دانستن تفاوت قهوه فوری با قهوههای عصاره گیری و دمی، دیدگاه شما را در هنگام خرید به کل تغییر خواهد داد. حقیقت این است که دنیای قهوه را سلیقههای متفاوت افراد میسازد. با این وجود نگرشهایی وجود دارند که در ادامه این مقاله، نقض شده اند.
معمولاً افراد رتبه قهوههای فوری را از لحاظ طعم، عطر و مقدار انرژی که ایجاد میکند، پایینتر از دیگر انواع کافی میدانند. اما آیا این نگرش واقعاً درست است؟ چطور با دانستن تفاوت قهوه فوری میتوانیم انتخاب درستتری داشته باشیم؟ در ادامه به مقایسه قهوه فوری با نوع دمی از نظر کافئین، مزه و دیگر خصوصیات میپردازیم.
تفاوت طعم قهوه فوری با قهوه دمی
این تفاوت طعم، به انواع مختلف و دنیای بزرگ قهوه و روشهای تهیه متنوع برمیگردد. افراد معمولاً تازه بودن دان قهوههای دمی را علت مزه بهتر آن میدانند. اما حقیقت این است که این تفکیک طعم به همین سادگی نخواهد بود. جواب درست و کامل به سوال اینکه مزه قهوه فوری بهتر است یا دمی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما اگر بخواهیم در یک جمله پاسخ دهیم به یک جواب مشخص میرسیم. شما میتوانید در انواع مختلف قهوههای فوری طعم دلپذیر متناسب با سلیقه خود را پیدا کنید. ما در این انتخاب به شما کمک خواهیم کرد!
کافئین قهوه دمی بیشتر است یا پودر فوری
همانطور که احتمالاً حدس میزنید، کافئین قهوه دمی به صورت کلی بیشتر از پودر فوری قهوه است. اما جالب است بدانید که گاهی میزان کافئین با توجه به برند و نوع قهوه، در پودرهای فوری بیشتر است.
قهوههای دمی از دان قهوه طبیعی به عمل میآیند و همچنین از درصد بیشتری از قهوه تهیه میشوند. در نتیجه باید کافئین بالاتری داشته باشند. از طرفی در پودرهای فوری معمولاً از قهوه تقطیر شده استفاده میشود که این به خودی خود میزان کافئین را پایین میآورد. البته لازم به ذکر است که در نوشیدنیهای دمی، درصد ترکیب عربیکا و روبوستا بر مقدار کافئین بسیار تأثیر گذار است. با وجود صحت تمام این موارد، بنا به دلایلی گاهی کافئین قهوه فوری بیشتر از نوع دمی آن میشود و همین تناقصهاست که دنیای قهوه را جذابتر میکند.
در چه مواقعی کافئین قهوه فوری بیشتر از قهوه دمی است؟
3 مورد وجود دارد که باعث کافئین بیشتر در پودر فوری میشود.
- در صورتی که از مقدار آب کمتری برای تهیه قهوه فوری استفاده کنید، طبیعتاً تأثیر کافئین بیشتر است و البته مضراتش افزایش مییابد. مسئله این است که همان مقدار کافئین اما به همراه حجم بیشتری آب وارد بدن میشود. ولی همین مسئله بر اثرات کافئین در بدن ما موثر است. برای مثال میتوانید دو قهوه دمی اسپرسو و آمریکانو را در نظر بگیرید. در این مثال هم تنها تفاوت آمریکانو و اسپرسو در میزان آب است.
- نوع و برند پودر فوری شما در هنگام خرید بسیار مهم است. به صورت کلی پودر فوری لاته، کافئین بیشتری نسبت به کافی میکس دارد و همچنین اسپرسو فوری کافئین بالاتری نسبت به دیگر انواع پودرهای فوری دارد. از طرفی مقدار کافئین هر برند نیز بسیار متفاوت است.
- فرایند تولید و ترکیبات استفاده شده از دیگر عوامل موثر بر مقدار کافئین است. در نتیجه بهتر است به اطلاعات و برچسبهای درج شده بر بستهبندی قهوهها توجه کنید. همچنین معمولاً در قهوههای فوری مقدار بیشتری روبوستا استفاده میشود. اگر تفاوت روبوستا و عربیکا را بدانید متوجه میزان کافئین بیشتر روبوستا خواهید بود.
کیفیت پودرهای فوری بیشتر است یا قهوههای دمی؟
از نظرعموم مردم، دان استفاده شده در تولید قهوه فوری از کیفیت خوبی برخوردار نیست. با این وجود سعی شده در تولید پودر فوری قهوه ترنج این مورد وجود نداشته باشد. خوشبختانه دوستداران قهوه میتوانند قهوه باکیفیت را از قهوه بیکیفیت تشخیص دهند.
از تفاوتهای کافئین و کیفیت قهوه که بگذریم، به مسائلی مانند طعم، عطر، روش تهیه و محتویات میرسیم. طبیعتاً با چشیدن مزه قهوه دمی، طعم و عطر قهوه را بیشتر و بهتر احساس میکنید اما گاهی سهولت در تهیه و بستهبندی در دسترس، اهمیت بیشتری نسبت به طعم و عطر قویتر دارد.
محتویات پودرهای فوری نیز با توجه به انواع مختلف آن، تفاوت دارد. قهوههای فوری عموماً از پودر قهوه، پودر شیر یا شیر خشک، مواد طعم دهنده، مواد افزودنی و… تهیه شده اند. لازم به ذکر است که در برخی برندهای قهوه مانند قهوه فوری ترنج، از حداقل مواد افزودنی برای تولید قهوه استفاده شده است.
قهوه فوری چیست؟
قهوه فوری (instant coffee) پودر آماده قهوه است که تنها با آب جوش و یا شیر داغ آماده نوشیدن میشود. این نوع نوشیدنی گرم، از قهوه برشته یا پودر قهوه تهیه میشود و به صورت آماده برای مصرف به بازار عرضه میشود. همچنین در انواع ساده و طعم دار موجود میباشد و دلیل محبوبیتش سرعت و سهولت تهیه آن است. البته از حالت بستهبندی آن که در هر محیطی قابل نگهداری است؛ نمیتوان گذشت.
قهوههای فوری در دهه 1960 از قهوه تازه و خشک شده به وجود آمدند. امروزه قهوهها با تکنولوژی جدید به صورتی خورد شدند که به راحتی در آب حل میشدند. این روند تا جایی ادامه داشت که اکنون خرید این نوشیدنی در انواع زیادی مانند کافی میکس، نسکافه، گلد رواج پیدا کرد.
انواع instant coffee
دنیای قهوه بسیار گسترده است. این گستردگی میتواند از لحاظ دمآوری، برند و دان قهوه باشد. در ادامه چند نوع قهوه فوری ذکر شده است:
- کافی میکس
- پودر لاته
- قهوه ترش
- پودر اسپرسو
اینکه بین انواع پودر فوری کدام یک را انتخاب کنید، مانند انتخاب هر نوشیدنی دیگری به سلیقه شما بر میگرد. به طور مثال کافی میکس طعم شیرینتری دارد. اما پودر لاته با کافئین بیشتر کمی تلختر است و مزهای نزدیکتر به قهوه خالص را میرساند. همچنین اسپرسو به مقدار بالای کافئین معروف است.
تفاوت قهوههای دمی و قهوههای عصاره گیری
اگر بخواهیم دنیای قهوه را از نظر راههای تهیه و تولید بررسی کنیم، به سه دسته کلی قهوههای دمی، قهوههای عصاره گیری تحت فشار و قهوه فوری میرسیم. برای تهیه قهوههای عصاره گیری، نیاز به ابزارهای مخصوص این کار است که طعم ملایمتر و سبکتری از قهوههای دمی را به عمل میآورند. برخی از این ابزار عبارتاند از: دستگاههای عصاره گیری، فیلتر و کمکس.
اگر بخواهیم میزان کافئین این دو روش دم آوری را باهم مقایسه کنیم، باید به یک قدم قبلتر که انتخاب نوع دان مناسب است برگردیم. همانطور که بارها در این مقاله به بزرگی دنیای قهوه اشاره کردیم، تعیین میزان کافئین به موارد دیگری مانند روبوستا یا عربیکا و یا درصد ترکیب آنها برمیگردد.
در پایان پیشنهاد میشود که ابتدا با توجه به سلیقه خود نوع قهوه فوری یا دمی و حتی عصارهگیری را انتخاب کنید. بعد از آن همه چی به برندی که از آن خرید میکنید بر میگردد. قهوه ترنج سعی داشته تا با جمع آوری تیمی متخصص، نابترین حس را از چشیدن این نوشیدنی بیهمتا به شما برساند.
عالی بود😍