کافه ها فقط قهوه و نوشیدن گرم سرو نمی کنند. بعضی کافه ها بار سرد هم دارند. در منوی آنها نوشیدنی های سرد هم دیده می شود. اگر دوست دارید بار سرد هم داشته باشید در این مقاله لوازم مورد نیاز برای راه اندازی بار سرد به صورت کامل معرفی شده است.
📌 تاریخ به روزرسانی: 19 اسفند 1401. قیمت ها مربوط به اسفند 1401 استلیست لوازم بار سرد کافه
موارد اصلی در هر بار سردی در لیست زیر آمده:
- مخزن نگهدارنده نوشیدنی و آبمیوه سرد
- مخزن نگهدارنده یخ چای
- سروکننده نوشیدنی
- شربت سردکن (شربت گردان)
- همزن نوشیدنی
- مخلوط کن (بلندر)
- دستگاه آب پرتقالگیری
- آبمیوهگیری
- یخچال و فریزر
- یخساز
- آیسکافی میکر
- قاشق بار (بار اسپون)
- جیجر
- صافی شیکر
- مودلر
- شیکر
- مت بار سرد
- استند سیروپ
- پمپ سیروپ
- اسکوپ فنری
- انبر یخ
- شات ریز
شربت سردکن
دستگاه شربت سردکن
حتما در گوشه کنار خیابانهای شلوغ سطح شهر چشمتان به آبمیوهفروشیهای کوچک و قدیمی افتاده است. مغازههایی که دستگاهی بزرگ با دو یا سه مخزن چرخان پر از آبمیوههای خنک و خوشمزه در جلوی آنها خودنمایی میکند.
دستگاههای نوشیدنی یخزده، با چرخش خود موجب خنک ماندن نوشیدنیهایی مانند آب پرتقال، آب آلبالو، شربت خاکشیر و تخم شربتی میشوند. پرکردن این دستگاه در اولین ساعات کاری باعث میشود تا در شلوغی مغازه از بابت نوشیدنی خنک نگرانی نداشته باشید.
قیمت نوع خانگی این دستگاه حدود 6 – 5 میلیون تومان و نوع صنعتی و بزرگ آن حدود 30 میلیون تومان است.
همزن مایعات
همزنهای نوشیدنی چند کار مختلف را میتوانند انجام دهند. اغلب از همزن نوشیدنی برای همزدن نوشیدنیهای سرد استفاده میشود، ولی همزنهایی هم برای تبدیل تاپینگهای مختلف به بستنی نرم یا تبدیل بستنی نرم به میلکشیک وجود دارد.
چندین نوع همزن در بازار پیدا میشود. همزنهای دستی و شارژی ارزانقیمت که با 30 تا 60 هزار تومان میتوانید خرید کنید. اگر سرعت و کارایی بیشتری میخواهید، همزن 8 میلیون تومانی گاستروبک نیز در بازار وجود دارد. هرچند همزنهای برقی نوشیدنی در ایران زیاد رایج نیستند.
مخلوط کن یا Blender
برای ساخت نوشیدنیهایی مانند مارگاریتا و کوکتل به مخلوطکنی نیاز دارید که در ساعات شلوغی کافه کم نیاورد.
مخلوط کنها از 800 هزار تومان برای برندهای ایرانی شروع میشوند تا چندین میلیون تومان برای برندهای خارجی مانند بوش و پاناسونیک.
دستگاه آب پرتقالگیری
پرتقال یکی از آبمیوههای پایه و نوستالژیک ایرانیهاست. چه آبمیوهفروشی ساده باشید چه بوفه نوشیدنی، دستگاههای تمام خودکار آب پرتقالگیری در کسری از ثانیه برایتان آب پرتقال فراهم میکند.
در کافیشاپهایی که سرمایه خرید یک آب پرتقالگیری بزرگ را ندارند، آب مرکباتگیرهای کوچکتر کارشان را راه میاندازد. این دستگاه ظرفیت کمتری دارد، اما برای گرفتن آب میوههای دیگر مانند انار و کیوی هم استفاده میشود.
آب پرتقالگیریهای بزرگ و حرفهای 35 میلیون تومان تا چند صد میلیون تومان قیمت دارند. اگر دستگاه مقرون بهصرفهتری میخواهید به فکر آب مرکباتگیریها باشید. این دستگاه را میتوانید از 1 میلیون و 500 تا 15 میلیون تومان در بازار پیدا کنید.
آبمیوهگیری
آبمیوه تازه و طبیعی از سادهترین محصولات هر کافهای است که میخواهد در تابستان نیز مشتری داشته باشد. آبمیوهگیری سانتریفیوژی برای تامین گروههای کوچک کافی است. همچنین، آبمیوهگیریهای دستی نیز برای مشتریهای تکنفری کفایت میکند. آبمیوهگیری برخلاف آب مرکباتگیری، میتواند نوشیدنیهای بسیار متنوعتری برایتان فراهم کند. برای مثال آب کرفس و هویج را با همین دستگاه میگیرند.
قیمت آبمیوهگیرها در بازار ایران از 1 میلیون و 200 تومان برندهای ایرانی شروع میشود تا 50 میلیون تومان برندهای آمریکایی.
مخلوط کن صنعتی
اگر به دنبال گرفتن آب میوههای پالپدار با بافت مناسب هستید، مخلوطکنهای پرقدرت کارتان را راه میاندازد. این مخلوطکن در زمانی کم، اسموتیهای خوشمزهای برای مشتریان شما فراهم میکند. اسموتی نوشیدنی پرطرفداری متشکل از میوههای مختلف بدون جداکردن بافت و پالپهایشان است.
مخلوطکنهای صنعتی با قیمتهای یکی دو میلیون تومانی تا 10-11 میلیون تومانی قابل تهیه هستند.
یخچال و فریزر
در کافهها مواد غذایی فاسدشدنی زیادی مانند لبنیات، میوهجات و حتی غذاهای مختلف بخش صبحانه وجود دارد. شما برای نگهداری از حجم زیادی مواد فاسدشدنی نیاز به چندین یخچال و فریزر دارید. برخی از یخچالها که مواد یخزده را در خود جای میدهند، پشت کانتر و دور از دید مشتریان قرار میگیرند. برخی از یخچالها نیز در معرض دید مشتری است که نقش مهمی را در طراحی دکوراسیون داخلی کافه شما ایفا میکند.
مدیران کافیشاپ برای خرید یخچال میتوانند از برندهای ایرانی با قیمت 5-6 میلیون تومانی تا یخچالهای بزرگتر و برندهای قویتر مانند کینو با قیمتهای 10-11 میلیون تومانی به بالا استفاده کنند. فریزرها اما کمی گرانتر هستند. با خرید از برندهای ایران قیمت از 9 میلیون تومان و برندهای خارجی از 20 میلیون تومان شروع میشود.
آیسکافی میکر
این دستگاه مخصوص دمکردن قهوه و سروکردن آن در لیوان پر از یخ است. فیلتر داخلی، مخزن یخ، پارچ و در برخی مدلها آسیاب از اجزای این قهوهساز بهشمار میرود. دمکردن قهوه در این دستگاه هیچ تفاوت خاصی با قهوهساز معمولی ندارد.
یخساز
یخ در تولید برخی نوشیدنیها مانند فراپهها، یخچای و آیسکافی جزو الزامات است. شما بسته به مقدار یخ موردنیاز و شکل و اندازه آنها میتوانید یخساز مناسب را انتخاب کنید. البته بودجه هم مانند همیشه تاثیر خود را دارد. یخ مکعبی کوچک، بزرگ و خردشده از معمولترین انواع یخی است که در نوشیدنیهای بار سرد استفاده میشود.
در بازار ایران یخسازهای ارزانقیمت 5-7 میلیونتومانی وجود دارد. همچنین، با صرف هزینه 11 میلیونی میتوان از برند مربوط به جمهوری چک خرید کرد. یخسازهای آلمانی نیز از 15 میلیون تومان به بالا شروع میشوند.
قاشق بار (بار اسپون)
شاید با خود فکر کرده باشید که بارتندر با چه وسیلهای لیوان به آن بلندی را هم میزند! قاشق بار جواب پرسش ذهنی شماست. قاشق بار برای همزدن نوشیدنیهای مختلف گازدار و بیگاز بهکار میرود. از این ابزار برای لایهلایهکردن نوشیدنیهای گازدار استفاده میشود. براساس طول قاشقها، میتوانید با قیمت 100 هزار تومان تا 270 هزار تومان این ابزار را تهیه کنید.
جیجر
کوکتلها نوشیدنیهای رنگی و جذابیاند که باید به دقت با هم مخلوط شوند. جیجر ابزاری برای اندازهگیری مواد مختلف نوشیدنی، به خصوص کوکتلها، است. باریستا از هر دو طرف جیجر برای اندازهگیری مواد نوشیدنی استفاده میکند تا هم سرعت کار بالا برود و هم مقدار مواد رعایت شود. برطبق سایزبندی جیجر (جیگر)ها، هزینه این ابزار از حدود 85 هزار تومان شروع شده و تا 200 هزار تومان بالا میرود.
صافی شیکر
بعد از اینکه نوشیدنی پر از یخ، میوه و سایر مواد دیگر را بهخوبی با شیکر بههم زدید، باید آن را به به درون لیوان اصلی بریزید. صافی شیکر را برای جلوگیری از ورود خردههای یخ و میوه بهکار میبرند. بازه قیمتی صافیهای شیکر از 105 هزار تومان تا 300 تومان مختلف است.
مادلر (Muddler)
به مثابه گوشتکوب، مادلر برای لهکردن میوه و سبزیجات درون نوشیدنیهای سرد کاربرد دارد. موهیتو و انواع کوکتلها جزو همین نوشیدنیها هستند. با مادلر میتوان مثلا لیمو و نعنای داخل لیوان را کوبید و نوشیدنی موهیتو را بدون مخلوطکن تهیه کرد. مادلرهای چوبی با حدود 100 هزار تومان، استیل ته پلاستیکی با 150 هزار تومان و تمام استیل را با حدود 200 هزار تومان از بازار میتوانید تهیه کنید.
شیکر یا میکسر
نوشیدنیهای ترکیبی مانند کوکتل یا قهوههای مخلوط را نمیتوان هربار داخل مخلوطکن ریخت، دکمهاش را فشار داد و پس از سرو، دوباره دستگاه را تمیز کرد. شیکر به درد ترکیبکردن حجمهای کم نوشیدنیهای مایع میخورد.
این ابزار از بدنه، سرپوش و صافی تشکیل شدهاست. شیکر دو نوع دارد که مدل بوستون آن بیشتر دست باریستاها دیده میشود. قیمت شیکرهای استیل دستی از 210 هزار تومان و شیکرهای برقی از 7 میلیون تومان شروع میشود.
مت بار سرد
رو میز بار کافهها همیشه پر از لیوان، فنجان، پات و دیگر ابزار و وسایل موردنیازشان است. هرچه کافه شلوغتر، امکان سر خوردن، کثیفشدن میز و شکستن وسایل بالاتر میرود. متها چاره حل مشکلات میز شلوغ هستند. متهای سیلیکونی از سرخوردن و ضربهدیدن لیوانهای شیشهای و افتادن ابزار فلزی شما جلوگیری میکنند. مت بارها بسته به اندازهشان از 100 هزار تومان به بالا قیمت دارند.
استند سیروپ
اگر به عنوان مدیر کافه به مرتببودن و تمیزی اهمیت میدهید، سیروپهایتان را داخل استند بگذارید. استند سیروپ جایگاه فلزی یا جنسهای دیگر است که از بطریهای سیروپ شما نگهداری میکند. استند سیروپ را با هزینه 190 هزار تومانی میتوانید در بازار بیابید.
پمپ سیروپ
سیروپ طعمدهنده نوشیدنیهای تلخ قهوه هستند که در بطریهای شیشهای کوچک قرار میگیرند. شما برای راحتی بیشتر کار میتواند پمپهای مخصوص را به محفظه شیشهای متصل کنید تا اضافهکردن آن به نوشیدنی تسهیل شود. پمپ سیروپ برند مونین در بازار ایران، با قیمت 125 هزار تومانی در دسترس است.
اسکوپ بستنی
اسکوپ برای جدا کردن و برای شکلدادن به بستنی است. اسکوپ به بستنی شکل کروی میدهد و آن را آماده سرو در کاسه، روی دسر یا نوشیدنی میکند. اسکوپ استیل بستنی با هزینه 100 هزار تومانی به بالا در بازار موجود است.
انبر یخ
وقتی صحبت از بار سرد میشود، یخ نقش مهمی را ایفا میکند. انبر یخ وسیلهای برای جابهجایی یخ است که شیوه کارکرد سادهای هم دارد. انبرهای یخ از نمونههای معمولی 10 هزار تومانی تا استیل طلایی فلورانسی موجود است که حدود 350 هزار تومان قیمت دارند.
شات ریز
وسیلهای است که روی در بطریهای شیشهای قرار میگیرد و از نشتکردن مایع درون آن جلوگیری میکند. جنس استیل و طراحی خاص شاتریز باعث میشود تا ظاهری شکیل به بطریها نیز بدهد. شاتریزهای استیل را با 60 – 70 هزار تومان میتوانید تهیه کنید.
جمعبندی
طبیعتا برای هر کافیشاپی، تهیهکردن همه این وسایل ضروری نیست. برخی کافهها و آبمیوهفروشیهای کوچک و کممشتری با چند وسیله اصلی و مدلهای ارزانقیمت کارشان راه میافتد. در این مقاله، سعی کردیم مهمترین دستگاهها و ابزاری که برای بار سرد نیاز دارید را ذکر کنیم. پیش از این نیز مقالهای درباره وسایل بار گرم کافه نوشته بودیم که میتوانید بخوانید.