قهوه پی بی حاصل یه اشتباه توی طبیعته. دانه های قهوه طبیعتاً باید دو لپهای باشند اما پی بی نخودیه و گرد. به خاطرهمین ویژگی برای خودش اسم در کرده.
توی این مطلب جمع و جور، تمام چیزهایی که باید درباره دانه قهوه پی بی بدونید پیدا می کنید.
قهوه پی بی چیست؟ در چند جمله
- همه دانه های قهوه دو لپه ای هستند. اما پی بی یک تیکه است و گرد است (عکس بالا رو ببنید)
- اسم پی بی از کلمه Peaberry گرفته شده، یعنی نخود. پی بی نخودی و گرده.
- قهوه پی بی هم روبوستا داره هم عربیکا. اما توی ایران پی بی روبوستا بیشتر از عربیکا مصرف داره.
- پی بی غلظت بالایی داره. شاید به خاطر اینه که تپل هست و گوشتی 🙂
- کرمای بالای پی بی، یکی از دلایل مجوبیتش توی ایران هست.
- پی بی ممکنه هرجایی رشد کنه. اما توی بازار ایران پی بی رو به اسم هند بیشتر می شناسند و میفروشند.
- پس اگر در ایران گفتند قهوه پی بی، به احتمال زیاد منظورشان پی بی روبوستا و از کشور هند است. بعیده پی بی عربیکا یا جاهای دیگر رو پیدا کنید.
- پی بی نه از بقیه قهوه ها بهتر است و نه الزاماً بدتر. فقط ظاهرش و البته کمی هم طعمش فرق داره با بقیه.
کاربرد اصلی قهوه پی بی چیه؟
چون غلظت خوبی داره، طعم میکس های روبوستا رو قوی تر می کنه.
اما من فکر می کنم بیشتر به خاطر کرما (فوم) زیادش طرفدار داره.
البته توی میکس ها به مقدار کم استفاده میشه. بیش از یک حدی طعم جالبی نداره.
مطالبی که شاید به دردتان بخورد:
لینک به غلظت و بادی، روبوستا، عربیکا اسیدیته