🎙 بازار قهوه در هفتهای که گذشت
تاریخ ضبط: 18 خرداد 1403
🔻 موضوعات
▫️قهوه دیکف 100% طبیعی: این تبلیغ نیست، این خبره 😉
▫️ تاحالا بهخاطر داغ بودن قهوه ازتون شکایت شده؟ از مک دونالدز شده 😐
▫️ یک ایده جواب پسداده برای رونق کافهتون
▫️ وریا غفوری هم کافهدار شد ⚽️
🕑 7 دقیقه | 18 خرداد 403
بشنوید 👇
لینک سایر قسمتها
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت اول اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت دوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت سوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت چهارم خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت پنجم- خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت ششم- تیر 1403
- پادکست | با افزایش قیمت قهوه و هزینههای اداره و اجاره کافه چه کنیم؟
متن این قسمت از اخبار هفتگی رو می تونید در پایین ببیینید و بخونید
سلام نوذری هستم و یه قسمت دیگه از پادکست کافیا
تو این قسمت:
- اول درباره کشت قهوه بدون کافئین توی برزیل خبر میگم
- بعد شکایت یه شهروند آمریکایی از مک دونالد به خاطر اینکه قهوش داغ بود و پاشو سوزونده
- در ادامه یه ایده برای موفقیت کافهها و فروش بیشترشون بهتون معرفی میکنم
- و در آخر درباره کافههای ورزشکارای معروف و فوتبالیستها یه خبر میگم
خبراول
خب حتماً میدونید که قهوه دی کف یا قهوه بدون کافئین برای بعضی از افراد جذابه هم به دلیل حساسیت به کافئین و هم اینکه تنظیم حالا خوابشون رو در واقع به هم نزنه اینا دوست دارن که صرفاً از طعم و بوی قهوه لذت ببرند و حس خوب قهوه رو بگیرند اما کافئین زیادی وارد بدنشون نشه.
در حال حاضر وقتی بخواهیم کافئین قهوه رو بگیرن توی کارخانههای خاص و با دستگاه مخصوص و حالا یه سری فرآیندهای شیمیایی این کارو میکنن که خب روی کیفیت قهوه اثر میذاره اما دانشمندا تو برزیل چند سالی که دارن روی کشت قهوه بدون کافئین کار میکنند یعنی به جای اینکه قهوه عادی رو بگیرن و کافئین و ازش جدا کنن کاری کنن که میوه قهوه از همون اول بدون کافین یا با کافئین خیلی کم رشد کنه و ثمر بده
شاید چند سال دیگه توی لیست قیمت رستریها و فروشندههای قهوه هم اینو ببینیم که نوشته. قهوه بدون کافئین ۱۰۰ طبیعی 🙂
خبر دوم
اما خبر دوم درباره یه شکایت عجیب و غریبه.
یه آمریکایی رفته از مک دونالد شکایت کرده. مک دونالد که میدونید خب کار اصلیش فست فود یعنی یه رستوران زنجیرهای فست فوده و محصول اصلیش هم همبرگره اما چند سالیه که کافی شاپ هم داره به اسم مک کافه. خیلی از مشتریها بیرون برن مثلا راننده ان و یه لحظه حالا جلو کافه ترمز میزنن و قهوه شون میگیرن و میزن به راه.
توی یکی از این موارد یه آقایی بودی که قهوه رو که میگیره میبره تو ماشین دستش تکون میخوره و میریزه رو پاش و پاش میسوزه نصفشم میریزه رو صندلی. ایشون رفته شکایت کرده از مکافه که آقا اینا قهوهشون خیلی داغ بود هم پامون سوزوند هم ماشین کثیف کرد من الان هم خرج درمانمو میخوام و هم هزینه کارواش!
ظاهراً فقط این آقا هم نبوده مدتی قبل هم یه پیرزن از داغ بودن قهوه کافه رفته شکایت کرده و رفته دادگاه خلاصه دادگاه هم که دید پرونده اینجوری داره زیاد میشه یه آدم فرستادن گفت برو تحقیق کن ببین ماجرا چیه دیدن که قهوه های مک کافه داغتر از حد معموله. دقیق اندازهگیری کردن دیدن ۳۰ درجه داغتر از اسپرسوی معمولیه که توی کافههای دیگه سرو میکنند و علت سوختن دست و پای مردم این بوده.
خلاصه حقو به مشتری دادن و کافه هم سر این موضوع جریمه شد اینم از عجایبه
خبر سوم ایده برای رونق کافه
اما ایدهای که گفتیم برای رونق بهتر کافهها میتونن ازش استفاده کنن اینو الان میخوام بگم.
ایده اینه که گاهی نیاز نیست تو همه چیز قوی باشیم تا بتونیم موفق بشیم تو کارمون مثلاً اینکه من بهترین بار گرم بهترین قهوه بهترین نوشیدنی سرد بهترین کیک بهترین غذا رو بخوام سرو کنم گاهی اصلاً ممکن نیست حالا یا امکاناتشو ندارم یا مهارتشو بلد نیستم یا اصلا هزینش بیشتر از حد توانه اما میشه توی چیزی برجسته و ممتاز باشیم و همون یه چیز ما رو مطرح کنه و سر زبونا بندازه.
مثال میزنم: یه دوستی داریم که قهوش مثل بقیه است همون اسپرسو رو که بقیه میزنن همون آمریکانو همون لاته رو داره سرو میکنه و میده دست مردم. اما کنار قهوهاش یک کیکهایی داره دیوانه کننده کیکهایی که اون حوالی به خوشمزگیش نمیتونید پیدا کنید این دوستمون کافهاش مثل بقیه است اما کیکش یه چیز دیگه است طوری که آدم با خودش میگه این اگه شیرینی پزی میزد بهتر نبود براش مثال بعد یه دوستی هست که قهوه و هات چاکلت و بستنی و اینجور چیزا داره مثل بقیه اما شیکهاایی میزنه فوق العاده که نه فقط بچهها که بزرگترارم عاشق خودش کرده. شیک و آیس پکای این کافه انقدر سر زبون افتاده که آدما از اون سر شهر میرن فقط به قصد اینکه شیک بخورن. در واقع این کافه هرچی داره از شیک داره.
توی زمستون مثل بقیه کارشو انجام میده قهوه و نمیدونم هات چاکلت و ماسالا و اینها دست مردم اما همون تابستون تو فصل گرما چون جنوبم هست فصل طولانی هست فصل گرما همون به اندازه کافی پاخورشو زیاد میکنه و در واقع اون تو اون فصل گرما قلقله میشه و برای کل سالش بسه.
خلاصه کنم گاهی یک چیز ممتاز که ما رو به اون بشناسن میتونه باعث موفقیت بشه و همون برامون بسه اما هنر و سختی کار اینه که اون یک چیز ممتاز رو کشف کنیم پیدا کنیم. و بعد بتونیم همون رو به بهترین شکل به مشتری عرضه کنیم.
آخرین خبر
اما آخرین موضوع پادکست امروز خبر افتتاح کافه وریا هست. وریا غفوری بازیکن محبوب استقلالیها که اخیراً به اجبار از فوتبال خداحافظی کرده به سبک خیلی از فوتبالیستها و هنرمندا و سلبریتیها رفته کافه زده اسمشم گذاشته کافه وریا. البته خیلی از فوتبالیستها این کارو کردن حالا یا کافه زدن یا رستوران زدن یه چند تاشو بخوام بگم مثلاً کافه وریا که الان گفتم. کافه پی وان (p1) علیرضا بیرانوند رستوران نامبر سیکس کریم باقری رستوران علیرضا منصوریان کافه پاییز ۹۸ حمیدرضا استیلی و کافهMT9 مهدی طارمی توی بوشهر.
خوب حرفای من تموم با یک آهنگ بی کلام معروف کافه پسند، این قسمت رو میبندیم تیتراژ پایانی فیلم لئون.
پایان.