باریستا به ایتالیایی یعنی متخصص بار. کسی که نوشیدنی های بار یا کافه را برای مشتری آماده می کند. اما تعریف فنی باریستا این است: کسی که نوشیدنی های برپایه اسپرسو را تهیه می کند (منبع).
یعنی مهارت اصلی باریستا عصاره گیری اسپرسو هست و تهیه نوشیدنی های برپایه اسپرسو مثل آمریکانو، لاته، کاپوچینو.
البته این روزها باریستا نوشیدنی های دمی مثل کمکس و v60 را هم بلدند درست کنند. و حتی نوشیدنی های سرد.
فرق باریستا و بار تندر
اگر خیلی بخوامیم دقیق حرف بزنیم، بار تندر مسئول تهیه نوشیندنی های سرد است. پس روی کاغذ تخصصی باریستا نوشیدنی گرم است و تخصص بار تندر نوشیدنی سرد.
در کافه های کوچک، همه این کارها را یک نفر انجام می دهد. همان باریستا.
اما در کافه های تخصصی که بار سرد از بار گرم جداست، هم باریستا دارند و هم بار تندر.
تلفظ بار تندر (Bar tender)
معنی فارسی کلمه: tender یعنی متصدی. پس بار تندر یعنی متصدی بار. اما جالب اینجاست که معنی فنی آن متصدی بار سرد هست و نه همه بار 🙂
سایر اصطلاحات تخصصی قهوه را به صورت خلاصه اینجا ببینید:» اصطلاحات تخصصی قهوه همراه با تلفظ درست و توضیح هرکدام
سلام
از اینکه انقدر خالصانه اطلاعات میدید نهایت تشکر رو دارم و این نشانه شخصیت و انسان اصیل بودن شماست.
زنده باشی. ما هم از توجه شما تشکر می کنیم 🌹