اگر دنبال یک جواب سریع به این سوال هستید که هزینه راه اندازی کافه و کافی شاپ چقدر است، جواب این است:
اگر این جواب برایتان کافی نیست و دوست دارید به صورت کامل جزئیات هزینه راه اندازی کافه بدانید، ادامه مقاله را بخوانید.هزینه راه اندازی یک کافه کوچک بدون درنظر گرفتن رهن، حداقل 300 میلیون تومان است. البته بسته به سطح کاری شما و موقعیت کافه، ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
این مقاله در مهرماه 1401 بهروز شده است و اعداد و ارقام بهروز هستند.
دقت کنید که اطلاعاتی که در این مقاله می خوانید بیشتر برای راه اندازی کافه و کافی شاپ است و درباره کافه رستوران و ارائه غذا حرفی نمی زنیم.
فهرست نکات هزینه راه اندازی کافه که در این مقاله منتظر شماست:
- هزینه های اصلی یک کافه شامل چه چیزهایی است؟
- آیا هزینه راه اندازی کافه دارای سالن با کافه تیک اوی فرق می کند؟
- هزینه دکوراسیون کافه چقدر است؟
- هزینه خرید وسایل و تجهیزات کافه حدوداً چقدر می شود؟
- هزینه خرید قهوه و شکلات و چیزهای دیگر برای شروع کار چقدر است؟
- هزینه خرید وسایل جانبی چقدر می شود؟ یخچال، دوربین مدار بسته و غیره.
هزینه های اصلی راه اندازی کافه شامل چه چیزهایی است؟
عمده هزینه های راه اندازی این سه تا چیز هست:
- رهن مغازه
- هزینه دکور کافه
- هزینه تجهیزات اصلی کافه
1- هزینه رهن مغازه برای کافه
اگر مغازه از خودتان ندارید، همان اول کار باید به فکر هزینه رهن باشید.
برای راه اندازی یک کافه تیک اوی حداقل متراژ مغازه باید 12 متر باشد (دقیقش را از اتحادیه شهرتان بپرسید).
و برای راه اندازی کافی شاپ (با امکان نشستن و پذیرایی از مهمان) حداقل 30 متر است.
اگر نرخ رهن و اجاره را نمی دانید، می توانید همین الان دیوار یا شیپور را چک کنید. یا از یک املاکی آشنا بپرسید.
2- هزینه دکوراسیون کافه
هزینه دکوراسیون به این سه چیز بستگی دارد:
- متراژ مغازه
- سبک دکوراسیون شما
- رقبای شما
کاملاً واضح است که هرچه متراژ مغازه بزرگتر باشد، هزینه دکوراسیون تان بالاتر می رود. حتی اگر فقط بخواهید کاغذ دیواری کنید.
سبک دکوراسیون موردنظرتان هم تعیین کننده است. مثلا هزینه اجرای یک دکوراسیون سنتی با مدرن فرق می کند.
هزینه دکور مینیمال با شلوغ تفاوت دارد.
و دکور کافه های رقیب هم نقش دارد. می دانید چرا؟ چون رقبای شما در آن محله و منطقه، سطح توقع مشتریان را بالا یا پایین می آورند.
مثلا اگر همه رقبای شما لوکس کار می کنند، شما نمی توانید ضعیف شروع کنید.
بله می توانید متفاوت کار کنید، اما متفاوت بودن به معنی ضعیف بودن نیست.
مثلاً اگر کافه های رقیب همه سبک مدرن کار کردند اما دکورهای سنگین و گران، شما هم باید دکور سنگین اجرا کنید. حتی اگر سنتی باشد باید لوکس بودن را نشان بدهد. وگرنه از نگاه مشتری شما ضعیف هستید!
حالا برویم سر اصل مطلب. اینکه با همه اینها هزینه دکوراسیون کافه تقریباً چقدر می شود.
برآورد هزینه دکوراسیون کافه
هزینه سه نوع دکور ساده، متوسط و سنگین را برای شما آوردیم.
هزینه دکور ساده
- این نوع دکور برای افرادی است که برای دکور حدود 100 میلیون تومان بودجه دارند.
- ترکیبی از: mdf ساده، کاغذدیواری ساده یا رنگ، نورپردازی ساده با لامپهای هالوژن
هزینه دکور متوسط
- این نوع دکور برای افرادی است که فقط برای دکور می توانند 200 الی 300 میلیون تومان هزینه کنند
- ترکیبی از: mdf درجه یک، کاغذدیواری سه بعدی، نورپردازی حرفهای در سقف، مبلمان مدرن و سِت
هزینه دکور سنگین
- این نوع دکور برای افرادی است که فقط برای دکور می توانند بالای 400 میلیون تومان هزینه کنند
- ترکیبی از: اجناس درجه یک، کفپوش PVC، مقداری چوب طبیعی، قاب بندی دیوار
دقت کنید که دکور شامل همه موارد زیر است:
- قفسه، کابینت و میز پیشخوان (کانتر)
- میز و صندلی مشتری
- روشنایی کافه (که معمولاً توی تم کافه و جذب مشتری بسیار تاثیر دارد)
- تابلوی مغازه (می تواند ساده یا لوکس باشد. کوچک یا بزرگ)
- ورودی کافه (از چمن و تخته سیاه پیاده رو گرفته تا برچسب های روی شیشه در ورودی)
- و خلاصه هرچیزی که به زیبایی کافه مربوط است و در معرض دید مشتری قرار دارد.
بسیار خوب، تا اینجا دو تا هزینه اصلی راه اندازی کافه را تخمین زدیم. هزینه رهن و هزینه دکوراسیون.
چالش: الان برآورد کنید ببینید این دو آیتم برای شما چقدر هزینه دارد. بعد برویم سراغ مورد سوم.
برآورد هزینه تجهیزات اصلی کافه
برای یک کافه که فقط قهوه و نوشیدنی سرو می کند (نه غذا) دو هزینه اصلی وجود دارد:
- هزینه دستگاه اسپرسوساز
- هزینه آسیاب
هزینه دستگاه اسپرسوساز
اکثر کافه ها حداقل به یک ماشین اسپرسو صنعتی دوگروپ نیاز دارند.
قیمت این دستگاه ها از 100 میلیون تومان شروع می شود.
دستگاه دو گروپ صنعتی به راحتی تا روزی 200 مشتری را جواب می دهد.
اگر اینقدر بودجه ندارید و تعداد مشتری تان هم کمتر است، می توانید با دستگاه تک گروپ شروع کنید.
قیمت اسپرسوساز تک گروپ از 70 میلیون تومان شروع می شود.
دستگاههای بالا همگی صنعتی هستند. برای کافه ای که می خواهد یک قهوه حرفه ای و خوب به مشتری بدهد داشتن دستگاه صنعتی و حرفه ای الزامی است.
اما اگر کافه شما بسیار کوچک است، و مثلاً یک کافی بار در داخل یک باشگاه دارید، یا غرفه ای کوچک در پاساژ یا بیمارستان یا شرکت است یا مثلاً روستا هستید، میتوانید دستگاه نیمه صنعتی بگیرید.
قیمت اسپرسوساز نیمه صنعتی ایتالیایی حدود 30 میلیون تومان است.
و قیمت دستگاه نیمه صنعتیی چینی الان حدود 7 میلیون تومان است.
هزینه دستگاه آسیاب
آسیاب را دست کم نگیرید. اگر میخواهید کافه تان حرفه ای باشد، هم اسپرسوساز حرفه ای بخرید و هم آسیاب حرفه ای.
قبل از اینکه بروید بخش بعدی، لطفاً برآورد کنید که هزینه اسپرسوساز و آسیاب موردنظر شما چقدر می شودقیمت یک آسیاب متوسط الان از 20 میلیون تومان به بالاست.
البته اگر میخواهید سطح کاری تان بالاتر از اینها باشد آسیاب 150 میلیون تومانی هم هست. با کلی امکانات خفن 🙂
پس تا اینجا سه بخش اصلی هزینه راه اندازی کافه را گفتیم: رهن، دکور و تجهیزات اصلی.
چالش: با توجه به نکات بالا، تا الان هزینه تقریبی این سه آیتم برای شما چقدر است؟
سایر هزینه های راه اندازی کافه
مواردی که تا الان گفتیم (رهن، دکور، ماشین اسپرسو و آسیاب) هزینه های اصلی راه اندازی کافی شاپ را تشکیل می دهد. اما همه هزینه راه اندازی کافه فقط اینها نیست.
اقلام دیگری هم باید تهیه کنید. که در ادامه لیست آنها را به صورت خلاصه و همراه با قیمت ذکر می کنیم.
- هزینه وسایل برقی جانبی
- هزینه تهیه قهوه
- هزینه لوازم باریستا
هزینه وسایل برقی جانبی و تاسیسات کافه
- یخچال ویترینی و یخ ساز: از 20 میلیون به بالا
- تصفیه آب: 3 میلیون تومان به بالا
- دوربین مدار بسته: حدود 5 میلیون تومان
- کولر یا بخاری: اگر کولر دوتیکه (اسپلیت) باشد حداقل 30 میلیون تومان.
- اصلاح برق کشی ساختمان مناسب کافه 3 میلیون تومان
- لوله کشی بخش آشپزخانه کافه، سینک، روشویی و بقیه کارها: 5 میلیون تومان به بالا
دقت کنید که این موارد حداقلی هستند. وگرنه ممکن است یک کافه بنا به نیاز هزینه های بیشتری انجام بدهد. مثلا برای گرم کردن ورودی کافه (دم در) از گرمکن های تابشی استفاده کند. قیمت یک هیتر تابشی حدود 30 میلیون تومان است.
با برای خنک کردن علاوه بر کولر از مه پاش استفاده کند. با قیمت حداقل 10 میلیون تومان.
پس می بینید که محاسبه هزینه راه اندازی کافه به جزئیات زیادی نیاز دارد.
اما این اعداد به شما کمک می کنید بهتر تخمین بزنید.
یادآوری: هزینه ها مربوط به پاییز 1401 استهزینه تهیه قهوه برای شروع به کار کافه
برای شروع به کار کافه، به قهوه زیادی نیاز ندارید.
کافی است سیلوها را پر کنید. یا اگر جایی در قفسه درنظر گرفتید، قفسه ها هم را پر کنید.
اما به صورت تخمینی برای اول کار کافه، هزینه قهوه و مواردی مثل شکلات، سیروپ و چیزهای دیگر حدود 10 الی 15 میلیون تومان می شود.
هزینه لوازم باریستا شروع به کار کافه
باریستا برای عصاره گیری اسپرسو علاوه بر ماشین اسپرسو و آسیاب به این چیزها نیاز دارد:
- سیلوی قهوه برای نگهداری قهوه مورد نیاز: حدود 3 میلیون تومان
- ترازوی مخصوص باریستا (اسکیل):2 میلیون تومان
- کتل (کتری برقی) : بین 1 تا 3 میلیون تومان
- تعدادی ملزومات تخصصی کافه مثل تمپر، لولر، ناک باکس، پیچر شور و غیره: 3 میلیون تومان
- ماگ یا لیوان سرامیکی یا یک بار مصرف: 2 میلیون تومان
لطفا الان مکث کنید و این دو تا چیز را مشخص کنید:
یک) تخمینی از هزینه لازم برای لوازم کافه (به جز دکور و اسپرسوساز و آسیاب)
دو) هزینه کل راه اندازی کافه شامل همه چیز
چند سوال کوتاه درباره هزینه راه اندازی کافه
آیا هزینه دیگری هم برای راه اندازی کافه هست؟
بله قطعاً. اما نه برای همه.
چند مورد از هزینه هایی که در بالا نگفیتم اما برای بعضی ها ممکن است پیش بیاید به این صورت است:
هزینه افتتاحیه کافه
مد شده که کافه ها یک مراسم افتتاحیه بگیرند. این جشن قطعاً هزینه دارد. اگر سبک برگزار کنید، حداقل 3-2 میلیون و اگر بخواهید بترکانید شاید 30-20 میلیون تومان و شاید هم بیشتر.
مثلا تصور کنید از یک چهره معروف و سلبریتی شهری یا استانی یا کشوری بخواهید دعوت کنید بیاید به جشن تان.
هزینه تبلیغات کافه
فضا کافه و کافی شاپ طوری است که جان میدهد برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی. چون کلی سوژه دارد. از قهوه و لات آرت بگیرید تا دورهمی ها.
پس اگر میخواهید کافه تان یک شروع خوب را داشته باشد، علاوه بر برگزاری افتتاحیه باشکوه، باید به فکر تبلیغات و شلوغ کاری هم باشید. اما حواستان باشد که اول حساب کتاب کنید که هزینه ها از دستتان در نرود. و البته وقتی در بیرون از کافه تبلیغ می کنید، باید داخل کافه هم حرفی برای گفتن داشته باشید 🙂
هزینه تجهیزات مربوط به غذا
در این مقاله به خاطر اینکه بیش از حد طولانی نشود و البته کم اطلاعی نویسنده، هزینه های مربوط به ارائه غذا و میان وعده در نظر گرفته نشده است.
از ساندویچ ساز ساده 3 میلیونی گرفته تا فر 50 میلیونی تا فر پیتزا چند میلیونی.
اگر برای غذا برنامه ویژه ای دارید می توانید به راحتی قیمت اقلام آن را دربیاورید و به بقیه هزینه های کافه راه اندازی اضافه کنید.
هزینه گرفتن مجوز کافه
گرفتن مجوز کافه حدود 2 میلیون تومان هزینه دارد.
هزینه استخدام نیرو برای کافه
البته حقوق نیرو ماهانه است و جزو هزینه های جاری کافه است و نه هزینه های راه اندازی.
اما اطلاعات زیر درباره حقوق و دستمزد باریستا شاید برایتان مفید باشد:
- حقوق یک باریستای تمام وقت (صبح و عصر) بین 5 تا 6 میلیون تومان است.
باریستاهای با چند سال تجربه در شهرهای بزرگ، بیشتر از این حقوق میگیرند. مثلاً 8 الی 10 میلیون تومان. - بعضی از این نیروها بیمه هم میخواهند. این مورد توافقی است. هرچند قانوناً باید آنها را بیمه کنید.
- اگر باریستای پاره وقت دارید (یک شیفت) حقوقش نصف مبالغ بالاست.
نیاز به مشورت دارید؟
اگر برای شروع کار فروش قهوه و راه اندازی کافه یا فروشگاه قهوه نیاز به مشورت دارید، فرم زیر را پر کنید و دکمه تایید را بزنید.
با شما تماس می گیریم. این مشاوره کاملاً رایگان است.
فرم درخواست مشاوره رایگان
یک مطلب کامل درباره راه اندازی کافه آماده کرده ایم. ندیدید؟
اینجا ببینید: » راهنمای راه اندازی کافه و قهوه فروشی به زبان ساده
و مطالب دیگر که اگر قصد راه اندازی کافه دارید حتما باید بدانید:
» راهنمای کامل راه اندازی کافه ( + کتابچه رایگان)
» درآمد کافه چقدر است؟ با مثال های واقعی
» چند نمونه دکور جالب برای کافه
» در منوی یک کافه چه چیزهایی باید باشد؟
» فرق کافه با کافی شاپ ، تریا و تیک اوی چیست؟ همراه با جدول مقایسه
لطفا بگین تو شهرهای بزرگ جز تهران، درآمدش چقد هست کافه؟ مثلا در محلی معمولی باشه نه صرفا بالاشهر
به محلش بستگی داره. اگه توی شهر بزرگ و جای شلوغ باشه، خرج در رفته حداقل ۵۰-۴۰ در ماه باید سود داشته باشه.
اگه جای متوسط باشه، حدود ۳۰.
البته به نوع کافه هم بستگی داره، کافه ای که غذا و ساندویچ هم داره و فروشش خوبه، درآمدش خیلی بیشتر از اینهاست.
من توی مثالها، کافه بدون غذا و فقط نوشیدنی رو مثال زدم.
عرض خسته نباشید ببخشید منی که میخوام کافه یا کافه رستوران بزنم باید خودمم طرز تهیه کافه ها و دسرها یا غذاها و بلد باشم یا باید فردی رو استخدام کنم که آشپزی یا بستنی و اینارو درست کنه و به مشتری بده؟! چون خودم هیچی از نظر ساخت غذا یا دسر بلد نیستم اما سرمایه شو دارم
سلام
بهتره خودتون بلد باشید. حتی اگه نیرو هم میگیرید خودتون یاد بگیرید و بالای سر کار باشید.
اما اگه واقعاً نمیرسید یا علاقه ندارید حرفه ای یاد بگیرید به ناچار باید نیرو بگیرید.
اما اینو بدونید که به اون نیرو وابسته میشید.و باید حواستون رو جمع کنید که چه جور باهاش توافق می کنید
با سلام و خسته نباشید خدمت همه کسانی که با این دقت و این ظرافت موارد بالا را تهیه نمودند خدا قوت خدا قوت
مرسی آقا محمد عزیز 🙏