جواب یک خطی: پرتافیلتر تک برای اسپرسوی تک اسفتاده میشود و پرتافیلتر دوبل برای اسپرسوی دوبل. اما این همه حرف نیست.
اسپرسویی که در پرتافیلتر تک به عمل میاد به خوبی دوبل نیست. و این به خاطر سبد یا بسکت آن است.
همان طور در عکس بالا میبینید، بسکت تک یک قسمت گودی دارد و مثل دوبل تخت نیست. و همین ممکن است باعث چنلینگ شود.
به زبان ساده: اسپرسوی یکدست و یک طعم به ما نمیدهد.
پس حتی اگر اصرار دارید اسپرسوی تک مصرف کنید، بهتر است با همان پرتافیلتر دوبل عصاره گیری کنید. و آن یکی اضافی را به کس دیگری بدهید یا دور بریزید.
لینک پیشنهادی» چنلینگ چیست و چطور از چنلینگ قهوه جلوگیری کنیم؟
ماجرای بسکت نیکد چیه؟
مزیت بسکت نیکد یااین است که میتوانید روند خروج قهوه را دقیقاٌ ببنید تا اگر مشکی داشت شاید بتوانید اصلاحش کنید.
یک مزیت دیگر آن گرفتن فیلم و عکس از عصارهگیری است. چون قشنگتر در میآید 🙂
نکته حرفهای برای باریستاها و کافهدارها
اصطلاحات تک و دوبل بین حرفهایها کمکم دارد حذف میشود. چون وقتی پرتافیلتر دوبل استفاده شود، شما همیشه دارید دبل اسپرسو میگیرید. و این میشود اسپرسوی استاندارد.
البته برای اینکه ضرر نکنید، باید هزینه تک و دوبل را یکی کنید.
البته اگر هنوز مشتریتان تک و دوبل را جدا میخواهد و بقیه کافههای دوروبرهم استفاده میکنند، شما هم مجبورید به همان بازی تک و دوبل ادامه بدهید.
اما اگر قصد دارید به عنوان کافه پیشرو و باکلاس و باریستای باسواد و بهروز کار کنید، باید هم خودتان رعایت کنید وهم برای مشتریها جا بیندازید.
لینک های پیشنهادی مرتبط با موضوع پرتافیلتر تک و دوبل
» فرق ریسترتو، لانگو
» اسپرسو تک و دوبل چیست؟ تفاوت سینگل و دبل به زبان ساده
» عصاره گیری چیست؟ + 5 عامل مهم در عصاره گیری اصولی
» اسپرسو: تعریف فنی اسپرسو، طرز تهیه آن و نکاتی برای حرفهای ها