سوال: بعد از عصاره گیری توی پرتافیلتر آب جمع میشه و کیک قهوه خیس خیسه. مشکل از کجاست؟
جواب کوتاه مقصرهای احتمالی: اندازه آسیاب، میزان پودرقهوه، توزیع و تمپ نامناسب قهوه در بسکت و شاید هم مشکل از تنظیمات دستگاه.
توضیح بیشتر درباره مشکل جمع شدن آب در پرتافیلتر
آیا جمع شدن آب یعنی قهوه خراب شده؟ قهوه خراب نشده اما خوب هم نشده. در عصاره گیری اصولی و درست نباید آب جمع بشه.
دلایل جمع شدن آب در پرتا فیلتر
- شاید درجه آسیاب خیلی ریز است
- احتمالاً مقدار پودر قهوه کم است
- شاید پودر قهوه را درست توزیع نکردید
- ممکن است تمپ را درست انجام نمیدهید
- و شاید هم مشکل از دستگاه باشد
توضیح هرکدام و راه حل
1- شاید درجه آسیاب ریز است
اگر ریزش اسپرسو به سختی انجام می شود، احتمالاً باید درجه آسیاب را کمی بزرگتر بگیرید
موقع عصاره گیری، ریزش اسپرسو باید روان و به قول معروف دم موشی باشد.
2- احتمالاً پودر قهوه کم ریختید
وقتی پودر قهوه کم بریزید، چون فشار آب زیاد است و مقدار قهوه کم، مقداری آب روی کیک باقی می ماند.
برای رفع این مشکل حتماً از ترازو باریستا (اسکیل) استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: اگر مقدار استاندارد قهوه را نمیدانید این دو تا پست را ببیند:
- چنلینگ چیست و چطور از چنلینگ قهوه جلوگیری کنیم؟
- اسپرسو: تعریف فنی اسپرسو، طرز تهیه آن و نکاتی برای حرفهای ها
3- شاید پودر قهوه را درست توزیع نکردید
توریع و تمپ قهوه باید به صورت کاملاً یکنواخت و همسطح باشد. اگر بالا و پایین و کم زیاد داشته باشد، آب نمیتواند به صورت یکدست از پودر رد بشود و روی کیک قهوه میماند.
اگر قهوه صاف باشد اما موقع تمپ به انداز کافی فشار وارد نکنید هم آب جمع میشود.
توزیع و تمپ نادرست، هم باعث جمع شدن آب و خیس شدن کیک قهوه می شود و هم باعث چنلینگ.
4- اگر همه موارد بالا را رعایت کردید به دستگاه شک کنید
اگر درجه آسیاب، مقدار پودر قهوه و تمپ را چک کردید و برطرف نشد، سعی کنید با یک دستگاه اسپرسوساز دیگر هم تست کنید (همین قهوه، همین آسیاب اما یک دستگاه دیگر)
اگر آب جمع نشد، پس احتمالاً فشار دستگاه خودتان مشکل پیدا کرده. سراغ سرویس کار بروید.
لینک های پیشنهادی مرتبط با این موضوع
» عصاره گیری چیست؟ + 5 عامل مهم در عصاره گیری اصولی
» اسپرسو: تعریف فنی اسپرسو، طرز تهیه آن و نکاتی برای حرفهای ها