شما در بازاری فعالیت می کنید به نام بازار قهوه که هر روز یک چیز تازه باب می شود. زمانی قهوه فقط یک مدل داشت: نوشیدنی سیاه و تلخ. حالا حتی اسم بعضی نوشیدنی های کافه ها را هم نمی توانیم تلفظ کنیم. پس این بیزینس، بیزینس پویا و متحرک است.
اسم ایده ای که در اینجا به شما پیشنهاد می کنیم این است: هربار یک حرکت جدید
خلاصه ایده این است: هر از گاهی در کار خود یک تغییر ایجاد کنید. یک حرکت جدید بزنید. یک خبر جدید بدهید.مثلا یکبار یک نوشیدنی جدید اضافه کنید و بار بعد دیزاین کافه را تغییر بدهید.
اما چرا؟ در ادامه توضیح می دهم.
ایده هربار یک حرکت جدید چه فایده ای برای ما دارد؟
حرکت جدید زدن این پیام را به مشتریان و حتی به خودمان می دهد که ما زنده و فعال هستیم. رو به جلو.
این کارها از نظر روانی حس ما را به کارمان بهتر می کند. انرژی کسب و کار و کافه مان را بیشتر می کند. و این انرژی به مشتری ها هم منتقل می شود.
مردم دوست دارند با کاسبی معامله کنند و به کافه ای سر بزنند که باعُرضه و موفق باشد. ایده های جدید و حرکت های جدید نشانه باعرضه بودن و موفق بودن یک کسب و کار است. مخصوصا زمانی که تکرار شود جلوتر می گویم منظورم چیست.
راستی اگر دو کافه در کنار هم باشند و یکی هربار یک کار جدید می کند و آن یکی تکان نمی خورد از نظر شما کدامش شایسته تر است؟
این ایده برای چه کافه هایی مناسب است؟
تقریبا برای همه. حتی برای جایی که هیچ رقیبی ندارید و مشتری جز شما انتخاب دیگری ندارد.
حواستان باشد شما در بازاری فعالیت می کنید به نام بازار قهوه که هر روز یک چیز تازه باب می کند.
این ایده برای چه کافه هایی مناسب نیست؟
برای کسی که وقتی تمام جملات بالا را داشت می خواند و با خودش گفت ای بابا این کارها جواب نمی دهد این کارها واقعاً جواب نمی دهد.
روشهای اجرای ایده
چندین گزینه در اختیار دارید. بعضی ها را من می گویم و بقیه را خودتان بشینید فکر کنید
گزینه های اضافه کردن آیتم جدید یا لاین جدید
چند مثال از اضافه کردن آیتم جدید:
- اگر تا الان فقط اسپرسو سرو می کردید وقتش شده که لاته و کاپوچینو و موکا را هم یاد بگیرید و به منو اضافه کنید. نگویید مشتری ندارد. شما بیاورید و نشان بدهید که دارید. همین خودش یک قدم رو به جلو است.
- اگر تا الان فقط نوشیدنی گرم سرو می کردید فصل بهار و تابستان که امد لاین سرد را هم اضافه کنید. مثلا بستنی شیک ابمیوه و اگر توانستید نوشیدنی های امروزی مثل اسموتی و کوکتل و …
- اگر تا حالا روی خوش به کیک نشان ندادید سعی کنید دو سه قلم کیک و کوکی بیاورید
- دمنوش این روزها طرافدارانش بیشتر می شود. به اضافه کردن دو سه نمونه دمنوش فکر کردید. هزینه ای هم ندارد.
روش تبلیغ جدید
اگر تا الان فقط توی پیج فعالیت می کردید چطور است ارسال پیامک را هم امتحان کنید.
نظرتان درباره تبلیغ در پیج های پربازدید شهرتان چیست؟
مثالی از یک فروشگاه قهوه: آقای رحیمی فروش خوبی داشت. اما می دانست بازهم جا برای کار دارد. بنابراین تصمیم گرفت پیج ساده خود را رونق بدهد. هر روز استوری هر هفته ویدئوی جدید و هربار معرفی یکی محصول. این حرکت جدید باعث شد هم مشتری ها او را جدی تر بگیرند و هم کارش را حرفه ای تر انجام دهد. چون او حالا مجبور بود برای فیلم هایش به سرووضع خودش و فروشنده اش و مغازه اش بیشتر برسد.
تجربه جدید برای مشتری
در این حالت ما روی تجریه مشتری از آمدن به کافه ما تمرکز می کنیم.
کارهایی مثل:
- تغییر ظرف های سرو قهوه
- تغییر مبلمان کافه
- رنگ آمیزی دیوارها
- تزیین یک سمت کافه برای گرفتن عکس و فیلم
خدمات جدید
فرض کنید کافه ای دارید در شهری بزرگ. اما دنبال این هستید که مشتریان بیشتری جذب کنید. یکی از این کارها راه اندازی سفارش اینترنتی و ارسال برای مشتری است. مثلا عضو اسنپ فود شویم.
البته حواستان باشد این کار زمانی فکر خوبی است که از نظر ارائه خدمت به مشتریان حضوری مشکلی نداشته باشید و یک نیرو هم داشته باشید که سفارشات آنلاین را مدیریت کند. وگرنه ملت با کامنتها و شکایتخای خود از خجالت تان در میآیند.
جای جدید
گاهی به این نتیجه می رسید که بهترین تغییر، تغییر مکان است. حتی اگر مالک مغازه مشکلی با ماندن شما نداشته باشد.
مثال: آقای افسری کارش را با یک کافه کوچک توی جنوب شروع کرد. یک مغازه 20 متری. بعد از دو سال مشتریانش زیاد شدند. طوری که باید جلوی مغازه برایشان صندلی می گذاشت. اما مشکل اینجا بود که در گرمای 50 درجه تابستان مردم نمی توانستند بیرون بشینند. پس افسری دل را به دریا زد و همان نزدیکی ها یک مغازه 50 متری گرفت و حالا مشتری ها در هوای گرم بوشهر زیر کولر قهوه شان را می خورند. این حرکت افسری به جز رفع مشکل مشتریان یک پیام جدید هم به دیگران داد: من آدم دو سال قبل نیستم. من رشد کردم.
هزینه پیاده سازی این ایده
بستگی به نوع تغییر می تواند از 100 هزار تومان تا چندصد میلیون باشد.
مثلا اضافه کردن دمنوش زیر یک میلیون تومان خرج دارد. اما استخدام یک سالن کار چند ده میلیون.
اینکه هربار چه تغییری را و با چه هزینه ای رقم بزنید، بستگی دارد به سطح کافه سطح مشتریان و البته فعالیت های رقبا.
درست است تغییرات هزینه دارند اما درامد هم دارند
به هرحال وقتی شما مثلا برای دستکاه بستنی ساز خرج می کنید به مرور مشتری ها شروع می کنند به خریدن بستنی. البته اگر شک دارید که مشتری نداشته باشد با چیز مطمئن تری شروع کنید. اما تغییرات را تعطیل نکنید.
نکات نهایی برای ایده هربار یک حرکت جدید
تغییرات را تعطیل نکنید
تکرار کنید. اگر بتوانید سالی 4 بار یعنی هرفصل یک تغییر را انجام بدهید عالی است. اگر نه سه بار. اگر نه دوبار. اما دیگر کمتر از دو بار نشود.
اگر از عهده وقت یا هزینه اش بر نمیایید با یک چیز کوچک سعی کنید. مثلا اگر فعلا نمی توانید نوشیدنی جدیدی یاد بگیرید لااقل به یکی از نوشیدنی فعلی چیزی اضافه کنید. مثلا فرض کنید تا الان توی منو کاپوچینو داشتید (البته کاپوچینوی حرفه ای نه کاپوچینوی فوری) می توانید همان را خوشمزه تر کنید. با اضافه کردن کمی سیروپ فندق یا کارامل یا شکلات می بینید که مشتری های شیرین پسند چقدر عاشقش می شوند. (بهانه بعدی تان را می دانم: سیروپ گران است و هزینه بر. و جواب من: شما کاسباید باید بلد باشید وقتی چیز بهتر و با ارزش تری می فروشید چطور پولش را از مشتری بگیرید!)
هربار یک تغییر
اگر می خواهید از این روش خیر ببینید بهتر است هول نشوید. به جای اینکه این ماه هم لاین سرد اضافه کنید هم ساندویچ دست نگه دارید. فعلا یکی را بیاورید. سه ماه بعد ایتم بعدی را رو کنید.
ممنون که این را خواندید. این مقاله درباره ایده تغییر مداوم بود. ایده های دیگری هم هست.
کافی است به صفحه ایده هایی برای تبلیغ بازاریابی و فروش بیشتر کافه ها بروید.