توی بازار قهوه تازه‌کار هستید؟ پس برای خرید دانه قهوه باید حواستان را جمع کنید.

شما باید بتوانید دانه قهوه خوب را تشخیص بدهید. وگرنه سرتان کلاه می‌رود. مشتری‌تان هم می‌پرد.

مخصوصاً توی میکس‌ها که این کار خیلی حساس‌تر هست. چون میکس را مستقیم به دست مشتری می‌دهید.

اگر قبل ازخرید دانه قهوه به این نکات دقت کنید، دیگر کسی نمی‌تواند قهوه بی‌کیفیت را با قیمت بالا به شما بیندازد.

برای خرید دانه قهوه خوب به چه نکاتی باید دقت کنیم؟

دانه های قهوه را در دو مرحله باید برانداز کرد. یکبار قبل از درست کردن قهوه و یک بار بعد از درست کردن قهوه.

یعنی یک بار از روی شکل ظاهری دانه ها. و یک بار از روی شکل ظاهری فنجان قهوه.

تشخیص دانه قهوه خوب از روی شکل ظاهری دانه ها

شما باید بتوانید دانه خوب را از روی شگل ظاهری تشخیص دهید.

یک قانون طلایی: دانه ها باید یک دست باشد. هم در رنگ و هم در اندازه.

بیایید این را بیشتر توضیح دهیم.

رنگ دانه های قهوه

وقتی  به دانه های قهوه در کنار هم نگاه می کنی، باید یک دست باشند. یک رنگ یا حداکثر دو رنگ.

اگر رنگ دانه ها متنوع باشد، یعنی رُست دانه ها حرفه ای انجام نشده.

یعنی یکی سوخته و یکی برشته نشده.

اندازه دانه ها

دانه های قهوه هم باید تقریباً یک اندازه باشند. یا حداکثر دو اندازه مختلف.

اگر سه چهار نمونه دانه قهوه با اندازه های مختلف داشته باشیم، این یعنی دانه ها خوب رست نشده.

چون دانه های بزرگ اجازه نمی دهد دانه های کوچک خوب رست شود.

بنابراین وقتی به دانه های قهوه نگاه می کنید، باید تقریباً یک اندازه باشند.

 

دانه های چرب و براق

یک بار یک نفر از دوستان برای من عکسی فرستاد. گفت ببین این دانه ها چقدر خوشگل اند! (عکس زیر)

دانه قهوه روغنی

دانه قهوه روغنی

این که قشنگ است!

بله. بعضی میوه فروش ها هم میوه ها را با دستمالی روغنی تمیز می کنند.

این کار شبیه همان کار است. اما آیا میتوانید میوه چرب شده را بخورید؟

مشکل دانه های روغنی چیست؟

دانه قهوه درون خود روغن دارد. یک روغن مخصوص که باعث چرب شدن و خوشمزه شدن قهوه می شود.

این روغن باید داخل دانه بماند. اما وقتی خوب رست نشود، روغن آن بیرون می زند.

که هم طعم قهوه را خراب می کند. و هم با خیس کردن پوست دانه، باعث فاسد شدن دانه می شود.

رطوبت دشمن شماره یک دانه  قهوه است.

پس گول دانه های براق را نخورید.

دفعه بعد که دانه های روغنی را دیدید، یاد میوه‌های برق افتاده توی ویترین میوه فروشی‌ها بیفتید.

 

تشخیص دانه قهوه خوب از روی فنجان قهوه

تا الان ترفندهای تشخیص دانه قهوه را از روی شکل ظاهری دانه ها را یاد گرفتیم.

حالا وقتش است با این دانه ها یک شات اسپرسو درست کنیم ببینیم قهوه آنها چطور از آب در می‌آید.

وقتی اسپرسو آماده شد، قبل از نوشیدن به چند چیز دقت کنید:

  1. رنگ قهوه
  2. بوی قهوه
  3. خامه قهوه

رنگ قهوه داخل فنجان باید طبیعی باشد.

قهوه باید بوی قهوه بدهد. اگر روبوستا است بوی تلخی و اگر عربیکاست بوی تلخی همراه با چند بوی آشنا (میوه، آجیل…)

اما اگر بوی روغن سوخته می دهدف مشخص است که قهوه خوبی نیست (به شرطی که حین درست کردن قهوه نسوخته باشد)

حالا فنجان را سر بکشید.

بعد از 5 دقیقه نظرتان را بگویید. چه حسی دارید؟

اگر حالتان خوب است و حس سرخوشی پیدا کردید، این یعنی قهوه خوبی خوردید.

البته اگر هنوز مردد هستید، بهتر است نظر چند نفر را دیگر بگیرید

ببینید آنها بعد از خوردن قهوه چه حسی دارند.

دهانشان خشک شده؟! متاسفم، قهوه خوبی نیست.

 

3.3 3 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
11 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین .
Inline Feedbacks
View all comments
نورمحمد شهنوازی
3 سال قبل

سلام برای مغازه قهوه فروشی مکان شلوغ حدود ۳۰ الی ۴۰ شات قهوه چه نوع دستگاهی خوبه و جواب گو میشود ممنون میشم اگه کمک کنید
نورمحمد شهنوازی

دانش
4 سال قبل

سلام
راجع به قهوه عربی هم بنویسین
اصل قهوه عربی اه

سیاوش بزرگ زاده
4 سال قبل

بعد از خودن قهوه با کافئین بالا ۵ دقیقه اول شاداب میشم بعدش احساس خواب آلودگی شدید میگیرم ، یه جا خوندم گفته بودن فعالیت مغز در همچین افرادی مشکل داره.. میشه شما راهنمایی کنین ، احتمال میدم به نوع قهوه بستگی داره یعنی باید عربیکا بخورم برام بهتره باشه درسته؟

شیرین
4 سال قبل

کجا برم قهوه و وسایلش رو بخرم

مسعود
5 سال قبل

بعد مصرف قهوه دچار سوزش معده میشوم البته زخم معده ندارم ولی هربار بعد مصرف قهوه دچار ترش کردن معده و سوزش ان شدم

امین
5 سال قبل

سلام یعنی خشک شدن دهان مربوط به کیفیت قهوه ست یا وجود جوهر مازو که با بزاق دهان به وجود میاد؟