باهاش اسپرسو درست کنید (با موکاپات یا اسپرسوساز)
یا خیلی درشت آسیاب کنید و باهاش فرانسه درست کنید (با فرنچ پرس یا قهوه ساز)
اما اگه بخواهید قهوه ترک یا اسپرسو یا فرانسه حرفه ای داشته باشید، شاید نیاز باشه ترکیب دونه های قهوه رو کمی تغییر بدید
سلام خسته نباشید برای انواع قهوه (ترک.اسپرسو.فرانسه و…) از کدام دانه (روبوستا یا عربیکا )و کدام رست (لایت .مدیوم. دارک) اصولا باید استفاده شه ؟
سلام زنده باشید
آقای عبداله وند، سوالتون خیلی کلی هست
اما سعی می کنم جوابی قابل قبول بدهم
در حالت کلی، برای اسپرسو، ترک و فرانسه بهتره مدیوم رست باشه.
مگر اینکه دنبال تلخی بیشتر باشید.
که در این صورت، دارک بهتره.
درباره نوع دانه (روبوستا و عربیکا)، اینجا به دو چیز بستگی داره: کافئین و طعم.
اگه کافئین بالا میخواید، باید ربوستا باشه و اگه کافئین پایین، عربیکا
اگه تلخ پسند باشید، روبوستا و اگه قهوه با مزه ترش دوست دارید، عربیکا.
سلام ببخشید خواهشا به سوالم نخندین.
من به قهوه خیلی علاقه دارم ولی زیادم بلد نیستم. راستش من قهوه ترک تیره خریدم.
سوالم اینه که روی بسته قهوه که نوشته (قهوه ترک) فقط باید قهوه ترک درست کرد ؟؟ یعنی تو جازوه.
منظورم اینه که نمشه که با قهوه ای که خریدم با دستگاه موکا پاتم لاته درست کنم ؟؟
سلام
قهوه ترک باید با جذوه درست بشه
برای اسپرسو یا لاته، باید قهوه اسپرسو بگیرید
اسپرسو درشتتر از قهوه ترک هست
اما امتحان کنید. ضرری نداره
در روی بستهبندی قهوه ، عکس شش دانه قهوه است که چند عدد تیره و بقیه روشن است،چه معنایی دارند
سلام دوست عزیز
ممنون از توجه شما به مطالب ما
رنگ قهوه ها میزان رست اونها رو نشون میده
اون قهوه هایی که تیره هستن رست دارک یا تیره هستن( رست دارک طعم تلخ تری داره).
و قهوه هایی که رنگ روشن دارن رست مدیوم هستن ( رست مدیوم از نظر طعم ملایم هستن).
سلام خسته نباشید
تشکر میکنم از سایت خوب و حرفه ای تون
میخواستم خواهش کنم طرز تهیه کافه لاته و کف شیر رو هم بذارین
ممنونم
سلام آقای زارع صفت
خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده
چشم حتما
ممنون از پیشنهادتون🌹
و اینکه روی بسته قهوه اگه نوشته باشه اسپرسو یعنی اون دون قهوه رو نمیشه اسیاب ریز کرد و به صورت قهوه ترک دم کرد؟ چه فرقی داره دونه دیگه اسیابش مهمه ترک و اسپرسو و فرانسه. واتس اپ جوابمو بدین ممنون میشم
سلام دوست عزیز
واتساپ به شما پیام میدیم
واقعا توضیحاتتون عالیه فقط لطفا واتس اپ پیام بدین میخام مقدار فوم شیر برای موکا و ولاته رو بدونم دقیق
سلام. اصولا میشه با موکاپات لاته درست کرد.
یعنی بعد از دم آمدن قهوه به آن شیرداغ اضافه کرد؟
با موکاپات نمیتونید لاته درست کنید
ولی میتونید با دستگاهی مثل فرنچ پرس یا همزن کف شیر درست کنید
بعد به قهوه ای که درست کردید کف شیر رو اضافه کنید
با سلام و عرض ادب
بین انواع طرز تهیه قهوه که فرمودین کدوم نوع خود دانه قهوه مصرف نمیشه؟ من شنیدم که قهوه ترک به علت اینکه دانه قهوه هم مصرف میشه باعث از بین رفتن پرز معده میشه
ممنون میشم بفرمایید در قهوه آماده دانه قهوه وجود داره یا فقط عصاره دانه قهوه هست
و اینکه قهوه فرانسه به وسیله دستگاه فرنچ پرس ذرات قهوه کاملا ته نشین میشن؟
سلام
فقط قهوه ترک هست که پودر قهوه توی ظرف ته نشین میشه و به اون قهوه ها اصطلاحا لِرد میگن
واقعیتش در مورد از بین رفتن پرز معده اطلاع دقیقی نداریم.
قهوه آماده فراوری شده هست و روش دم کردنش هم تفاوت داره
قهوه فرانسه با فرنچ پرس، اهرم دستگاه رو کامل فشار بدید دیگه تفاله قهوه توی قهوه فرانسه نمیاد
سلام من بعد از خوردن قهوه کمی سوزش معده میگیرم
به نظر شما کدوم مدل قهوه رو باید مصرف کنم واینکه می خوام یه دستگاه اسپرسو ساز هم بخرم
چه دستگاهی خوبه و اسپرسو رو میتونم مصرف کنم
سلام
دلیل سوزش معده اینه که قهوه کمی خاصیت اسیدی داره.
برای رفع این مشکل، این سه نکته رو رعایت کنید:
– قهوه کم کافئین بخورید (اگر اسپرسو میخورید، بهتره میکس ۵۰-۵۰ باشه. کافئینش ملایم هست)
– با معده خالی قهوه نخورید
– هر بار، فقط یک فنجون مصرف کنید. اگر بیشتر خواستید بخورید، با فاصله چند ساعته باشه.
میتونم قهوه ترک رو با قهوه ساز خانگی درست کنم؟
سلام
فکر می کنم منطورتون از قهوه جوش، روگازی باشه.
چیزی که بهش میگن موکاپات. (عکس زیر)
با قهوه جوش روگازی (موکاپات) فقط میشه قهوه اسپرسو درست کرد.
در قهوه ترک، قهوه با آب با هم قاطی میشن.
اما در اسپرسو، عصاره قهوه گرفته میشه و پودر قهوه و آب با هم مخلطو نمیشن.
اگه می خواهید قهوه ترک درست کنید، نیاز به جِذوه دارید.
جذوه، قهوه جوش مخصوص قهوه ترک هست.
عکس جذوه ↓
قیمت جذوه چقدره؟
جذوه ارزان هست. حدود ۳۰ هزار تومان.
برای خرید جذوه میتونید سری به صفحه زیر بزنید:
خرید جذوه (قهوه جوش ترک)
قهوه ترک داخلش چ نوع قهوه ای دارد
سلام
قهوه ترک از نژاد دانهی ۱۰۰% عربیکا استفاده میشه. یعنی اصلاً روبوستا استفاده نمیشه.
من یه قهوه خشک خریدم میکس دادرست هست و من با قهوه جوش اون رو سرو میکنم میشه بگید که این قهوه میکس چیه؟؟و اینکه درسته من این رو با قهوه جوش سرو می کنم؟؟؟!!!!!!
سلام
اگه درست متوجه شده باشم شما قهوه دارک رُست (رُست تیره) گرفتید.
میکسش رو خود فروشنده خبر داره. (اینکه چند درصد دونه عربیکا و چند درصد روبوستا هست)
در هر صورت شما می تونید با قهوه جوش درست کنید و مشکلی نیست.
سلام آقای نوذری عزیز
سپاس از راهنمایی های شما در مورد دم کردن انواع قهوه ها
یه سوال داشتم
آیا با نانو پرسو میشه کف شیر یا همون فوم شیر رو درست کرد و آیا به جای خرید اسپرسوساز حرفه ای میتونیم نانو پرسو رو جایگزین کنیم
و سوال بعدی اینکه قهوه ساز بهتره یا فرنچ پرس
سلام
برای اینکه اسپرسوی کامل داشته باشید، بهترین دستگاه اسپرسوساز هست.
پیشنهادم دستگاه خانگی اما در رده نیمه صنعتی هست. مثلاً جیمیلای ۳۶۰۵ یا ۳۰۰۵ یا نوا ۱۲۸ یا دلونگی ۸۵۰.
درباره اینکه قهوه ساز بهتره یا فرنچ پرس، سلیقه ای هست.
قبل از خرید جایی امتحان کنید ببینید طعم کدومش رو می پسندید