توی موج اول قهوه، قهوه یک نوشیدنی سیاه و تلخ بود و مردم هم راضی. در موج دوم قهوه، علاوه بر خود قهوه تجربه قهوه خوری هم مهم شد. و کافه ها انواع نوشیدنی های جدید و طعم دار معرفی کردند. اما موج سوم قهوه خود قهوه از همه چیز مهمتر شد. البته نه هر قهوهای. قهوههای پدر و مادر دار و با شناسنامه.
حالا دیگر هم طعم قهوه مهم بود، هم منشا آن. حتی نحوه کشت و رست آن هم مورد توجه قرار گرفت.
دیگر مردم میتوانستند قهوه خود را مستقیم یا غیرمستقیم از یک مزرعه در فلان شهر کنیا و اتیوپی و هر جای دیگر بخرند.
موج سوم قهوه تقریباً از سال های 1990 شروع شد. یک انجمن هم به نام انجمن قهوه تخصصی هم در آمریکا راه افتاد و به مرور به همه جای دنیا فرهنگ قهوم موجی سومی یا قهوه تخصصی را رساندند.
انواع قهوه تخصصی
قهوه های تخصصی یا همان موج سوم به دو دسته تقسیم میشوند:
- قهوه تک خاستگاه: که در یک منطقه جغرافیایی مشخص روییده باشد
- قهوه تک مزرعه: که در یک مزرعه خاص روییده باشد
به قهوه تک خاستگاه سینگل اورجین (Single Origin) و به قهوه تک مزرعه سینگل فارم (Sinlge Farm) میگویند.
مشخصات موج سوم قهوه
- طعم های جدید از قهوه کشف شد. طعم یادهای میوه ای آجیلی گل، دارچین، مرکبات و غیره
- ابزارهای دم آوری جدیدی اختراع شد: کمکس، وی سیکستی، آئروپرس، سایفون
مطالب پیشنهادی: موج اول قهوه چیه؟ | موج دوم قهوه چیه؟