حتماً تا حالا کلمه رستری به گوشتان خورده. قبل از آن باید معنی کلمه همخانواده آن یعنی رست را بدانیم.
برای مصرف کردن قهوه، ابتدا باید دانه سبز قهوه برشته شود. به این کار رُست دادن یا رست کردن می گوییم.
حالا ببینیم معنی کلمه رُستری چیست.
به مکانی که در آنجا عمل رست انجام می شود، رستری می گوییم.
رستری معمولاً یک کارگاه کوچک یا کارخانه بزرگ است که در آن یک یا چند دستگاه رست وجود دارد.
عکس یک دستگاه رست در حال کار را ببینید:

دستگاه رست در حین تفت دادن دانه های قهوه
دریک رستری دیگر چه چیزهایی وجود دارد؟
در یک رستری علاوه بر دستگاه رست به موارد زیر هم نیاز است:
- دستگاه بسته بندی
- آسیاب
- انبار برای نگهداری دانه های سبز
- تعدادی ظرف برای نگه داری دانه های رست شده
- آزمایشگاه
نکته مهم درباره رستری
در کارخانه های تولید قهوه و رستری های حرفه ای و قانونی، یک آزمایشگاه نیز وجود دارد.
در این آزمایشگاه، یک کارشناس فنی که از طرف بهداشت مجوز فعالیت دارد،بر امور بهداشتی کل کارگاه و کارخانه نظارت می کند.
این کارشناس دانه های سبز و رست شده و مراحل رست را کنترل می کند تا همیشه مطمئن باشد که بهداشت و سلامت دانه ها و محصولات آن کارخانه رعایت شود.
کارخانه ها و کارگاه هایی که می خواهند سیب سلامت داشته باشند، حتماً باید آزمایشگاه و مسئول فنی داشته باشند.

آزمایشگاه رستری

آزمایشگاه رستری
برای راه اندازی رستری چقدر هزینه نیاز دارد؟
با توجه به هزینه هایی مثل خرید دستگاهها، اجاره سیلو، استخدام نیروی انسانی و هزینه های گرفتن مجوزها، برای یک رستری کوچک حداقل 3-2 میلیارد تومان نیاز است.
بزرگتر ممکنه تا 10 میلیارد هم برسه.
برای آشنایی با دیگر اصطلاحات قهوه، مطلب زیر رو ببینید 👇
اصطلاحات تخصصی قهوه: رست، دارک، اسکرین یعنی چه؟
اگر قصد راه اندازی رستری دارید این مقاله کامل را از دست ندهید 👇
قهوه فروشی با تریا چه فرقی داره؟
تریا فقط قهوه سرو نمی کنه. میتونه شامل آبمیوه، بستنی، و حتی ساندویچ و غذا هم باشه.
البته کلمه تریا بیشتر برای غذاخوری های توی دانشگاه و هتل و ادارت استفاده میشه.
وقتی بیاد توی شهر، اسمش میشه کافه یا کافی شاپ.