چرا میخواهید طرز تهیه قهوه ترک را یاد بگیرید؟
به خاطر گرفتن فال قهوه؟
یا واقعا قهوه ترک را دوست دارید؟
در هر صورت جای خوبی آمدید.
اینجا هر چیزی درباره درست کردن قهوه ترک بخواهید بدانید آماده است. نیاز به هیچ آموزش دیگری ندارید.
اگر فرصت ندارید، این ویدئو و پست در اینستاگرام را ببینید ↓
اگر وقتش را دارید، تا آخر این مطلب را ببینید. کلی نکته جالب دارد.
قهوه ترک دقیقاً چیست؟
قهوه ترک نوعی دانه قهوه نیست. بلکه روشی برای درست کردن قهوه است.
سالها قبل، دربار عثمانی (ترکیه امروزی) قهوه را به روشی جدید درست می کردند، که بعداً به قهوه ترک معروف شد.
نماد قهوه ترک، جذوه است. جذوه وسیلهای است که برای درست کردن قهوه ترک استفاده میشود.

چطور قهوه ترک درست کنیم؟
مواد لازم:
- جذوه
- پودر قهوه
- آب
- شکر
مراحل تهیه قهوه ترک
- ابتدا آب را در جذوه بریزید. برای هر فنجان قهوه، یک و نیم فنجان آب بریزید.
- پودر قهوه را داخل جذوه بریزید. یک قاشق غذاخوری پُر پودر قهوه برای هر نفر کافی است.
- اگر شیرین میپسندید، مقداری شکر هم به محتویات جذوه اضافه کنید.
- جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کمکم گرم شود.
- همین ابتدا میتوانید مواد را دو سه باری آهسته هم بزنید.
- پس از چند دقیقه، مقداری کف روی لبههای ظرف شکل میگیرد.
- وقتی قهوه شروع به کفکردن کرد، جذوه را از روی شعله بردارید و کف را با قاشق داخل فنجانها بریزید.
- جذوه را بار دیگر روی شعله بگذارید و این بار که شروع به جوشکردن کرد، دیگر میتوانید قهوه را در فنجانها بریزید.
فیلم مراحل بالا را در ادامه ببینید:
فیلم مراحل درست کردن قهوه ترک
نکات درست کردن قهوه ترک
نکاتی که کمک میکنند قهوه ترک حرفهایتری دم کنید:
- برای تهیه قهوه ترک باید از آب سرد استفاده کنید. ترجیحا تصفیهشده باشد.
- پودر قهوه باید ریز باشد. ریز در حد آرد یا پودر کاکائو. وگرنه طعم خوبی پیدا نمیکند.
- از قهوه تازه آسیابشده استفاده کنید. قهوهی مانده، معمولا کیفیت ندارد.
- قهوه ترک درست و حسابی، باید کفدار باشد. بعد از چند بار تمرین، قهوهتان کفدار میشود.
- از حرارت ملایم استفاده کنید و هروقت احساس کردید قهوه درحال جوشآمدن است، جذوه را چند لحظهای از روی حرارت بردارید تا دما پایین بیاید. یادتان باشد اگر شعله را بالا بکشید و قهوه سریع به نقطه جوش برسد، طعم تلخی پیدا میکند که خوشایند نیست.
- برای اینکه قهوه کفدار شود باید از همزدن بیش از حد یا سریع خودداری کنید. اصلا نیازی هم به همزدن زیاد نیست.
- قهوه را خیلی آرام در فنجان بریزید تا کفی که داشتید از بین نرود.
نکاتی درباره نحوه سرو قهوه ترک
- قهوه ترک همیشه با یک لیوان آب سرو میشود. کمی آب بنوشید تا عطر و طعم قهوه را در دهان بهتر حس کنید.
- قهوه را با عجله سرنکشید. بهتر است اندکی اجازه دهید تا قهوه در فنجان تهنشین شود.
- در فرهنگ ترکیهای ها، معمولاً قهوه را با شیرینی جاتی مثل باسلوق میخورند.
نکاتی که درباره جذوه باید بدانید
جنس جذوه
- جذوهها معمولا از جنس برنج، مسی یا استیلاند.
- جذوههای برنجی زنگ نمیزنند و از لحاظ خوردگی در مقایسه با مس مقاومتر هستند و دوامشان بیشتر است.
- جذوههای مسی هم زنگ نمیزنند، اما بهمرور زمان خوردگی پیدا میکنند.
- معمولا از جذوههای مسی بهعنوان بهترین انتخاب برای تهیه قهوه ترک یاد میشود. چون مس سریعتر و بهتر گرم میشود و برای بهعملآمدن کف معرکه است.
- جذوههای استیل، ظاهری امروزی و باکلاس دارند. مهمترین ویژگی استیل بهداشتیبودن و طول عمر بالاست.
نکات خرید و انتخاب جذوه
- جذوههای آلومینیومی از جنسهای دیگر ارزانترند. قیمت این جنس جذوهها معمولا زیر ۵۰ هزار تومان است.
- اما قیمت جذوههای برنجی، مسی یا استیل ببیشتر است.
نکاتی برای خرید قهوه ترک
تا حد ممکن قهوه تازه بگیرید. یعنی قهوهای که تاریخ تولیدش (تاریخ رست) جدیدتر باشد.
از لحاظ نوع قهوه هم معمولا برای قهوه ترک از قهوه عربیکای با رُست روشن تا متوسط استفاده میکنند. هم نوع قهوه و هم درجه رست همیشه روی بستهبندی ذکر میشود.
قهوه ایرانی یا خارجی؟
در ایران قهوه کشت نمیشود. بلکه رُستری داریم. یعنی دانه سبز قهوه وارد شده و برشته میشود (رُست می شود).
جالب است بدانید قهوههایی که در داخل کشور رست میشوند، مقرونبهصرفهتر و تازهترند.
از کجا قهوه ترک بخریم؟
برای خرید قهوه، ما یک راهنمای کامل آماده کردیم. اگر فرصت دارید، این مطلب را هم بخوانید:
>> راهنمای خرید قهوه: چه قهوه ای بخریم؟ چطور قهوه خوب را تشخیص دهیم؟
و اگر وقت ندارید، پیشنهاد ما این است که قهوه زیر را امتحان کنید.
این قهوه هم تازه است (تولید دو هفته قبل) و هم قیمتش مناسب است.
قهوه ترک AA | وزن 250 گرمی
در آخر، اگر به فال قهوه علاقمندی، میتوانید این فیلم را ببینید.
من خودم قهوه هامو از کافوک تهیه میکنم و با این آموزش شما تونستم یک قهوه ترک بسیار عالی داشته باشم.
[…] چطور قهوه ترک درست کنیم؟ کاملترین آموزش درست کردن قهوه … […]
سلام
عجب مقدمه ای نوشتین
همینجور یکسره رفتم تا آخر مقاله
الانم که دست به کامنت شدم^^
عالی بود. دمتون گرم
خوشحالم که مفید بوده 🙂
سلام . فرم جزوه چه تاثیری روی فوم قهوه ترک داره؟
آیا لرد (گل پودر قهوه) زیاد در کف جذوه طبیعی است و چگونه میشود آنرا کم کرد؟
بله طبیعی هست.
برای کم کردنش می تونید، قهوه بیشتری درست کنید تا مقداری از اون که لِرد (خاک قهوه) داره ته قهوه جوش یا ته فنجون بمونه.
آیا قهوه ترک باعث لاغری میشه
قهوه به طور کلی یه تاثیر جزئی روی چربی سوزی داره.
به سه شرط:
۱- مستمر باشه
۲- همراه با ورزش یا رژیم غذایی
۳- انتظار معجزه نداشته باشید
سلام.مرسی از سایت خوبتون.ما عرب های اهواز از دله واسه ساخت قهوه استفاده می کنیم که از جنس مس هستش.و نوشیدن قهوه جز رسوم و آداب رسمی عرب ها در جنوب هستش.در کل سایت بسیار خوب و مفیدی دارین
سلام آقا هادی اهوازی عزیز
بله من اهواز دله خوردم. کافئین خوبی داره 😄
سلام من به قهوه ترک خیلی علاقه دارم اما هرکار میکنم اونجور که باید روی سطح قهوه کف ایجاد نمیشه،به توصیه چندتا از دوستان از آب تصفیه شده استفاده کردم،مقدار پودر قهوه رو افزایش دادم ولی بازم نشد.لطفا راهنماییم کنید.ممنونم.
سلام آقای صادقیان
کف قهوه ترک به دو چیز بستگی داره:
*یکی خود قهوه (کیفیتش و میزان آسیابش)
*و یکی نحوه دم آوری
اگه قهوه رو از یک فروشنده کاربلد میگیرید، باید روی نحوه دم کردن کار کنید.
فیلم زیر شاید بهتون کمک کنه ↓
فیم آموزش طرز تهیه قهوه ترک
دوست عزیز مقدار قهوه ربطی به کفش نداره راهکار اینه:
اول اینکه برای دم کردن قهوه آب حتما سرد باشه بعدش به ازای هر فنجان آب یک قاشق قهوه بریزید و با یه چنگال (ترجیحا تا خوب مخلوط شه ) هم بزنید و بعد روی شعله خیلی خیلی کم بذارید. منتظر بمونید تا کمی کف کنه و بالا بیاد بعد از روی شعله برش دارید ده ثانیه بعد دوباره رو شعله بذارید و منتظر بشین که کف کنه الان میتونید نوش جان کنید.
در ضمن اگر به جای آب از شیر استفاده کنین بسیار ظاهر شیک تری پیدا میکنه
خیلی عالی