🎙 بازار قهوه در هفته‌ای که گذشت

تاریخ ضبط: 21 اردیبهشت 1403

🔻 موضوعات

  • قهوه آرام گرفت… البته فعلاً
  • جایگزین برای قهوه؟! خدا اون روز رو نیاره 😟
  •  یه پیشنهاد برای سنتی‌های متعصب مثل من 😄

آخرش هم به یاد ناصر عبدالهی…

🕑 7 دقیقه

بشنوید 👇

لینک سایر قسمت‌ها

متن این قسمت از اخبار هفتگی رو می تونید در پایین ببیینید و بخونید

سلام نوذری هستم

می‌خوایم خیلی سریع ببینیم تو این هفته توی بازار قهوه و تو دنیای قهوه چه خبر بوده

خبر اول – قیمت قهوه ثابت شد

خبر اول اینکه قیمت قهوه توی ایران این هفته ثابت بوده تقریباً. یه ۱۰ روزی هست که مشخص شده تقریباً چنده

فعلاً تأمین قهوه روبوستا که مشکلی براش پیش اومده بود ظاهراً اوکی شده البته هنوز گلد و کلاسیک و کاکائو یه خورده هنوز قیمتشون ای داره بالا پایین میشه فعلا پس میشه گفت که تامین قهوه روبوستا فعلاً. تو این چند روز خوب بوده و قیمت‌ها ثابت موندن اگر که مشکلی برای بازار جهانی قهوه ربوستا بیشتر از این پیش نیاد چون گفتم هفته گذشته اگر آب و هوا بیشتر از این دیگه کشورهای شرق آسیا رو اذیت نکنه احتمالاً قیمت‌ها همین بمونه حداقل تو کشور ما چون دلار و حالا بقیه چیزا الان تقریبا ثبات نسبی و پیدا کرده

خبر دوم- جایگزین برای قهوه؟

اما خبر بعد اینکه اخیراً تو دنیا یه تلاش‌هایی داره میشه برای اینکه یه جایگزین برای قهوه درست کنن. یعنی یه نوشیدنی شبیه قهوه که مشکلات قهوه رو نداشته باشه چه مشکلی؟

کافئین قهوه برای بعضیا ضرر داره و قهوه دی کف یا همون بدون کافئین راه حل خوبی برای این افراد اما از یه طرف دیگه خود قهوه چه با کافی اینه چه بدون کافئینش الان در خطره چطور پیش بینی شده که تا ۲۵ سال دیگه فقط نصف مزارع قهوه‌ای که امروز هستند باقی بمونند یعنی گرمی آب و هوا به قول خودشون میگن گرمای جهانی کره زمین میزنه اینا رو خراب می‌کنه خیلی از این مزارع قهوه رو دیگه عملاً هم نمی‌شناسن کشت کرد. و میشه گفت تولید قهوه تا مثلاً ۲۵ سال آینده نصف میشه بعدشم همینجوری بعد از اونم دوباره آب و هوا خوب ادامه پیدا میکنه و این وضع بد و بدتر میشه قهوه کم و کمتر میشه و شاید تبدیل بشه به یه چیز خیلی کمیاب.

شرکت‌هایی دارن تلاش میکنن که از الان به فکر اون موقع باشن و یه جایگزین پیدا کنند مثلا تلاش های که شده دارن سعی میکنن یه نوشیدنی شبیه قهوه از دونه‌های غلات مثلا مثل دونه جو مثل دونه مثل خود جو و گندم دونه سویا یا حتی هسته خرما که حتما شنیدید دارن. روش کار می‌کنن که حالا یه ترکیبی از اینها یه طعمی شبیه قهوه یه حال و هوا شبیه قهوه توش باشه که بتونن یه نوشیدنی هم مزه و همرنگ قهوه بسازند و برای انرژیش و کافینشم یه مقداری می‌تونن تو خود آزمایشگاه به صورت مجاز کافئین صنعتی بهش اضافه کنن که اون انرژی خودشم داشته باشه البته امیدوارم هیچ وقت اون روز رو نبینیم که قهوه نباشه اما به هر حال اینکه شرکت‌هایی با این ایده شکل گرفته و اتفاقاً من چک کردم دیدم روشون سرمایه گذاری زیادی هم شده مثلا میلیون دلاری روشون سرمایه گذاری شده بالاخره اینا دارن یه چیزایی می‌بینن که ما نمیبینیم اما به هر حال خوبه که در جریان باشیم که این صنعت در سالیان آینده چه تغییراتی خواهد کرد حالا نه اینکه برداشته میشه ها ولی به هر حال تغییرات بلند مدت رو ما از الان ببینیم در جریان باشیم اینجوری بهتر کنترل کنیم

آخرین خبر- این روزها همه قهوه آیس سرو می‌کنند. شما چطور؟

آخرین خبر اما درباره قهوه‌های سرد هست بیشتر منظورم آیس‌ها هستند حالا چه آیس لته چه آیس آمریکانو چه آیس ماکیاتو. اگه دقت کرده باشید همین تو همین دو سه سال قبل قهوه فقط گرمش تو بورس بود اگرم قهوه سرد بود حالا چه از نوع آیس چه از نوع کلدبرو خیلی کم بود بعضی از کافه‌ها داشتن اما حالا توی اکثر کافه‌ها لااقل کافه‌های متوسط به بالا که میرید شما لاین سرد رو هم میبینید من خودم طرفدار قهوه گرم هستما و روش واقعاً تعصب دارم یعنی یه تعصب شخصی دوستش دارم همین یعنی سرد رو فعلاً قبول ندارم اما توی بازار و کسب و کار واقعاً تعصب جایی نداره ما باید خودمون با بازار با ترندها با روندها هماهنگ کنیم که عقب نمونیم. این یه موجه که به همه جا میرسه.

پس اگه هنوز لاین سرد ندارید وقتشه که شروع کنید نگید که مشتری من سطحشون پایینه بابت این چیزا پول نمیدن علاقه به لاین سرد و گرم اینا ندارن کلاً قهوه قهوه سیاه تلخ می‌خوان به نظرم نه این کارو نکنید و خودتونو محدود نکنید بی نصیب نمونید از این موج یه چند نفری که حالا از مشترتون میدونید از چیزای جدید استقبال میکنن با شما راحتن پیشنهاد بدید براشون آیس بزنید رایگان یکی دوبار اصلا کلا اینجوری براشون بزنید که درک بکنن چی دارن می‌خورن. یکی میرن میبینن بعد بیشتر مشتاق میشن کم کم شما میتونید اینو جا بندازید به نظرم که یه لاین ۱۰۰ هم من دارم حالا ممکنه ۱۰ درصد مشتریاتون اینو داشته باشه به نظرم الانم فصل خوبیه اول فصل گرما می‌تونیم تا آخر تابستون به راحتی لاین سردتونو برای همون تعداد مشتری کم و مشتاق جا بندازید

پخش موزیک و پایان.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین .
Inline Feedbacks
View all comments