راه اندازی رستری قهوه و کلاً هر کسب و کار تولیدی، یکی از تصمیمات بزرگ شماست. تصمیمی پر از ابهام، پر از ترس و پر از سوال. قراره این مطلب و مطالب مکملش، کامل ترین راهنمای راه اندازی رستری قهوه و خط تولید قهوه برای شما باشه. سعی کردیم همه چیز رو به زبان ساده توضیح بدیم.

 

حتماً لینک‌های پیشنهادی داخل این آموزش و لینک‌های آخر را ببینید تا چیزی از اطلاعات لازم برای راه اندازی کارگاه رست قهوه رو از دست ندید  

🔻 این آموزش در بهمن 1403 آپدیت شده

فهرست مطالب راه اندازی رستری قهوه

  • آیا رستری قهوه سود داره؟
  • آیا بهتر نیست خودمون رست نکنیم و بدیم بقیه و ما فقط بفروشیم؟
  • سرمایه اولیه برای راه اندازی کارگاه رستری قهوه چقدر است؟
  • آیا رستری در شهرستان‌ها و شهرهای کوچیک هم جواب میده؟
  • برای شروع کار چقدر بودجه نیاز دارم؟
  • تجهیزات و لوازم خط تولید قهوه چی هستن؟
  • از کجا دستگاه رست و سایر لوازم رستری رو بخرم؟
  • دستگاه رست خارجی بگیرم یا ایرانی؟

جواب همه این سوالات را برای شما آماده کردیم. با حوصله بخونید. اگر باز هم سوالی داشتید، پایین صفحه از ما بپرسید.

آماده اید شروع کنیم؟

 

آیا راه اندازی رستری و کلاً تولید قهوه سود داره؟

جواب کوتاه

اگر دو سه سال قبل این سوال را از من می پرسیدید، راحت می گفتم بله! اما الان وضع فرق کرده اگر با تحقیق و مشورت پیش نروید ممکن است خدای نکرده شکست بخورید.

اما اگر حساب شده عمل کنید، این تصمیم می‌تونه تا سالها شما رو از نظر مالی تامین کنه.

جواب کامل

بازار قهوه در ایران رو به رشده اما در بعضی شهرها رو به اشباع است و رقابت شدید.

شاهد می‌خواهید؟ به این نکات دقت کنید:

  • سه سال قبل، چند تا کافی شاپ در محله شما بود؟ حالا چندتا است؟
  • رستری چطور؟ سه سال قبل توی شهر و استان شما چندتا رستری بود و حالا چندتا؟

توصیه دوستانه: اگر صرفاَ به قهوه علاقه دارید، رستری نزنید. رستری یه کار صنعتی و تولیدیه. برای راه اندازی رستری به چیزهایی بیشتر از علاقه نیاز دارید.

پس جمع بندی اینکه رستری و کار قهوه سود داره یا نه، اینه که اگه شرایطش مثل بودجه، علاقه و توانایی اداره یک مجموعه تولیدی رو دارید این کار می‌تونه براتون خوب باشه. اگر نه، نزنید!

از کجا بدونم رستری برام خوبه یا نه؟

پیشنهادم در حال حاضر اینه:   قبل از هر اقدامی اول این مقاله رو تا آخر بخونید. و اگر دیدید شرایطش رو دارید فرم مشاوره رو پر کنید. تا یک جلسه مشاوره رایگان به شما بدیم.  

اگر موافقید برویم سراغ اصل مطلب. یعنی راهنمای راه اندازی رستری قهوه.

سود رستری در ماه حدوداً چقدره؟

جواب این یک سوال واقعاً سخته. اما اجازه بدید چندتا عدد به شما بگم تا یه دیدی داشته باشید.

اما اول انواع رستری رو میگم و بعد میگم که هر رستری چقدر میتونه درآمد داشته باشه.

چهار گروه رستری داریم:

  1. کافه رستری (خودمانی)
  2. رستری محلی (کوچیک)
  3. رستری منطقه‌ای (متوسط)
  4. رستری کشوری (بزرگ)

کافه رستری: یه رستری خودمانی برای کسی که کافه داره و میخواد برای کافه خودش قهوه رست کنه. به همکارها هم اگه شد بده.

یک کافه رستری

[dt_divider style=”thin” /]

رستری محلی: رستری کوچیک که میخواد کافه‌های شهر خودش و شهرهای اطراف رو ساپورت کنه.

یک کارگاه رستری قهوه محلی

 

رستری منطقه‌ای: رستری متوسطی که چندین شهر و استان رو میتونه تامین کنه.

یک کارخانه رستری قهوه متوسط

 

رستری کشوری: رستری بزرگ که میخواد توی کل کشور شناخته شده باشه و با بزرگان رقابت کنه. و میخواد یک برند ملی باشه.

یک کارخانه رستری بزرگ

و حالا مقایسه این چهار نوع رستری از نظر سرمایه مورد نیاز و درآمد

نوع رستری بودجه موردنیاز درآمد تقریبی (برای صاحب کار)
کافه رستری 150 الی 300 میلیون ماهی 20-15 میلیون
رستری محلی 1.5 میلیارد الی 2.5 میلیارد ماهی  100 میلیون
رستری منطقه‌ای 10 میلیارد الی 20 میلیارد ماهی 200 الی 300 میلیون
رستری کشوری 50 میلیارد به بالا ماهی یک میلیارد به بالا

 

نکته: این قیمت ها برای بهمن 1403 و دلار 85 هزار تومانی است.

سود دقیق رست قهوه رو چطور حساب کنیم؟

محاسبه سود رستری نیاز داره شما حاشیه سود دانه سبز قهوه و هزینه های رست و تولید رو بدونید

برای راحتی شما یک مطلب مجزا رو اختصاص دادیم. کافیه روی لینک زیر بزنید👇

 

برای راه اندازی رستری نیاز به مشورت دارید؟

به خواندن ادامه بدهید، اگر جواب سوال‌تان را نگرفتید آخر همین مطلب فرم درخواست مشاوره رایگان را پر کنید

برای راه اندازی رستری کلاً چه کارهایی باید انجام بدهیم؟

اول لیست کارها و بعد توضیح مختصر برای هرکدوم:

  1. پیدا کردن مکان برای کارگاه رستری
  2. انجام مقدمات مجوز رستری
  3. انجام مقدمات ثبت برند
  4. خرید لوازم و تجهیزات (مثل دستگاه رستر، دستگاه بسته بندی و غیره)
  5. نصب وسایل و آموزش کار با آنها
  6. گرفتن نیرو و آموزش نیروها
  7. بازاریابی و فروش

1- پیدا کردن مکان برای کارگاه رستری

بستگی به سایز کار، مکان فرق می‌کنه. مثلاً برای یک رستری محلی، می‌توانید داخل شهر یک سالن یا مغازه 80-70 متری بگیرید.

اما اگر در سایز متوسط و بزرگ (منطقه ای و کشوری) می‌خواهید فعالیت کنید، باید به فکر سوله‌ای در شهرک صنعتی باشید.

2- انجام مقدمات مجوز

قبل از نهایی کردن، مغازه یا سوله، باید به اداره صنعت و معدن یا جهاد کشاورزی بروید تا پروسه مجوز را استارت بزنید.

مجوز رستری را هم اداره صنعت و معدن و هم جهاد کشاورزی صادر می‌کند. اول بروید صنعت و معدن و بپرسید تا راهنمایی‌تان کنند.

در صورت گرفتن موافقت اولیه، باید بروید سراغ بهداشت. تا مکان را هم آنها تایید کنند.

گرفتن مجوز تولید دو سه ماه طول می‌کشه، و هزینه اش کمتر از 10 میلیون هست.

اما گرفتن مجوز بهداشت (سیب سلامت) ممکن است 7-6 ماه طول بکشه. هزینه‌های اداری گرفتن سیب سلامت زیاد نیست، اما ممکنه به خاطر کمبودهای کارگاه، شما رو مجبور کنن وسایل جدید بخرید یا توی فضای کارگاه تغییراتی انجام بدید که باید این ها رو هم درنظر داشته باشید.

یکی از مراحل گرفتن مجوز ارائه طرح توجیهی است. در یک مقاله مجزا درباره طرح توجیهی رست قهوه توضیح دادیم و یک نمونه طرح توجیهی هم براتون آماده کردیم. برای دیدن مقاله طرح توجیهی روی لینک پایین بزنید👇

» طرح توجیهی راه اندازی رستری قهوه

3- مقدمات ثبت برند

اگه میخواهید با برند خودتون فعالیت کنید، حتماً باید علامت تجاری ثبت کنید. ثبت علامت تجاری یا همان ثبت برند رو می‌تونید خودتون از طریق سایت سامانه ثبت یا از طریق دفاتر ثبت شرکتها‌ انجام بدید.

پروسه ثبت برند از زمان شروع تا گرفتن برگه ثبت برند، حدود 5-4 ماه طول می‌کشه.

هزینه ثبت علامت هم حدود 6 الی 10 میلیون تومان هست

اگر نمی‌خواهید برند ثبت کنید و قصد دارید با یک برند دیگر همکاری کنید، نیازی به پروسه بالا نیست. فقط کافیه قرارداد همکاری ببندید. حتماً قرارداد ثبتی باشه (در دفترخانه رسمی)

4- خرید لوازم و تجهیزات رستری

حالا که مکان رو گرفتید و مقدمات مجوزها رو انجام دادید، نوبت به خرید وسایل هست.

اگر هم از قبل خریدید، باید برید به مرحله نصب.

» لیست کامل لوازم و تجهیزات رستری رو اینجا بینید

5- نصب تجهیزات و آموزش

نصب تجهیزات و راه اندازی اولیه کاری پردردسر هست. حتماً از نصاب‌های حرفه‌ای استفاده کنید.

برای نصب دستگاه رست، خود شرکت تولید کننده نصاب معرفی می‌کنه، اما برای نصب و تست بقیه لوازم باید از یک فرد یا تیم متخصص کمک بگیرید.

اگر برای خرید و نصب تجهیزات و آموزش پرسنل نیاز به مشاوره داشتید روی کمک ما حساب کنید. کافیه فرم تماس آخر همین مقاله رو پر کنید تا همکاران فنی با شما تماس بگیرند.

6- گرفتن نیرو و آموزش نیروها

رستری، چه به صورت کارگاه کوچیکم باشه و چه به صورت کارخانه، یک کار تیمی است. هر کارگاه حداقل به دو نفر اپراتور فنی نیاز داره.

که نفر دوم در غیاب نفر اول بتونه رست رو انجام بده.

به جز دستگاه رستر، کار با بقیه لوازم مثل دیستونر، دستگاه توزین و بسته بندی و آسیاب همگی نیاز به آموزش داره. سعی کنید هم خودتون اونها رو یاد بگیرید و هم به نیروی مربوطه یاد بدید.

7- بازاریابی و فروش

اما همه این کارها درآخر برای فروش هست. اگه فروش مجموعه موفق عمل نکنه، همه سرمایه گذاری‌تون و زحماتتون بر باد میره.

البته بازاریابی آخرین مرحله کار نیست، برعکس اولین مرحله است. حتی قبل از مجوز و خرید وسایل.

شما باید قبل از اینکه اقدامی بکنید، باید با تحقیق توی بازار مورد نظرتون ببینید با چه استراتژی باید وارد شد.

حتی اندازه دستگاه رستری که می‌خواید بخرید هم به تصمیمات بازاریابی شما ربط داره. اینکه چند کیلویی بخرم، ایرانی یا خارجی، به این بستگی داره که شما قراره چطور وارد بازار بشید.

خوشبختانه تنها نیستی. چه برای راه اندازی و چه برای بازاریابی و فروش می‌تونید روی تجربه ما حساب کنید. کافیه فرم تماس آخر همین مقاله رو پر کنید تا همکاران با شما تماس بگیرند.

به چه تجهیزات و وسایلی نیاز دارم؟

  1. دستگاه رست
  2. دستگاه توزین
  3. دستگاه بسته بندی و دوخت
  4. لوازم آزمایشگاه (برای سیب سلامت لازمه)
  5. وسایل امنیتی (سنسور دود، کپسول آتش نشانی و دوربین مدار بسته و دزدگیر)
  6. ظروف برای نگهداری دانه سبز و قهوه‌های رست شده
  7. پالت برای چیدن وسایل و قهوه‌ها روی زمین
  8. آسیاب صنعتی (ترک، اسپرسو)
  9. اسپرسوساز صنعتی (برای تست میکس‌ها)
  10. لوازم جابجایی بار (چرخ برای کارخانه کوچک، لیفتراک برای کارخانه بزرگ)
  11. لوازم رفاهی کارکنان (اتاق رختکن، اتاق نگهبانی، لوازم آشپرخانه، اتاق ناهارخوری، سرویس بهداشتی)
  12. لوازم سرمایش و گرمایش (برای سالن تولید و اتاق‌ها)
  13. لوازم بسته بندی (پاکت، کیسه و ...)
  14. دانه سبز قهوه

اطلاعات کاملی درباره خرید تجهیزات و لوازم رستری

» توضیح کامل درباره لوازم و تجهیزات راه اندازی رستری 

شاید سوال شما هم باشه 👇

کل پروسه راه اندازی رستری چقدر طول می کشه؟

جمعا حدود 6 ماه. به این صورت:

  • مقدمات مجوز یک ماه
  • خرید و نصب تجهیزات 2-1 ماه
  • کارهای بهداشت و بقیه کارهای مجوز 3-2 ماه
  • ثبت برند بین 2 الی 3 ماه (به موازات بقیه کارها)

اگه اداره صمت و بهداشت شهرتون با شما همکاری کنه ممکنه بتونید زودتر هم شروع کنید.

برای خرید دانه سبز قهوه چه کنم؟

ما فروشنده دان سبز نیستم اما میتوانیم فروشنده معتبر بهتون معرفی کنیم. فرم پایین صفحه را پر کنید تا خدمتتون تماس بگیریم.

برای راه اندازی رستری به مشورت دارید؟

اگر برای راه اندازی رستری نیاز به مشورت دارید، فرم زیر را پر کنید و دکمه تایید را بزنید.

با شما تماس می گیریم. این مشاوره کاملاً رایگان است.

فرم درخواست مشاوره رایگان

    بقیه مطالب مهم و مفید برای راه اندازی رستری رو از دست ندید!

    » چه تجهیزات و وسایلی برای رستری نیازه؟ + قیمت روز

    » راهنمای گرفتن مجوز رستری قهوه : شرایط مدارک و هزینه های مجوز رستری

    » طرح توجیهی تولید و رست قهوه ( +نمونه طرح آماده)

    » محاسبه سود رست قهوه با یک فرمول ساده

    » رستری چیست؟

    » اصلاً رست قهوه یعنی چه؟

    » لینک[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

    3.9 21 votes
    امتیازدهی به مقاله
    Subscribe
    Notify of
    0 نظرات
    جدیدترین
    قدیمی‌ترین .
    Inline Feedbacks
    View all comments