در این دو سه سال چندین نوع چای جدید ترند و محبوب شده: چای ماسالا، چای لاته ، چای ماچا و چای کرک. این مطلب کوتاه اما پُرنکته درباره چای کرک است.
چای کرک چیست؟
چای کرک به زبان ساده بخواهیم بگوییم میشود: چای شیر به اضافه ادویه
کرک نوشیدنی هندی است که از ترکیب چای با پودر شیر و تعدادی ادویه درست میشود. ادویههایی مثل هل و زنجبیل و فلفل سیاه. البته با نسبتی درست.
البته چای لاته هم چای شیر است، اما ادویههای کرک با لاته فرق میکند.
تلفظ درست کرک اینجوری است: کَرَک Karak
تلفظ درست کرک، Karak هست ( کَرَک)
انواع چای کرک
فرق انواع چای کرک با هم یا در ترکیب ادویههاست یا در طعم دهنده. دو سه نوع کرک بیشتر در بازار میبینیم:
- کرک کلاسیک: بدون طعم دهنده
- کرک زنجیلی: با طعم تند زنجبیل
- کرک زعفرانی: با طعم و رنگ زعفران
خواص چای کرک
چای کرک تقریباً همان خواص چای ماسالا را دارد، چون ادویههای مشترک زیادی دارند.
خواص چای کرک این سه مورد هستند:
- گرم و انرژی بخش
- برای سیستم ایمنی مفیده است
- مقداری اثر چربی سوزی دارد(در تبلیغات روی این بیشتر مانور داده شده)
طرز تهیه و سرو چای کرک
چیزی که در بازار هست به صورت پودر چای کرک هست. برای اینکه سرو آن راحتتر باشد. بدون دردسر و بدون تفاله.
درست کردن چای کرک دو شکل دارد:
- روش ساده: مقداری کرک در آبجوش یا شیر میریزیم و هم میزنیم.
- روش کافی شاپی: مقداری چای کرک و شیر در لیوان میریزیم و با بخار دستگاه شیر را فوم میدهیم
در عکس پایین نتیجه دو حالت ساده و کافی شاپی را میبینید:
با فوم گیری توسط دستگاه، هم نوشیدنی یکدستتر میشود و هم ظاهر بهتری پیدا میکند.سوالات پرتکرار
اینها شاید سوال شما هم باشد 👇
چای کرک کافئین دارد؟
بله، ولی خیلی کم. چون چای کافئین زیادی ندارد و کمتر از کافئین قهوه است.
ترکیبات کرک چیه؟
پودر چای کرک معمولاً ترکیبی از اینهاست: چای فوری، پودر شیر، ادویه های گرم و فوم دهنده.
چای کرک را باید دم کرد؟
نه. فقط با آبجوش یا شیر مخلوط میکنیم و هم میزنیم.