🎙پادکست کافیا | اخبار و اتفاقات دنیای قهوه
اپیزود 22 | انتشار: 21 دی 403
🔻موضوعات
▫️ قهوه در 2025: گرانتر، اما محبوبتر
رشد مصرف جهانی 3% و ایران خیلی خیلی بیشتر 📈
▫️ کافه بیکری: دوستی کاپوچینو و کروسان ☕️🥐
▫️یکی از آهنگهای ترند جهانی 2024 ادای احترام به اسپرسو بوده 😊🎶
————
🕑 7 دقیقه
بشنوید 👇
لینک سایر قسمتها
- پادکست | با افزایش قیمت قهوه و هزینههای اداره و اجاره کافه چه کنیم؟
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت اول اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت دوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت سوم اردیبهشت 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت چهارم خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت پنجم- خرداد 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه- قسمت ششم- تیر 1403
- پادکست | اخبار بازار قهوه – قسمت هفتم – مهر 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 11 | مهر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 12 | آبان ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 13| آبان ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 14 | آبان ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 15 | آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 16 | آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 17 | آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 18 | آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 19 | آذر ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 20 | دی ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 21 | دی ماه 1403
- پادکست کافیا | اخبار بازار قهوه – اپیزود 22 | دی ماه 1403
متن این قسمت از اخبار هفتگی رو می تونید در پایین ببیینید و بخونید
سلام نوذری هستم و یه اپیزود دیگه از پادکست کافیا با تازههای دنیای قهوه
این هفته هم سه تا آیتم داریم:
آیتم اول – گرانی قهوه و رشد تقاضا
سال ۲۰۲۵ قهوه گرونتر، اما تقاضا هم بیشتر. کافه بیکری دوستی کاپوچینو و کرسان یکی از آهنگهای خارجی ترند امسال درباره اسپرسو بوده. خوب، اخبار اول قهوه تو کل دنیا همچنان بحث گرونی قهوه است و مشکلات کاسبان قهوه و البته مصرفکنندگان قهوه و افراد کافه. رو تا حالا هرچی گزارش که من خوندم، اینور اونور تو رسانههای مختلف، جاهای مختلف، همه متفقالقول میگن که سال ۲۰۲۵ سال خوبی برای بازار قهوه نیست از نظر اینکه کمبود قهوه باعث میشه که قهوه همچنان به افزایش قیمت خودش ادامه بده.
اینو البته همه دیگه میدونیم، اما یه خبر خوب و امیدبخش هم داریم. اونم اینه که با وجود گرونی قهوه، تقاضا برای قهوه رو به رشده. آمار جهانی اینجوریه که سال میلادی جدید، مصرف قهوه نه تنها کم نمیشه که حدود سه چهار درصدی هم بیشتر میشه و به نظرم تو ایران که خیلی بیشتر از ایناست، چون ایران تازه اول راه رونق قهوه قرار داره. یه بار آمار مصرف قهوه رو توی یکی از اپیزودها گفتم خدمتتون که دیدید چقدر رشد عجیبی داشت.
مثلاً سال ۹۷ مصرف کل قهوه ایران، مصرف دانی قهوه تو ایران حدود ۸۰۰۰ تن بوده. بعد سه چهار سال بعد، سال ۴۰۱ شد ۳۳ هزار تومان یعنی چهار برابر شد. بعد سال ۴۰۲ دوباره رفت بالا و شد ۵۰ هزار تن و امسال هم که پیشبینی خیلی بیشتر از ۵۰ هزار تونه. یعنی اگر همین سال ۴۰۱ تا ۴۰۲ در نظر بگیریم، تو یه سال حدود ۵۰ درصد مصرف قهوه تو ایران رفته بود بالا. و خب حالا ۵۰% کجا، اون سه چهار درصد آمار جهانی کجا؟
حالا اگه بخوایم این خبر منفی گرونی قهوه رو بذاریم کنار، خبر مثبت رشد مصرف قهوه میشه. اینجوری نتیجه گرفت که توی این بازار مشتری هست. زیادم هست. اما سود کمه، چون گرون که بشه قهوه، افراد دیگه حاضر نیستن هر قیمتی بدن و برن کافه. پس کافهها اینجا مجبورند که قیمت رو با احتیاط ببرن بالا و این یعنی دارن از سودشون میزنن. حالا اگر کسی کافهای بیزینسی بتونه فروشش رو بالا نگه داره، حتی با همین سود کم، میتونه امیدوار باشه. اولاً هم بیزینسش رو نگه داره تا حداقل این نوسانات و مشکلات قهوه جهانی تموم بشه، و هم اینکه در مجموع میتونه با فروش بالا پول خوبی وارد کسبوکارش بکنه.
آیتم دوم – کافه بیکری یا کافه نان
میخواهیم درباره کافه بیکری یا همون کافه نان صحبت کنیم. قهوه سه تا همدم خوب داره: شیر، شکلات و شیرینی. حتماً دیدید که تو این دو سه سال گذشته چقدر تبلیغ کاپوچینو و کرسان رو کنار همدیگه میبینیم.
ما حتی شاید خودتون هم همین الان دارید سرو میکنید کروسان رو به عنوان یار محبوب کنار کاپوچینو. این دوستی کاپوچینو و کروسان یا بهتره بگیم دوستی قهوه با نان و با شیرینی شده پایه و اساس یه بیزینس جدید به اسم کافه بیکری که تو ایران کافه نان هم بهش میگن. کافه بیکری، کافهای که علاوه بر قهوه، پخت نون و شیرینی هم داره. جایی که شما وقتی واردش میشی، هم بتونی بوی قهوه رو حس کنی و بشنوی و هم بوی شیرینی تازه. حالا این شیرینی میتونه کروسان باشه، میتونه دونات باشه، مافین باشه یا هر نوع کیک و شیرینی که این روزها رایجه و استفاده میشه.
دقت کنید که بیکری حتماً باید بخش پخت نون و شیرینی داشته باشه و اگه صرفاً یه تعداد محدودی کیک داشته باشه و از بیرون بیاره، نمیشه بهش بگیم بیکری. اون یه کافهای که حالا تو منو کیک هم داره. چون اون نون و اون کیک هم باید تازه باشه و هم اونقدر تنوعش زیاد باشه که بتونیم بهش بگیم بیکری. حالا جالبه، بکری به زبان انگلیسی در واقع میشه نونوایی، اما برای ما شاید معنی درستترش یه جور شیرینیپزی باشه تا نونوایی. توی اپیزود ۲۰ بود فکر کنم گفتم که یکی از راههای توسعه کافه، اضافه کردن یه سرویس جدیده و یکی از گزینهها همین کافه بیکریه. یعنی اضافه کردن نون و شیرینی تازه به کافه.
آیتم سوم – آهنگ اسپرسو و کمپین تبلیغاتی
آیتم آخر یه موزیک پیشنهادیه که برای کافه میخوام بهتون پیشنهاد کنم. چند وقت قبل یه خواننده آمریکایی یه قطعهای خوند که توی اسپاتیفای حسابی ترند شده بود و شده بود یازدهمین آهنگ سال ۲۰۲۴. اسم این آهنگ برامون خیلی آشناست: اسپرسو
و کلی هم شنیده شد، مخصوصاً بین جوانها و نوجوانهای حالا مثلاً آمریکا و در واقع کسایی که دنبال میکنن. و جالب اینکه شرکت قهوه دانکینگ، دانکینگ دونات که رقیب استار باکسه، وقتی دید این آهنگ انقدر گرفته، اومد و از خوانندهاش دعوت کرد که توی کمپین تبلیغاتی جدید دانکینگ شرکت کنه. کمپین دانکین این بود که میخواست یه نوشیدنی جدیدی رو رونمایی کنه و خب چه کسی بهتر از خواننده آهنگ اسپرسو؟ نوشیدنی جدید دانکینگ اسمش شکین اسپرسو بود و خب یه کلیپ تبلیغاتی هم در واقع ازش داده بیرون و از این خواننده تو جاهای مختلف تو اینستاگرامش برید نگاه کنید، استفاده کرده به عنوان تبلیغکننده این نوشیدنی جدید. خب قبل از اینکه بریم یکی دو دقیقه از این آهنگ اسپرسو رو با هم بشنویم، اینم بگم که فایل با کیفیت آهنگ رو میزارم توی کانال تلگرام کافیا تا اگه خواستید بتونید تو کافهتون پخشش کنید. آهنگ اسپرسو از سابرینا کارپنتر | 🎶 لینک دانلود در کاانال تلگرام کافیا